Jaký jogurt dát mimi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
27.11.04 00:34

je fakt,že mám kolem sebe 2 kamarádky se stejně starými dětmi. Jedna už dává absolutně všechno a druhá na to kašle a kojí. Teda přesněji řečeno miminko odmítá papat.Elišce jsem omylem koupila v makru balík neslazených přesnídávek a ona je papá.Nevěděla jsem, že taky existují neslazené.Zkusím i ten bílý jogurt.uvidíme.díky
 Zuzka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.1.05 20:44

Ahoj maminky,

dneska nám naše Dr. navrhla ať zkusíme poprvé jogurt .. rozhodla jsem se pro Hellandiu (Selský Bílý), vypadá celkem dobře a malé také chutnal, ale má to jednu nevýhodu, měli akorát rodinné balení … tzn, že by vydržel na dlouho ......... co myslíte, jak dlouho může být otevřený???
Myslím jako do druhého dne ???

Mějte se moc hezky ..... Zuzka*Natálka (7 měs.

• Citovat
  • Upravit
830
6.1.05 22:42

Ahoj Zuzko,

já nechávám věci pro malýho otevřený v ledničce max. 3 dny, ikdyž dýl by se to taky nezkazilo (asi jak co), ale čím čerstvější, tím lepší. Já kupuju (jak psala Alice) Klasik od Olmy, víc mi chutná, vlastně ho spíš sní manžel s prvním synkem :D , Hollandia mi nechutná, ikdyž je kvalitní.

Ahoj Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
7.1.05 11:11

Ahoj,
já jsem dávala taky nejdřív Kasik od Olmy, pak jsem si ale všimla, že i on má snížený obsah tuku, což by jogurt pro mimčo mít neměl. Jen to tam není zdůrazněno, tak jsem si toho hned nevšimla. Pak jsme přešli na Hollandii, ta je myslím z dostupných jogurtů nejlepší. Dá se sehnat bílý i v malém balení, ale u nás nebyl s trvanlivostí problém, náš „malý“ jedlík snědl najednou obvykle přes polovinu rodinného balení.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
7.1.05 14:56

Ahoj holky,
tak tedy nevím, po přečtení některých odpovědí, co si o tom mám myslet.
Nebyla jsem tedy líná a vyndala si z ledničky dva druhy jogurtů, které děti jedí a to od vámi zatracovaného danone (activia) a selský jogurt (hollandia)
Activia obsahuje: mléko, jogurtová kultura a bifidokultura
Hollandia obsahuje: mléko, mléčná bílkovina, jogurtová kultura s přídavkem probiotické kultury bifidobakterium a Lactobacillus.
Můžete mi tedy říci v čem se liší, kromě lactobacillusu, který obsahuje Hollandia?
Myslím, že podobných jogurtů je na trhu určitě víc, takže stačí vyrazit do obchodu, přečíst složení a pak už se sama rozhodnout. Mým dětem ani po jednom z výše jmenovaných jogurtů nic nebylo, takže i to je individuální. Rozhodně bych je ale dětem nedávala ráno
Natálka s Ondřejem a Julií (rok a měsíc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
7.1.05 15:31

Ahojky Alice,
moc tě zdravím a chtěla bych se tě zeptat, poprosit o radu. Mým drobkům je 7,5 měs. a ráda bych začala s jogurty. Jenže já jsem trochu alergik a párkrát jsem se dočetla v literatuře, že v tomhle případě nemám jogurt dávat dříve, než v roce, kvůli případné alergii na kravské mléko. Co ty na to, mám se toho raději držet a nebo mám zkusit třeba miniaturní dávku a čekat co bude?? Moc děkuju za odpověď a též se musím přiklonit k Hollandii. Je to jediný, dle mého názoru, opravdový jogurt a ani mě jiný nenapadl. Sama ho mám moc ráda (tedy ochucený) a je výborný i do salátů.

Zdraví
Petronella + Peťula a Fanouš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
7.1.05 18:15

Ahoj holky, já jsem dávala prvnímu synovi také Hollandii - Selský jogurt, ale to už jsou 3 roky. Teď zanedlouho začnu s příkrmy u toho druhého rošťáka a k Selskému jogurtu se opět vrátím.Samozřejmě k bílému. Jinak v Penny jogurty Boni jsou také velmi dobré. Chuťově se dají srovnat se Selským. Ty ovocné má rád ten starší. Jinak s ovocnými jogurty jsem začala někdy kolem 16 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
7.1.05 18:35

Evo,
to jsem trošku zklamaná z toho Klasiku, vůbec jsem si toho nevšimla, že má snížený obsah tuku, škoda, moc mi chutná. Ale asi znova koupím tu Hollandii, třeba si na ni zvyknu :wink: .

