Kaše na noc?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kaše na noc .... ??????
Ahoj maminky, Dáváte kaši na noc??? Natálka (9 měs.) se mi začala znova často budit a tak kolikrát i 4× za noc kojíme, což se mi zdá moc … a tak mě napadlo, jestli nemá hlad … přes den dostává .. snídaně (kaše), oběd (zeleninová pol., nebo ovocná rýže), a večer (jogurt s ovocem nebo přesnídávkou) … mezi tím, kojíme ale poslední dobou už tak moc nechce, takže to doplňujeme čajem … Slyšela jsem že po kaši se dost kyne na váze, tak z toho mám docela strach, protože už teď je malá taková „pěkná". Co si o tom myslíte a jaké je to u vás???????? Předem děkuji za odpovědi a mějte se moc hezky … Zuzka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Zuzko!
Já jsem začala malému dávat kaši na noc už v 7-mi měsících, protože se mi budil po hodině na kojení. Nezdá se mi, že by přibýval nadměrně, měl 8400g v 8-ti měsících a to ho ještě po kaši nejmíň 2× nakojím, a vzbudí se mi kolem jedné, druhé hodiny a chce zas. K ránu pak vstává častěj, takže přes noc kojím tak 3×.
Dělám mu ale kaši ze svého odstříkaného mléka a trochu ovoce nebo přesnídávky mu tam taky šupnu.
Tolik k našemu jedlíkovi.Přeju spokojenou Natálku a klidné noci! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
ja bych zbytecne kasi pokud to neni nutne nedavala, je fakt, ze je to urcite pekne kaloricka bomba. Ale zase na druhou stranu, pokud se mimi budi takhle casto v noci asi neni jineho reseni, myslim, ze s hladem by to mohlo souviset. My davame v 8 mesicich stale jen Nutrilon HA, sice vypije mala 260 ml, ale spi celou noc. Tak co takhle zkusit treba nejake umele mleko? Urcite to neni takova bomba a za zkousku to stoji!Simona
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, malej se mi začal v noci budit po 3hodinách a to už předtím spal celou noc., takže jsme zkusili kaši. U kaše jsme zůstali pouhé 3dny, protože celou noc nespal a jen brečel. 1.noc jsem si myslela jestli nezačínají zoubky. 2. noc jsem zjistilla, že to jsou prdíci 3. noc jsem řekla, že zkusím udělat kaši řidší, ale brečení se opakovalo. Takže kaše byla pro našeho chlapíka dost těžka. Takže jsem se vrátili k nutrilonu akorát mu ho dělám vííc a lupnu mu tam o odměrku navíc at je hutnější a spí od sedmi tak do těch 3hodin ráno. Já jsem spokojená, že spí a nekroutí se bolestmi bříška jak žížalák.
V žádném případě nechci zrazovat od kaší, chce to prostě jen vyzkoušet. Třeba vám zrovna kaše sednou a budou krásné a spokojené noci bez buzení ![]()
Zejbl + Davča 7m
- Citovat
- Upravit
kojení už nám nestačí
Řešíme zrovna stejný problém, (syn 9 mesicu) zdá se, že kojení přes noc nám, nestačí. Mysleli jsme, že se budí častěji kvůli chování a mazlení, ale vysledovali jsme, že to tím asi nebude. Zkoušeli jsme ipo kojení dát čaj a sosal jak divý, a to jsem kojila z obou prsou. takže už 2 zkousíme kojení, tak jako dříve, ale pak dám 60 umělého mléčka a když ještě mlaská a tváří se, že by to ještě trošku chtělo, tak ještě jednou 60. KOjím ke svačině a pak od 20h do 9h ráno a kromě toho svačinového jsme to zavedli teď všude a zdá se, že to funguje, buzení jako když utne. Kaše jsme taky zkoušeli, na lžičku a pak do lahve, ale když toho bylo více než ta jedna porce na krabici, tak ho z toho bolelo bříško, takže kaši dáváme tak hodinku a půl před usnutím a pak už kojeníčko. Manžel říká: škoda, že k těm dětem nedávájí také návod na krmení ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky Zuzko a ostatni,
ja si myslim, ze to fakt zalezi na konkretnim mimiskovi. My davame kasi na noc asi od osmi mesicu a nikdy zadne problemy s bolenim briska nebyly. A ze by po ni mala tloustla? No nevim, nevim…dneska jsme absolvovali rocni kontrolu a vazi 8,33kg, takze zadny cvalik to neni.
Ja bych to zkusila, za to nic nedas. Kdyz se male po ni bude dobre spat, tak bych to neresila. Vsak ona nejake to kilco navic stejne brzy vybeha. Pak treba budes zase mit starosti, jestli naopak neni moc hubena ![]()
Hodne stesti!
Lucka a Niky (zitra 1.narozeniny
)
http://nikolasek.wz.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
moc vám děkuji za odpovědi ........ dneska jsme zkusily poprvé kaši, tak uvidíme, snad nebude bolet bříško a budeme lépe spinkat ..
Mějte se hezky a přeji krásný zítřejší VELKÝ DEN Lysinko a Niky
Zuzka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ať jsou tu taky trošku chlapy ne? ![]()
Pckovi je sedm měsíců(zítra).Po probuzení(asi v šest-sedm) dostane trošku mlíčka od maminky(už moc nekojíme) okolo půl deváté kaši(200ml) potom asi v půl dvanácté přesnídávku(zeleninovou s masem,nebo polívku atd) .V půl třetí pribiňáka(občas i dva,nebo třeba banán,mlíčko od mamči atd) no a večer okolo šesté až sedmé dostane opět kašičku(200ml).Mezi tím dostává čajík.Večer spinká celou noc,moc netloustne(má 6,5Kg-tedy myslím
)
a myslím že je mu fajn ![]()
No snad to děláme vše dobře!Jídlu zdar Cobik
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
našemu malému jsem kaši začala dávat taky večer (tak v 5 - 6 hod), ale potom se taky celou noc kroutil a bolelo ho bříško. Tak jsem přestala a zatím kojím, přes noc tak 3×-6×.
Miroušek a Pepča 9,5m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
nám kaše pomohla od 1-2 nočních probouzení. Před ní jsme vstávali před půlnocí, kolem 1, 4 a ráno. Teď kolem 2, někdy tohle jídlo vynechá a vstává kolem 5. To je fantazie. Kaše vařím od 7m. Chutnaly jí od začátku, jen jednou se pak ještě moc napila a pak brečela než si pořádně brkla a usnula. Jinak nemáme problém a na kaše nedám dopustit. Váhově jsme spíš podprůměrní a ani kaše na tom nic nezměnila (8m a necelých 7,5kg).
Jitka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
my dávali kaše od 8m. vařené doma, nejprve jáhlové, kukuřičné, rýžové, později pak i ovesné a špaldové. S kupovanými jsme začli až v 11m., ani jedno z dětí po nich nijak netloustlo.
Přejeme bezbolestná bříška a klidné spaní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, prosim, a jake kase davate? Malemu je 6 mesicu, na prikrmy se teprve chystame(zatim plne kojim), ale uvazovala jsem o kasi kolem te 5-6, at klidneji spi.. Stala jsem teda asi 1/4 hodiny pred regalem a nakonec zadnou nekoupila, nezdalo se mi, ze ty, co se rozpousti ve vode obsahuji susene mleko?? Nemate s tim nekdo zkusenosti? Diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Snehu, já řešila totéž - chtěli jsme zkusit na noc kaši, ale nechtělo se mi jít do těch, které sušené mléko již obsahují (stále kojíme). Dr. nám poradila kaši SINLAC od Nestlé. Je to instantní rýžová kaše s karobovou moukou - pro děti při nesnášenlivosti bílkovin kravského mléka a sojových bílkovin (což chválabohu nejsme). Lze už od 4měs - my začali až v 8 měs. Rozmíchá se to v převařené kojenecké vodě. Je dobrá, malé chutná a nám taky - to když náhodou dojídáme. Jediná vada je v ceně - 180 Kč za krabici cca 700g, což vyjde tak na 14 dní… Kupujeme to v lékárně. Ahoj Zuzana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Snehu,
stejne jako Verca kase varim, instatni nekupuju. Je to rozhodne levnejsi a casove narocnejsi to urcite neni. Staci koupit treba jahlove nebo pohankove vlocky - stoji kolem 20 korun za 200g - 14 dnu Ti vydrzi urcite, zalezi na pripravovanem mnozstvi. Necham privest vodu k varu, nasypu vlocky a vypnu (treba ryzove vlocky je ale potreba trosku povarit, jsou tvrdsi). Pridam ovoce nebo Glukopur na oslazeni a trochu suseneho mlika (Hamilon). Zkus to, doporučuju.
Dobrou chut,
Jitka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
a co ty kase, ktere jsou nemlecne a maji se pripravovat s mlekem, nejdou pripravit jen s kojeneckou vodou?
Mam 5,5mesicni holcicku, casem taky budu uvazovat o kasickach, budi se mi 3× v noci na kojeni a mezitim tak po hodince, knoura, vezme si dudlika a zas usne, nekdy je to uz fakt vycerpavajici. V noci na dnesek jsem byla vzhuru tak 10×. Nevim, jestli se mi nebudi hlady, prikrmovat UM ji nechci a na kase je asi brzy. Co byste radili?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit