Večerní kašičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Večerní kašičky
Holky, jaké jsou vaše zkušenosti s podáváním kašiček na noc. Malému je 6m, dostává na oběd zeleninku a na noc nám doktorka doporučila zkousit nemléčnou rýžovou kašičku (mám od Hami). Ale nastal problém, malý si vezme tak dvě tři lžičky a končí a chce k prsu.
A to přitom jí přes den velmi hezky a v podstatě cokoliv. Nevypadá, že by mu kaše nechutnala, baštil ji v pohodě, ještě si pobrukoval, tak tím by to být nemělo. Možná, že už bývá dost unavený a u prsa je to pro něj pohodlnější. Nevím, jestli zkusit dát mu kaši dříve, třeba hodinku před koupáním a nebo to prostě zkoušet dál, až začne baštit líp. Flašku nerad, radši má lžičku. Můžete mi někdo poradit jak na něj?
Díky moc!
Pavla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Pavlo,
taky mě napadlo dát mu ji dřív, tak jak píšeš, před koupáním, dokud není unavený a pak před spaním mlíčko. Našemu prvnímu synovi kaše vůbec nejely, ale teď máme 5měs. chlapečka, tak nás to asi čeká taky
.
Tak to vyzkoušej, třeba to zabere.
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Pavlo,
malé (6,5 měs.) dávám kaši asi půl hodiny před koupáním a před spaním dokojím a kaši baští v pohodě. Někde jsem navíc četla, že těsně před spaním by ta kaše mohla být těžká na žaludek.
Martina
- Citovat
- Upravit
Holky diky. Zkusila jsem mu dát dneska kašičku asi půl hodinky před koupáním, snědl o trochu víc (cca 50ml), ale víc ani náhodou a to jsem mu to zkusila namíchat s odstříkaným mlíčkem. Myslíte, že se postupně rozjí a sní toho víc? V noci se mi přestal budit, tak možná mu ta troška stačí. Vaše mrňata jedla hned těch 150 ml a nebo jste k tomu dospěli postupně? Nevíte, jestli se dá dokrmit na noc něčím jiným a nebo výhradně kašičkama? Zítra asi zkusím nějaké ovoce, jestli mu to půjde lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pavlo,
můj syn dostal první kašičku ve čtyřech měsících na doporučení sestřičky u doktorky, aby líp spal, ale valného úspěchu to nemělo, chutnala mu jakž takž, ale budil se stejně. Pak jsem mu ji dávala od šesti měsíců, snědl ji asi 3× a pak čím dál tím míň, až ji nakonec přestal jíst úplně, vpašovávala jsem mu tam všechno možný ovoce, ale prostě kaše vůbec nejedl. Takže jsem mu pak na večeři dávala to, co měl na oběd, a nadále jsem kojila.
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pabik,
mě připadá 6M na kaši moc brzo, zkusila bych tak aspoň 1 měsíc počkat. Znám sice děti, které od první lžičky byly schopny sníst celou malou výživku, ale moje děti začaly aspoň trochu jíst příkrmy tak kolem 8 měsíce, kojení vítězilo - 3 lžičky byl velký úspěch. Já se setkala u pediatrů spíš s názorem, že kaše jsou zbytečná kalorická bomba a že čím později se začnou dávat, tím lépe. Jídlo ani pití z láhve s dudlíkem určitě nezkoušej, lžička a hrneček jsou lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, diky vsem za tipy a rady.Zkusila jsem mu udelat kasicku domaci a setkalo se to s uspechem.
Pridala jsem mu tam merunky, sice podle mne to bylo docela kysele, ale maly bastil jedna basen. Takze asi budeme varit domaci a instantni asi jen v pripade nouze.
Gabi, kazde mimi je jine. Ten nas prdola, se zacal o jidlo zajimat mnohem driv, nez jsem ho zacala prikrmovat. Proste ho zajimalo, co si cpeme do pusy a chtel taky. Prso je porad prso, ale uz potrebuje neco vic. A vzhledem k tomu, ze se v zari vracim do prace, byla nutnost zacit drive, abychom aspon jedno kojeni mohli zrusit. A kasicky na noc, nejsou od veci, pokud se mimi v noci budi casto. Taky jsem je chtela davat pozdeji, ale kdyz jsme v noci vstavali co 3 hodiny, vzdala jsem to.
Jeste dotaz ohledne konzistence kasi. Pokud varite, jak hustou ji delate? Mne se zda, ze kdyz ji necham v lednici na druhy den, strasne zhoustne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kasicky
Ahojky,ja davam kasi moji Nelince v lahvicce,krasne se tim uspi.Muzes zkusit i jine firmy,mam se ta chut taky strida.Nejdrive jsme meli od milupy,pak od Nestle a ted jsem nakoupila Hami.Mam pocit,ze kasicky po urcite dobe spis ridnou.Pa Sara ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky u nas je to uplne stejny,davame kasicku z lahvicky a udelali jsme do savicky poradne velkou diru,aby se malej nemusel moc namahat a mame vyhrano,vecer kolem pul sedmy vypije 200ml kase Hami a spi az do pul paty rano,potom uz kojim. Hodne stesti a urcite to zkuste. Ahoj Jana.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čauky, mě by jen zajímalo, čím jste udělaly tu díru do tý savičky. A taky, nemáte některá zkušenost s různýma nemléčnýma kašema, která bylo nejlepší, myslím tím, že zasytila vaše mimi a ono spalo celou noc.
- Citovat
- Upravit
Včera jsem si na kaši od nestlé přečetla, že se nesmí šlehat. Myslíte, že vadí když H.A. mléko taky šlehám, aby tam nebyly kucky, protože v té láhvi se mi to nikdy nepodařilo rozmíchat, tak aby to bylo bez nich. Měla jsem jinou kaši, sunárek, tam to napsáno nebylo, tak jsem to pak do toho mléka hodila a rozšlehala. Teď už to nedělám, když jsem si to včera přečetla. Nebo znáte nějaký recept, který to vyřeší?
- Citovat
- Upravit
To by mě také zajímalo. V lahvičce se mi to nikdy pořádně nerozkvedlá, ruce z toho mám vytahaný a kucky tam jsou pořád!
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
mně se v kaši taky vždycky udělají žmolky, řeším to přepasírováním přes sítko.
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte,
kasi ryzovou s HA Sunarem davam Kubikovi od ukonceneho 6m na noc po koupani a cviceni - lzickou. Myslite, ze je lepsi udelat vetsi dirku do savicky a zkusit mu to davat v lahvi.
Kdyz jsem zkusila NUK savicku na kase, vypil, co slo, a pak mi v lahvi zbyla zahustena kase, ktera uz dirkou nesla - stejne pak musela nastoupit lzice. ![]()
Tak jsem od te doby davala kasi jenom lzickou a je veliky uspech, pokud mi sni celou davku - pak vzdycky jeste kojim - asi na zizen.
Pekny den, Jana a Kubik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte maminky, už mám již 10 měíčního prcka, kojila sem do 9 měsíců a pak už sám od sebe nechtěl, kaši na noc musíte dávat dříve. Např: malej chodí spát v 19:30h a dávala sem kolem 18h, pak už byl unavený a nechtěl to. Před spaním prso a pak už UM. Kaši dávat po lžičkách, musí se to naučit, to samé i na flašku s UM. Nejdřív ječel, že to nechce, ale jak si na to pěkně zvykl:-)Kaše je na mimina těžká, musí se zapít hodně vodou, malej jí ale pak už odmátal, proto sem mu začala dávat chlebíček s máslem a 30% pl. sýrem nebo 95% šunkou, před spaním UM, ale ještě se mi budí v noci na krmení UM, ale každé mimi je jiné, někdo se může po kaši utlouct a někdo ne. Zkoušela sem taky kaše na dobrou noc, že ho prý zasytí a bude spát, no na nás to nepůsobí ![]()
- Citovat
- Upravit