Natálko,
můj nevlastní otec dělal s přístrojema na zpracování mléka a mléčných výrobků, jezdil po republice do všech možných mlékáren atd., závěr z toho je ten, že Danone skutečně není nijak kvalitní jogurt, nejkvalitnější výrobky jsou z mlékáren Olma, Kunín, jihočeské a ještě nějaké další (bohužel si to všechno nepamatuju) a i ten Hollandia. Jde taky vlastně o technologii zpracování, prostě všechny mlékárny nedělají jogurty a mlíka kvalitní :roll: .

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
20.1.05 14:59

Ahoj,

chci se zeptat co bílý bio jogurt? Máte s ním někdo zkušenost? Začali jsme právě s ním. Je to jen tahák na peníze, nebo je opravdu v něčem lepší?

Sendy

PS: Mě Dr. řekla, že mám kupovat nízkotučné jogurty Danone :? a pokud nemám ovoce, tak klidně ovocné. Tak to už fakt nevím, jestli myslí vážně. Řešíme to tak, že koupím bílý do kterého přidám buď čerstvé ovoce, nebo přesnídávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
20.1.05 15:21

Prosím,nesmějte se mi, bílé jogurty jsem otestovala na našich dvou kočkách.Výsledek:Dali si jen Holandiu(Selský jogurt) a Danonu se vyhnuly velkým obloukem.Tak jsem si řekla,že když to nežerou ani kočky,něco na tom bude :lol: (Mě však chutnají,že… :twisted: ).Malýmu(9měsíců) Holandia hodně šmakuje(pravda,že mu ji vylepšuji ovocem).Taky jsem nevěděla co vybrat,nakonec pomohly kočky a těm je fuk nápis na kelímku.Takže…si vyberte,dámy.Hledat to správný je těžký(Třeba jsem nepochopila čokoládovou kaši -myslím od Hippu,od 6.měsíců.čoko je dobrá pro takový prcky?Snad ne?Aneb jak říkal můj manžel,výrobek prodává obal-pro mlsný maminy :lol: ).Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
20.1.05 19:52

Ja sice mimi teprve cekam, ale jogurty si vyrabim doma. Prijde mi to nejzdravejsi a take je to nejlevnejsi a temer bez namahy. Smicham pulku bileho jogurtu s litrem mleka a asi lzici suseneho mleka, zamicham, prikryji alobalem a polozim na topeni. V lete za okno. Asi za 3 dny je jogurt hotovy.
Zrovna ted ma me telo strasnou spotrebu bilkovin, tak snim i nekolik jogurtu denne.
Myslite, ze se takovy jogurt da dat i miminku? Kdyz je v tom mleko? I kdyz to asi bude i kupovanych jogurtech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
20.1.05 20:06

Také mě zajímá, jestli jogurt vyrobený z kravského mléka + jogurtu je možné dát prckům? Zkoušela jsem to z umělé výživy + jogurtu v jogurtovači, ale nějak se to zdrclo :? . Myslela jsem si to :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
20.1.05 21:18

Jogurty ve velkovýrobnách se vyrábějí z normálního kravského mléka. Rozdíl mezi jogurtem a mlékem je v tom, že jogurt je zakysaný a tedy je lépe stravitelný, než obyčejné mléko.
Jak píše Sendy jogurt+mléko=jogurt (po těch třech dnech jak píše Lenka), takže si myslím, že se to prckům klidně dát může, co myslíte?

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.3.11 22:29

Soya jogurt pro 10 mesicni dite

Ahoj Alice,
rada bych dala malenu soyovy jogurt, bude mu pristi tyden 10 mesicu. Je momentalne velice zahleneny, ja mam s mlecnymi vyrobky problemy a tak bych chtela zkusit soyu.

V Anglii se rika, ze soyove mleko az po jednom roce, ale co ten jogurt?
Maly mi ted nechce vubec jest, byl tyden nemocny a jeste neni 100%, ma moct rad jogurty a tak se snazim prijit na to, co bych mu mohla dat, aby to snedl.

dekuji za nazory a odpovedi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.3.11 22:41

Soju bych do 3let vůbec nedávala, je to velmi agresivní alergen, má sice punc „zdravé výživy“, ale pro malé děti vhodná není.

Nahrazení jogurtu by u mě bylo třeba rýžové mléko a do něj přidat laktobacila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí