Umělé mléko a vaření
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Umělé mléko a vaření
Ahoj,
chci se zeptat, zda je možné z umělého mléka vařit?? Mám poměrně dost receptů např. na omáčky, kam se dává mléko a pak se to ještě vaří, ale nevím jak na to.
Zatím dávám vodu, ale není to ono. A moje mléko je mi líto převařovat! Dětská lékařka mi řekla, že můžu dávat normální kravské mléko, když ho nechám přejít varem, ale to se mi zatím moc nechce - malému je 10 měsíců.
Prosím poraďte!
A ještě jedna otázka - jaké umělé mléko používáte??? Kuba je od mala kojený a já v těch značkách plavu ![]()
Díky moc!
Eliška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já jsem vařila ze Sunaru(od 10.měs.) pudinky a v pohodě, tak si myslím, že i do nějaké omáčky to můžeš dát. Co se týká značek, tak na vaření je to asi jedno. A naprosto souhlasím s tebou, že MM bych na vaření nepoužila. Hlavně si nedovedu představit, jak bych to odstříkala. Měj se. Ajka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Množství umělého sušeného mléka uvedené na krabici rozmíchej v ohřáté vodě(poměr je uveden na obalu, většinou je to jedna odměrka tuším na 30ml vody), aby se rozpustilo (vodu stačí ohřát v mikrovlnce) pak to můžes používat jako normální mlíko. Se značkami je to individuální, hodně kamarádek používalo BEBU, nekdo NUTRILON. Po Nutrilonu mela naše malá příšernou zácpu tak jsme používali SUNAR. U Sunaru je super, že je v menších baleních, mlíko které otevřeš musíš do určité doby spotřebovat a když kojíš tak to nemáš šanci. Např. Nutrilon byl (dříve, teď už to nesleduji) v dvojbalení které stálo několik stovek, když jsem malou pouze dokrmovala tak jsme to nespotřebovali a otevřený poloviční sáček leťel do koše. Tak se nejlépe zeptej v lékárně a vyzkoušej. Tuším že prodávají i jednodenní dávky mléka - to je na odzkoušení úplně nejlepší ať zbytečně nevyhazuješ pár set korun. Iva
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
Náš maličký už nechce pít umělé mlíčko od 15.měsíce. Bohižel mi doma zbyli ještě 4 krabice hami 3 a zatím se mi ho nedaří prodat.
Proto jsem si říkala, žé bych ho mohla spotřebovat do nějakých receptů, ale nevím do jakých a ani nevím jak se to dělá
Říkala jsem si, že by se z něj dal udělat pudink - ale jak (nevím, jestli by to nebylo poznat) a třeba by se mohlo dát do buchet…
Mohli byste mi prosím poradit
A přidat návod nebo recepty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sion asi bych se nebála hotové UM přidat do čehokoliv do čeho dáváš kravské mléko, já takhle „vařím“ z mateřského, zatím s příkrmy teprve začínáme, ale bez problémů ho dávám do kašiček i do příkrmů místo vody
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaneCase A jak udělám z UM krupicovou kaši?
Krupičku uvaří jen ve vodě a pak až vychladne do ní přidám UM?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléko dávám rovnou do hotového příkrmu (brambory, špenát, brokolice…) a kaše dělám instantní
to je pravda že vyloženě vařit jsem to mléko nezkoušela, to by byla škoda zničit ty pozitivní vlasnosti, jinak by se tomu mléku nemělo nic stát, možná bych to zkusila jak říkáte, nejdříve ve vodě a pak do hotové kaše nasypat prášek, uvidíte jak to bude chutnat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JaneCase Taky jsem dělala instantní kašičky, ale po roce jsme přešli na krupicovou
Až budu mít chvilku, tak tu kaši vyzkouším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit