Kuskus
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kuskus
Ahoj holky,
před nedávnem tady proběhla fajn diskuze ohledně červené čočky, kterou jsem vyzkoušela byla mooooc dobrá. Takže by mě zajímalo - nemáte některá nějaké vyzkoušené recepty z kuskusu?
Díky Ryšavka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kuskus je vyborna vec, pripravim ho tak, ze dam varit vodu, kdyz vre, tak ji odstavim a nasypu tam kuskus, pak necham asi 3 minuty stat a pak dam trochu masla a pormicham na ohni. Te vody musi byt tak akorat (kousek nad kuskus), aby nebyl mazlavy nebo tvrdy a do ni pridavam jeste bujon a sul nebo nejake bylinky. Pak uz ho davam jako prilohu ke vsemu misto ryze, testovin nebo udelam na panvi smes masa, zeleniny (papriky, rajcata, cuketa, cizrna, lilek, mrkev, hrasek atd.) nebo i bez masa a kuskus do toho vmicham. Da se delat i na sladko, ale to jsem jeste nezkousela, to u nas neni v oblibe..
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
já ho dávám do zeleninových polévek jako zavářku, a to tak, že na trošce oleje osmahnu zeleninu / mrkev, cibule, brambory, brokolice, chřest, pórek a jiné, co zrovna je /, osolím, případně přikořením libečkem a přisypu kuskus, ještě trochu za stáleho promíchávání osmahnu a pak zaleju vodou, přivedu k varu a vařím do změknutí zeleninky. Fakt super! Žádný masox, vegeta nebo jiná chemie a chuť je vynikající.
Dobrý je taky na studeno, na způsob těstovinového salátu. Kromě čerstvé zeleniny je dobré tam přidat i něco pikantnějšího - olivy, sušená rajčata, žampiony apod.
Hodně zdaru v experimentech, taky se ráda poučím, co dalšího s tím kdo děláte
Kimmi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kuskus připravuji následovně:
Osmahnu cibulku, přidám mraženou nebo sterilovanou zeleninu, krátce osmahnu podliju vodou a přivedu k varu, osolím, nasypu kuskus a asi 10 minut vařím. Dolévám vodu aby se nepřipálil.
Vmíchám nastrouhaný sýr, koření, sojovou omáčku (podle chuti může se dát třeba i slanina nebo opečený salám), půlku prášku do pečiva nebo sušené droždí. Dám do zapékací nádoby, zaleji trochou šlehačky a dám na 20 minut do trouby. Před koncem pečení nasypu navrch ještě trochu strouhaného sýra.
Dá se to jíst samotné nebo jako příloha k masu. Mě to chutná manžel to moc nemusí.
Maky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kuskus
Kuskus mame moc radi,zrovna pred par dny jsem ho delala,je to zdrava rychlovka
.Do vetsiho keramickeho talire ho nasipu tak primerene asi 1 hrnek a pridam mrazenou zeleninu<hrasek,kukurice>sojovou omacku a zaleju varici vodou tesne nad kuskus.Priklopim poklickou a cekam az kuskus zmekne.Jak je kuskus mekky tak do nej pridam jeste trochu kecupu a struhaneho syra a nachvilenku to dam zahrat do mikrovlnky at se syr pekne roztopi,ale nemusi to byt.Mnam a je to moc dobre a lehke jidlo. ![]()
- Citovat
- Upravit
Je nebyla jsem prihlasena
ten posledni recept byl ode mne
papa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Já s kuskusem moc zkušeností nemám, ale našla jsem nějaké recepta na www.probio.cz. Určitě některé vyzkouším. Díky za ty vaše.
CIBULKA
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já dělám kuskus hodně často. Je to rychlé a zdravé.
Dělá ho s dušenou nebo smaženou zeleninou, mraženou nebo čerstvou, někdy přidám nakonec kyšku, nebo bílý jogurt. Taky je moc dobrý s balkánským sýrem a olivama (to se ale nesmí solit, jinak je to nepoživatelné). Kuskus nevařím, jen ho zaliju horkou vodou a nechám nabobtnat. Taky ho dávám malému a to snad se vším. Se zeleninou, masem,rajskou. V mražáku mívám připravená jídelka a pak ktomu vždy jen dodělám ten kuskus. (někdy jsem dost zhnilá a nechce se mi škrábat brambory, nebo čekat až se uvaří rýže)
Lepší než klasický je celozrný, prodává se ve zdravé výživě a je o něco dražší, ale chutnější.
nepřihlášená Masi
- Citovat
- Upravit
Holky díky za spoustu skvělých nápadů jak kuskus připravit. To se bude manžílek divit. On ho zrovna nemiluje, ale také ho neodmítá, když ho na talíři dostane třeba místo rýže. Tak ho teď třeba překvapím něčím novým.
Ryšavka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, myslela jsem, že kuskus je těstovina. Jaktože stačí ho nechat jenom naboptnat a nemusí přejít varem?
Díky Cami
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosím o rychlou radu.
Koupila jsem si kuře na kari, ale bez přílohy a doma jsem zjistila že nemám rýži
Chci to sníst teď hned
ale samotný to jíst nehodlám - nechutná mi to a doma mám jen kuskus. Co myslíte bude to k jídlu??
- Citovat
- Upravit
Ahojky, klidně zalij kuskus vařící vodou, nechej nabobtnat a s chutí do toho. Přeji doboru chuť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anonymka111 píše:
Ahoj, prosím o rychlou radu.Koupila jsem si kuře na kari, ale bez přílohy a doma jsem zjistila že nemám rýžiChci to sníst teď hned
ale samotný to jíst nehodlám - nechutná mi to a doma mám jen kuskus. Co myslíte bude to k jídlu??
A proč by to nemělo být k jídlu?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám kus kus taky ráda, jen takhle jako hlavní jidlo jsem to ještě neměla - vždycky jen takový salátek na sváču no
![]()
Tak holky, jdu do toho.
Díky ![]()
- Citovat
- Upravit