Večerní kašičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1803
13.1.13 08:01

Holky, mám 4 mes.syny - je lepsi dat mlecnou nebo nemlecnou kasi? ta nemlecna se dela z mleka ne? a do te mlecne pridam jen vodu, tak mi prijde lepsi. a prosim, daly byste tu recept na tu domaci kasicku? diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 08:50

@evulkanov to záleží jak jste na tom s mlíkem. Pokud máte UM, klidně můžeš i nemléčnou (nebo pokud můžeš tolik odstříkat MM, aby ti to vyšlo na kaši) a pokud kojíš a neodstříkneš, tak je jednodušší mléčná. My jsme od narození na UM, takže to střídám.

A domácí kaše taky občas dělám - rýžovou, pohankovou, jáhlovou. Rýže se rozvaří ve vodě, pak rozmixuju s trochou vody a přidám UM (nebo můžeš i MM) a přidám ještě třeba ovoce, ale nemusí být.
Jáhly nebo pohanku spařím a nasypu do hrnce s vroucí vodou, vařím doměkka, Pak zase přidám UM, případně ovoce…

Pokud někdo vaříte kaše jinak nebo i jiné, taky se ráda přiučím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.13 09:03

Ja davala kase zasadne lzickou, pred koupanim aspon pul hodiny, zhruba od 7m, dloooouhou dobu jen jahlovou z dm s UM, ktere deti pily, pak Babylove vanilkovou nebo ev. Hipp.
nikdy jsem jim kase nevarila.
taky nemela valny efekt na delsi spani.

4m synum bych ve 4m kasi jeste nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
13.1.13 09:07
@obrazek píše:
Ja davala kase zasadne lzickou, pred koupanim aspon pul hodiny, zhruba od 7m, dloooouhou dobu jen jahlovou z dm s UM, ktere deti pily, pak Babylove vanilkovou nebo ev. Hipp.
nikdy jsem jim kase nevarila.
taky nemela valny efekt na delsi spani.4m synum bych ve 4m kasi jeste nedavala.

no jo, ale vecerni kojeni stoji za prd, v noci se furt budi. dr.mi doporucila dat kasicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 09:10

@evulkanov taky jsem dávala od 4M na radu doktorky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
13.1.13 09:12
@Madel píše:
@evulkanov taky jsem dávala od 4M na radu doktorky

a vse ok? ditko ti spi? a prijima kasi v pohode?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 09:20

@evulkanov jj,malá mi spí celou noc. Já ty domácí kaše vařit musela, protože mi odmítala jíst instantní a tím pádem i málo přibírala. Dávám od začátku na lžičce a neměla s tím problém. Ted tak měsíc už teda jí i některé kupované (je jí 8,5M)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
13.1.13 09:29

My dáváme kaši až po koupání, v lahvičce, kde máme větší dírku. Malá vypije 250 ml a spí od 19 do 7 hodin. Krásně se u toho unaví. Kaši rozmíchávám v shakeru a pak jí přeliju do lahve. Neumím si představit, že jí takové množství kaše dávám lžičkou, nezvládla bych to jak já, tak ani ona :) Takhle vím, že je najezená a spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 09:40

@motaba Tak to docela závidím, možná bych taky dávala lahev, ale malá se mi sama od sebe od lahve odstavila a prostě jí nevezme do pusy s ničím… Takže lžička je naše jediné řešení :-) Ale netrvá to zas tak dlouho, večeře je cca za 15-20 minut sfouknutá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
13.1.13 11:26
@evulkanov píše:
no jo, ale vecerni kojeni stoji za prd, v noci se furt budi. dr.mi doporucila dat kasicku

no oni totoz moje deti mely po ryzove kasi boleni briska a strasnou zacpu v 7m, tak ve 4 bych to fakt neriskla. nevim jestli ta jahlova jde dat driv, ale muzu ti ji doporucit, po ty je brisko nikdy nebolelo a jahly maji navic vetsi vyzivovou hodnotju nez ryze.

a je pravda, ze pokud plne kojis obe deti, tak asi kasi jo, ale jinak kdybys jim davala i UM, tak bych zustala radsi vecer u UM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
13.1.13 11:42
@obrazek píše:
no oni totoz moje deti mely po ryzove kasi boleni briska a strasnou zacpu v 7m, tak ve 4 bych to fakt neriskla. nevim jestli ta jahlova jde dat driv, ale muzu ti ji doporucit, po ty je brisko nikdy nebolelo a jahly maji navic vetsi vyzivovou hodnotju nez ryze.a je pravda, ze pokud plne kojis obe deti, tak asi kasi jo, ale jinak kdybys jim davala i UM, tak bych zustala radsi vecer u UM…

no plne kojim - zatim. zkusim pak kdyz tak ty jahly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 11:53

@evulkanov a tvoje děti bříška trápí? U mojí dcery tohle bylo v pohodě, proto jsem to řešit nemusela. I ta pohanka se může a je výživově dobrá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
20.1.13 10:37

Malej začal s kašičkama asi v 5 měsících prvně 120ml a zbaštil jí celou, kašičku jsem dávala po koupání, teď je nám 6.m a kašičky zbaští 150ml a asi hodinku potom chce ještě mlíčko, jelikož už nemám dostatek mléka tak dávám UM a toho vypije 100ml a jde spinkat, myslela jsem si že se mi v noci přestane budit, protože musí být dost nabaštěnej, ale bohužel se mi pořád budí 2× za noc. Nemáte některá podobnou zkušenost? Kdy se vám dítko přestalo v noci budit??

• Citovat
  • Upravit
269
20.1.13 11:04

Ahoj, naše zkušenost s kašičkama je vesměs pozitivní, začali jsme dávat po uk. 5m kvůli malým váhovým přírustkům spolu se zeleninkou na oběd. Ze začátku malá zbaštila cca 60ml, teď, skoro v půl roce už dá i 100ml (ale dávka kaše je tam jako na těch 140ml), dělám kaše hustší, pít je nechce, papá je lžičkou a kdyby toho bylo hodně, přestalo by ji to v polovině bavit :roll:. Papáme tak hodinu před spaním, pak ještě dokojím. Aby kaše moc nebetonovaly, zapíjíme průběžně vodou. Ze začátku spinkala někdy až do 6, pak aspoň do těch 2-3. Zkoušeli jsme víc značek, Nestlé s HA mlíkem, ta zasytí, ale dost staví, pak meruňkovou Hami, víc jí chutná, ale míň zasytí, a nakonec banánovou Nestlé na dobrou noc, ta je zatím nejlepší, chce to prostě zkusit :mrgreen:
Jenže teď je malá po očkování a budí se skoro furt, kaše nekaše, tak se obávám, že si zase zvykne na noční kojení a bude ho pak vyžadovat jen tak ze zvyku, zatím to bylo po každým očkování tak 3 týdny, než se to srovnalo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PajinkaT
20.1.13 11:09

Jo hustší malej taky má raději.. :) A dlabe lžičkou všechno nedovedu si představit dávat mu to flaškou. :) Taky zkoušíme více druhů a zatím má nejraději Nestlé a Sunarku :) Odkdy miminka mohou pít obyč. vodu?? A dáváte z kouhoutku převařenou? Já jí používám na všechno z kohoutku, ale převařuju vždy množství, které hned použiju, nevíte jestli se může převař. voda něják uchovat třeba z rána na odpoledne?? Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko