Večerni kaše - jsou i bez cukru?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Večerni kaše - jsou i bez cukru?
Ahojky,
hodlám začít Zuzance (7,5 měsíce) dávat večer i kaše. Můžete se prosím podělit o zkušenosti?
Vím, že jsou rozpustné v mléce a ve vodě - které jsou lepší a proč? Já kojím, tak jsem si myslela, že snadnější to bude s těmi ve vodě rozpustnými.
Zuzanka jí zatím docela dobře vše, co dostane, tak bych chtěla začít neochucenými. Chtěla bych sehnat nějaké bez přídavku cukru - šla jsem se na to zeptat do lékárny a skoro se mi vysmáli, tak prosím o radu Vás.
Díky Mája
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Májo,
tak jsem zahrabala v zásobách a našla nemléčnou (tj. rozpustnou v mléce) kaši rýžovou od Hami a na ní deklarují, že neobsahuje cukr, lepek, konzevanty a barviva. Podle toho, jak nijak chutná, to bude pravda
My ji malému dávali, když měl atopický ekzém (alergie na kravskou bílkovinu) a rozpouštěli v Nutrilonu Pepti. ty bys mohla míchat s MM, pokud stále kojíš. Tuhle kaši (nemléčné rýžové dělá i Hipp a Nestlé, jsou i rýžové s příchutěmi, na výběr spousta, ale asi budou s cukrem a mléčné). Dodnes (15 měsíců) tyhle kaše míchám s těmi ochucenými sladkými, aby nebyly tak přeslazené.
V lékárně nebo i supermarketech si nastuduj etikety a uvidíš, že něco vybereš!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Majo:)
Myslím, že jediná bez cukru (tedy mléčná), je Milupa. … Tu u nás nemají - a v lékárně na mě taky koukali jako na tele, když jsem se pozastavovala nad tím, že Nutrilon i Hami obsahují cukr. Prý jsem první, komu to vadí …!
Baghira
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono taky mléko obsahuje cukr, tedy aspoň laktózu, takže neslazená mléčná kaše je asi protimluv. Důležité je, aby kašičky neobsahovaly příliš sacharidů, laktóza a třeba glukopur (hroznový cukr) jsou prý šetrnější k dětskému zažívání.
Pak ale abychom byly detektivy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Májo,
my jsme ze začátku dávali mléčnou rýžovou kaši od Nestlé, ta je bez cukru, ale je sladká!! Na obalu psali, že to je nějakým speciálním rozemletím rýže
ale při rozmíchávání nechávala hrudky a to nebylo nic moc ![]()
Taky jsme zkoušeli nemléčnou kaši od Hami - dělala jsem jí do ohřátého mateřského mléka, ale chuť není nic moc, tak jsem přidávala trochu přesnídávky nebo rozmixovaného ovoce.
A teď dělám Kubíkovi mléčné kaše od Hami - ty s cukrem. Říkám si, že na to celodenní lezení a lumpačení potřebuje energii a ta trocha cukru mu snad ublížit nemůže ![]()
Snad ti to trochu pomůže…
Eliška a Jakub (10m)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky měla bych taky dotaz ohledně kaše. Máme dceru 9,5m, kterou večer kojím a kaši zatím vůbec nedávám. V noci se budí max. 1× a poslední dobou až ráno na kojení. Dr. mi řekla pokud vydrží takhle spát, tak jsou kaše zbytečné, že po nich děti jen kynou. Váží 10 kg. Co si o tom myslíte? Díky za vaše názory. Lucka + Lucinka 9,5m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Majo a Lucko,
ja se taky priklanim k nazoru MUDr., ze kdyz je dite kojene, v noci dobre spi a prospiva, neni nejmensi duvod, davat kase!!! Pry je v tom stejne jen skrob a cukr (pripadne jeste mleko) a to mimi zas tak neprospiva. Mam skoro 10m holcicku a kdyz jsem se pokousela dat ji trosku ryzove kase ( bez cukru, jen s ovocem) vzdycky se mi pak pozvracela - a to snedla jen par lzicek!!!. takze jsem to po tydnu vzdala. nase MUDr. mi pak taky potvrdila to, co ted pisu. Pro kojene dite nema kase zadny prinos a je zbytecna, jen vam mimi ztloustne.
At zije kojeni
Tuli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamky, buďte rády, že vám děti spinkají, nebudí se po 1 - 1,5 hodině (to bylo u nás po celou dobu kojení - 7 měsíců) ve dne v noci. Když jsme začali přidávat kašičky, zlepšilo se to na 2 - 2,5 hodiny ![]()
Ale vážně, pokud ti dítě i v téměř 10 měsících prospívá a nebudí se, je důležitější než ty kaše spíš masozeleninový příkrm, ovoce apod. během dne. To jen ten náš lumpík je dosud (15M) takovej papací i v noci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
delala jsem si s kasema stejny starosti jako ty. Mlecne bez pridavku sacharozy jsou od Milupy a pak dela nejake i Hame - hamanek (maji myslim v Droxi, tu Milupu jsem sehnala v lekarne). Nemlecnych kasi bez cukru je vic, i kdyz ji smichas s umelym mlikem, porad je min sladka nez ty ostatni sachrozou doslazovane kase. Zkus nejakou lekarnu s vetsim vyberem a nedej se, je dobre, ze poptavka po takovych kasich stoupa.
Cca od 10 mesice varim pohankovou a pozdeji i ovesnou kasi a to tak, ze preliju jemne mlete vloky horkou vodou a pak tam dam par lzicek sunaru. neni to vubec sladky a kdyz pridas jablko, mnam ![]()
My kase nedavame na noc na zasyceni, snidame je
Taky jsem koupila instatni kukuricnou kasi nebo je i pohankova, vyrabi country life akupuju ji normalne v samosce. TAk zkus omrknout pozdeji i o to.
Jojo, po jidle bez pridavku cukru je treba se pidit. Treba presnidavky jsem obvlevila vDIA koutku od DEVY. Nejsou nicim doslazene, jen ovoce
A sladky je to az dost. Ja fakt nechapu proc ten cukr navic vsude cpou.
Paa
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc Vám holky děkuju.
Je fakt, že Zuzanka jí většinou jen 2 x za noc, takže ještě nebudu s kaší pospíchat a zatím prozkoumám co kde mají. Přes den sní kopec zeleniny, tak asi sama pozná, co je zdravé ![]()
Mája
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Holky,
vidím, že tato diskuse je už starší, ale určitě tento problém řeší aktuálně stále dost nových maminek. Já jsem Adélku bohužel nemohla kojit a tak je od začátku na UM a předevčírem jsem jí začala po dohodě s doktorkou přikrmovat kašičkou protože se budí v noci čím dál častěji. Taky jsem jí nechtěla dávat kaši s cukrem a dost mě překvapilo, že takové opravdu běžně nejsou. Hami sice tvrdí, že jejich rýžové kaše jsou bez přidaného cukru, nicméně když se podíváte na složení, zjistíte, že obsahuje 17,5% cukru, což je podle mě opravdu nemálo, je to docela o dost víc než má například Sunarka.
Doktorka mi poradila abych vyzkoušela Kozí kaši, ve složení není o cukru ani zmínka, kaše má opravdu neutrální, mléčnou chuť a ne, že by se po ní mimčo utlouklo, ale neodmítá jí. Navíc je prý kozí mléko šetrnější a více podobné mateřskému. Bylo třeba si jí v lékárně objednat ale sehnat se dá.
Tak třeba moje informace pomůže někomu, kdo taky, stejně jako já nechce už v ranném věku dítě krmit cukrem.
- Citovat
- Upravit
@Veronika81 píše:
Ahoj Holky,
vidím, že tato diskuse je už starší, ale určitě tento problém řeší aktuálně stále dost nových maminek. Já jsem Adélku bohužel nemohla kojit a tak je od začátku na UM a předevčírem jsem jí začala po dohodě s doktorkou přikrmovat kašičkou protože se budí v noci čím dál častěji. Taky jsem jí nechtěla dávat kaši s cukrem a dost mě překvapilo, že takové opravdu běžně nejsou. Hami sice tvrdí, že jejich rýžové kaše jsou bez přidaného cukru, nicméně když se podíváte na složení, zjistíte, že obsahuje 17,5% cukru, což je podle mě opravdu nemálo, je to docela o dost víc než má například Sunarka.
Doktorka mi poradila abych vyzkoušela Kozí kaši, ve složení není o cukru ani zmínka, kaše má opravdu neutrální, mléčnou chuť a ne, že by se po ní mimčo utlouklo, ale neodmítá jí. Navíc je prý kozí mléko šetrnější a více podobné mateřskému. Bylo třeba si jí v lékárně objednat ale sehnat se dá.
Tak třeba moje informace pomůže někomu, kdo taky, stejně jako já nechce už v ranném věku dítě krmit cukrem.
A kolik malé je? Já do doby, než jsem kojila (asi do roka), dávala nemléčné kaše. Čistou rýžovu, kukuřičnou… a tak (žádné hami, sunarky). Rozdělávala jsem ve vodě. Jediný cukr měla v piškotech, které sem tam dostala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řeším něco podobného. Taky bych chtěla kaši bez cukru, zatím kojím, ale mléčné kaši se asi brzo nevyhnu, když budu zavádět další přikrm, bez mléka to podle mě moc nezasytí a je tam málo živin. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaV Taky bych chtěla dávat kaši spíš k snídani.
Nechápu, proč se ty kaše sladí, sama si taky kaši nesladím a jíst se to v pohodě dá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě že je hodně malá, 4 měsíce a týden. Kdybych kojila, asi bych to nemusela tak brzo řešit, toto bylo na doporučení doktorky. A právě proto, že ještě neochutnala žádnou zeleninu, to mám v plánu zkusit zítra (čekám, jestli se neprojeví alergie na tu kozí kaši), tak mi dělalo starosti aby vůbec papala mrkvičku když by nejdřív poznala cukr.
Nemléčná mě ani nenapadla no, právě proto že je ještě maličká a přísun mléka by měla mít dostatečný.
- Citovat
- Upravit