Jaký jogurt dát mimi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaky jogurt dat mimi?
Ahoj holky,
rada bych se zeptala jaky typ jogurtu davat 6.m miminku.Musim prestat kojit a to co nejrychleji(mam spatnou stit.zl.) a bude se to lecit praskama coz miminku vadi.Samozrejme budu davat ruzne presnidavky z ovoce,ale chtela jsem to taky trosku obohatit tim jogurtem,ale nevim jakou znacku.
ahojky MArketa a Barca 6m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
já jsem kojila syna do 16 měsíců, nicméně mi paní doktorka jako jogurtový příkrm doporučila bílé jogurty značky Holandia.Prý jsou z našeho trhu nejšetrnější k miminkovskému zažívání.
Jolka
- Citovat
- Upravit
Ahoj, nám pan doktor doporučil Danone - Sladké pohlazení. Je to bílý jogurt bez ovoce, ale trošku sladký. Nicměně jsme s ním začali až v devátém měsíci, tak nevím. At to dobře zvládnete. P.
- Citovat
- Upravit
Mám kluka alergického na mléčnou bílkovinu zřejmě díky příkrmům po 6 měsíci a holčička se mi v 11 měsících šíleně osypala po tom doporučovaném jogurtu, měla ekzém i na palečku, který si cucala … doporučila bych konzultovat s Alicí. Je tu po ruce. Nebo s někým přes výživu. Stefinka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Markéto!
Bílá jogurt je nejlepší s vysokým obsahem živých kultur, pozná se to nejvíc na krátké trvanlivosti. Jogurty s dlouhou trvanlivostí (Danone) jich tam mají málo. Danone přidává hodně škrobu a dalších látek, také se přislazují, což není nejlepší. Pro první příkrm jsou nejlepší čisté jogurty. Později se dá do jogurtu přidávat čerstvé ovoce a doslazovat glukopurem. Ovocné jogurty mají v sobě zase chemii, je lepší si je namíchat doma.
Hollandia je dobrá, my jsme dávali i Klasik od Olmy. Tuším, že někdo dával i bílou Madetu a jogurty ve skleničce od Agroli. Ty ostatní jogurty mají bohužel nevhodné pří:,–(y, ale neznám všechny značky, prostě si přečti složení. Jogurt si můžeš vyrobit i doma, na interetu se dá najít návod. Zkoušela jsem to, ale byla poměrně řídký, což právě ukazuje na nízký obsah živých kultur. Chtělo by to známé v mlékárně a vyškemrta ten jogurtový zákys.
Bílý jogurt se doporučuje od 8 měsíce. Dobrá je i kyška a zakysané podmáslí. Nezakysané mléčné výrobky se doporučují až po jednom roce, ale některé maminky je dávají mnohem později.
Alice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja take nejradsi davam Hollandii (nejdriv jen bilou, ted uz i ochucenou ovocnou). Co nedavam je od Danone Activia - dcera se po ni s prominutim nekolikrat zesrala jak alik
a prujem pak mela i nasledujici den
. Po ostatnich jogurtech od Danone ji nic nebylo, ale stejnak ji Danone davam spise vyjimecne…
Ona ma stejne nejradsi klasicke vanilkove Pribinacky ![]()
- Citovat
- Upravit
Dekuji vsem moc za odpoved.Zkusime tedy jogurt Hollandia a pribinacky.
Jeste bych se ale chtela zeptat,pacholiky ty se daji jist uz od 6 mesice?
Je v nich taky nejaky rozdil Pribinacek, Pacholik, Kuninek atd.?
ahojky MArketa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Markéto!
S těmi pribináčky počkej, tvaroh ani smetana není vhodný pro tak malé děti, to by se mělo dávat až po jednom roce.
Pribináček, Smetánek, Lipánek, Pacholík… všechno má podobné složení -obsahují smetanu (příliš tuku), tvaroh (příliš bílkovin), cukr (v nevhodné formě, děti by měly mít hroznový) a jsou šlehané kysličníkem dusným. Výsledkem je špatná stravitelnost, možnost průjmů. Děti si nedokáží poradit s živočišnou bílkovinou, tělo musí vynaložit hodně „sil“ aby je zpracovalo a nemá z nich žádný užitek.
O bílkovinách vypíšu něco z knihy Petra Fořta Moderní výživa pro děti z roku 2000:
"Hovoříme-li o bílkovinách jako o ?výživě?, jistě vás napadlo, že jsou použitelné jako zdroj energie. Na rozdíl od cukrů a tuků je však využití bílkovin pro tvorbu energie to nejhorší, co může organismus potkat. Hlavně v průběhu růstu musí být naopak dosaženo stavu, kdy se nových vlastních bílkovin tvoří více, než se jich různým způsobem ztrácí.
V případě, že dítě konzumuje víc bílkovin, než jeho organismus dokáže využít, dojde k následujícím negativním důsledkům:
a) Zplodiny vzniklé přeměnou bílkovin přetěžují játra a ledviny a zhoršují jejich funkce
b) Z části aminokyselin, tvořících bílkoviny, vzniká tuk.
c) U kojenců a batolat je přebytek bílkovin nepocházejících z mateřského mléka příčinou zažívacích problémů (hnilobný průjem) a alergií, přičemž se souběžně snižuje vstřebávání vápníku a stoupají neúměrně nároky na příjem vitamínu B
d) Zpracování nadměrného objemu bílkovin ochuzuje organismus o energii nutnou k jejich přeměně.
Doporučená denní dávka bílkovin pro roční dítě je 16 g."
Tolik Petr Fořt.
Bílé jogurty fakt stačí, až si na ně dcera zvykne, můžeš po dosažení jednoho roku zkusit bílý jogurt půl na půl s pribináčkem.
Ani ovocné jogurty nejsou moc dobré, mají v sobě konzervanty, barviva, aroma a jiné nesmysly, které dítě zbytečně zatěžují.
Alice
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak koukam, ze Alice to popsala naprosto perfektne, takze mi nezbylo na co odpovedet:o))
Alice, sem to sice zrovna nepatri, ale myslim ze to nevadi: ted resim problem ovocnych presnidavek Hami… chodi mi od nich letaky, kde davaji rady ohledne vyzivy…mimo jine taky pisou, ze doslazovani cukrem neni pro deti vhodne…to co rekne kazdy pediatr a cim se taky ridim. Proc teda proboha delaji bez cukru pouze dve presnidavky (bananovou a banan-mango)??? Manzel byl totiz nakupovat a nejak to neprohlizel, takze mame nakoupeny vicemene ty doslazene/preslazene hruzy. Napadlo me, ze jim snad napisu, aby me to vysvetlili… Jinak kupuju hlavne Devu, ktera ma dost velky vyber neslazenych (ale presto sladkych), pritom vyrobce je ten samy… Nemas prosim jeste nejaky tip na presnidavky?
Dik, Lenka&Matysek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě musím reagovat - jak jsem psala, my jsme začali bílou Hollandií, a v podstatě jsme na ní dodnes. Pribináčky nedávám vůbec, a to má můj syn 19 měsíců. Na bílkoviny jsou dostačující jogurty, v pribináčcích je smetana, škrob a spousta cukru. Já do bílého jogurtu přidávám ovoce, nebo nějaké cereálie, ale i se samotných jogurtem syn nemá problém. Prostě je to asi tak, že na co si své dítě naučíš, to jí a pije. Ale záleží na každé z nás … ![]()
Jolka
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
u nás taky byla 1. bílá holandie, Matějovi chutna a po ovocnych jogurtech nebo sladkych ani nevzdychne
Danone bych taky nedoporučovala, koukala jsem na složení a nic moc. Ta hol. mi vyhovuje mimo jine taky tim, ze je hodne tuha a bezvadne se s ni krmi. Zvladame to od zacatu bez brindaku a netec ze lzicky. Oblibila jsem si ji i ja do salatu, smichana s lucinou totalne zaskli majoku ![]()
Martina
- Citovat
- Upravit
Kacii,
neslazene presnidavky se ted zacinaji objevovat od Hippu. Jen tak namatkou Jabko-Hruska, Broskev… Byvaji k dostani v DM nebo v Tescu.
Pavlina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pavlo, dik, ja vim:o) U tech od Hippu je problem, ze jsou trochu mensi:o( Za tu cenu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj maminy,mám 8.měsíční dceru a jogurtů měla cca 5ks a to od danone ovotwist.Naštěstí jí nic nebylo.Po přečtení vašich rad jsem lekla, jak o výřivě nic nevím. Jak je možné, že mi doktorka řekla, že může jíst všechny jogurty?kde berete informace, jaké jogurty a ovocné přesnídávky jsou nejlepší?
pa Zuzka a Eliška
- Citovat
- Upravit
Zuzko tak to je zvlastni dr… No uz jsem si celkem zvykla, ze na ne se moc spolehat neda, pokud nejsou odbornikem primo na tu kterou vec. Nektery dr. s klidem doporuci slazeny jogurt …jiny rovnou vsechny…
Jinak detem se ma davat jidlo pokud mozno bez konzervantu, barviv, ochucovadel, koreni, a spousty dalsich latek… takze co nejprirodnejsi (to je slovo). Neni to az takova veda. Stejne je to treba s kosmetikou, cim min chemikalii, tim lip, navzdory reklamam…
Lenka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit