Večerni kaše - jsou i bez cukru?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Děti už mám starší, ale dávala jsem kaše ze zdravé výživy - kukuřičná, pohanková, rýžová nebo i v dm mají jahelnou. Dávala jsem jen do vody - syn má ABKM, tak mléčné nemohl a se speciálními UM nejedl, pro chuť se pak může přidat ovoce, přesnídávka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika81 píše:
Právě že je hodně malá, 4 měsíce a týden. Kdybych kojila, asi bych to nemusela tak brzo řešit, toto bylo na doporučení doktorky. A právě proto, že ještě neochutnala žádnou zeleninu, to mám v plánu zkusit zítra (čekám, jestli se neprojeví alergie na tu kozí kaši), tak mi dělalo starosti aby vůbec papala mrkvičku když by nejdřív poznala cukr.
Nemléčná mě ani nenapadla no, právě proto že je ještě maličká a přísun mléka by měla mít dostatečný.
Dala bych nemléčnou, jestli má potřebný počet dávek UM denně, tak jí nemléčná dá dostatek živin. Já už je pro druou mám nakoupené pod stromeček… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika81 píše:
Právě že je hodně malá, 4 měsíce a týden. Kdybych kojila, asi bych to nemusela tak brzo řešit, toto bylo na doporučení doktorky. A právě proto, že ještě neochutnala žádnou zeleninu, to mám v plánu zkusit zítra (čekám, jestli se neprojeví alergie na tu kozí kaši), tak mi dělalo starosti aby vůbec papala mrkvičku když by nejdřív poznala cukr.
Nemléčná mě ani nenapadla no, právě proto že je ještě maličká a přísun mléka by měla mít dostatečný.
ale ty když je malá na UM, můžeš udělat nemléčnou do vody a přidat UM na které je zvyklá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše:
Dala bych nemléčnou, jestli má potřebný počet dávek UM denně, tak jí nemléčná dá dostatek živin. Já už je pro druou mám nakoupené pod stromeček…
Ona by podle tabulek měla vypít dohromady 1l mléka denně. Což i bez kašičky dá jen tak tak, většinou se to pohybuje od 800 do 900 ml denně. Když mi zblajzne tak 2/3 připravené kašičky, dokrmím jí mlékem a i toho pak vypije jen polovinu dávky co normálně (logicky, když je zasycená kaší). Proto se bojím aby jí ta mléčná složka pak nechyběla.
A to jako podvyživená fakt není, váží 7 kg, měří 66cm.
No a samozřejmě pro tak malé dítě rýžovou kaši, tou se začíná, je nejlíp stravitelná. Já se časem mrknu i po těch nemléčných no, ale z výše uvedených důvodů jsem chtěla začít mléčnou…
- Citovat
- Upravit
Jj taky jsem začínala nemlecnou do UM. Myslím ze je to lepší je to jen obilovina a to mliko zádné prichute, zadny cukr atd. Dobra je na to ctyrzrnna z DM bezlepkova. Pak jsou tam i nemlecne s lepkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemlecnou bez mlika by ti děcko stejne asi nejedlo, to je desnej hnus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika81 píše:
Ona by podle tabulek měla vypít dohromady 1l mléka denně. Což i bez kašičky dá jen tak tak, většinou se to pohybuje od 800 do 900 ml denně. Když mi zblajzne tak 2/3 připravené kašičky, dokrmím jí mlékem a i toho pak vypije jen polovinu dávky co normálně (logicky, když je zasycená kaší). Proto se bojím aby jí ta mléčná složka pak nechyběla.
No a samozřejmě pro tak malé dítě rýžovou kaši, tou se začíná, je nejlíp stravitelná. Já se časem mrknu i po těch nemléčných no, ale z výše uvedených důvodů jsem chtěla začít mléčnou…
Tak rozdělat s UM… a moc se neřídit tabulkama. Já kojím, takže přehled o vypitém mléce naprosto nemám…
Se starší je to teda boj, mléko vůbec nepije a rozhodně nesplní dávku mléka denně… ale cpát to do ní násilím nemůžu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kupuju nemléčné a přidávám mu tam UM, protože jen s vodou je to nic moc, ale asi záleží co ti dítko sní. Já jsem to zkoušela s vodou a s Um a s vodou mi ječel jako tur, takže dávám Um
- Citovat
- Upravit
Já dávala celou dobu nemléčné kaše Nomina, jsou 100% obilné, žádný cukr (rýžovo-kukuřičná, jáhlovo-kukuřičná, vícezrnná…, přidávala jsem vodu a skořici, banán, jabko atd. Stojí asi 35-40 Kč a kupují se ve zdravé výživě.
Příspěvek upraven 27.11.13 v 13:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj mám 5ti měsíční holčičku, na tabulky se vyprdni, jestli ti pije těch
denně, tak to je super, malý taky nejste, tak bych množství mléka vůbec neřešila. Mě malá vypije tak 600 denně, stačí jí to a přibýrá krásně. Včera jsem začla dávat taky kaši, dávám MM a UM, kaši jsem koupila rýžovou od Hippu a dala jsem tam UM a byla výborná a je to jenom rýže, bez žádných blbostí. A zblajzla to všechno a ještě by si dala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt? Ale vetsinou to nechtějí. Myslím ze neni důvod jim to dávat bez mlika, pokud na to nemaji alergii stejne mliko pijou. Ty kaše jsou i tak nic moc a jeste bez mlika.
No jen jsem chtěla říct ze jsou kaše i bez cukru a to ty z DM a taky většina Nestle mléčných i nemlecnych. Nejsladsi je Hami a Sunarka (ta ma ke všemu jeste takovej divnej smak).
Jo byla bych rada kdyby mi jeste díte jedli kaše je to nejjednodušší večeře ale asi od roka uz to proste nechce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasný, tak tabulky beru jen orientačně. Chápu že když člověk kojí tak ani neví kolik dítě vypije a jestliže přibírá (a to ona fakt pěkně prospívá), není důvod to řešit. Můj příspěvek byl hlavně o tom, že spousta maminek má pocit, že když hami napíše „bez přidaného cukru“ tak dává dítěti kaši bez cukru a má radost že pěkně papá. Nepřečte si složení a ani netuší že dítě krmí cukrem o 106. Tak hlavně číst složení…
S tou nemléčnou jste mě trochu zviklaly, určitě to zvážím, taky by to chtělo nějakou tu pestrost stravy že ![]()
- Citovat
- Upravit
@Veronika81 píše:
Ja bych ty tabulky tolika neresila
mozna bych na ne nekoukala vubec. Kazde dite je jine a taky pomalu kazde neni tabulkove, takze si pije podle sve potreby
Jinak jsem u maleho take zacinala nemlecnou kasi, ted uz nevim uplne presne jakou, ale byla to ta z DM a DMkove kase kupujeme furt (ted i ty mlecne)
- Citovat
- Upravit