Ohříváte Nutrilon?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ohříváte Nutrilon?
Ahoj,chtěla jsem se zeptat,zda používáte znovu nedopité dávky Nutrilonu,Sunaru apod.Na krabici je sice neohřívat,ale zda to není jen z čistě zájem výrobců-tj.víc kupovat…Stává se mi ,že malý toho dost nechá a pak je mi to líto vylít…A řídíte si kily nebo věkem ?děkuji… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kokhi, já neohřívám. Dělám radši menší dávky a pak radši přidělám, nebo mi zbývá málo. A asi bych ani neohřívala. Tak fakt zkus dělat menší dávky. Orientačně dělám jak podle váhy, tak podle věku, plus mínus to sedí, ale asi bych víc koukala možná na tu váhu. Myslím, že jsi psala, že Venoušek (doufám, že zas nekomolím jméno:)) má kolem 5kg a měsíc. Tak bych zkusila udělat 120ml a když mu nebude stačit, event. zkusit přidat tak 30 později. Možná by stačilo pro začátek 90ml, zkus a uvidíš. Já malou dokrmuju na noc Nutrilonem Forte a dávám 60-90ml, někdy něco nechá, někdy musím přidělat. Forte dávám, protože už je po kojení a pořád hladová potvůrka jedna.
Dobrou chuť Venouškovi
Gabča a Barča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Kokhi,
ležela jsem delší dobu s mimískem v nemocnici a od nervů jsem pomalu začala ztrácet mlíčko. Teď už jsme zase rozkojeni. Ale tamní mléčná sestra říkala, že se může ohřívat, ale pouze jednou. Dávka nesmí být v lednici déle než 12 hodin. Řídila jsem se tím a malý žádné potíže neměl.
RAdka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak díky,
jo..já už kojit prostě nechci..už jsem psala proč
..Díky za rady..dávám 120ml po třech hodkách a trochu čaje Větrníček,aby to měl trochu ředěný a to mi poradila mamka..Že po 3hodkách,aby měl zvyk a lépe se mu trávilo..Jinak díky za rady..snad už to bude v poho..mimi začíná spát v noci a ve dne moc ne,ale kouká,směje se a už nás krásně sleduje..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Kokhi,
ohrivani je v pohode, delali to tak i v porodnici a i mi to potvrdila doktorka. Dokonce rikali, ze se to ma spotrebovat do 24 hodin. Jen jednou „pouzite“ mlicko uz by se znovu davat nemelo, protoze je kontaminovane od slin a tim se tam muzou rozjet nejaky brebery. Nase holky maji trochu pres 5 kg a 5 mesicu a kdyz mely A.R. tak spucly 160 [150+5odmerek] do dna, ale jak jsme presly na normalni Nutrilon tak jim asi nejak nejede nebo maji mene zrave obdobi [mivam to taky] a vypiji tak 120-140 po 3-4 hodinach a v noci tak 1 az 2 krmeni. Ale vypadaji spokojene tak si z toho hlavu nedelam. Cajik mame protiprdici od Hippu, ale zadna vasen to neni, jen tim redime obcas kapicky.
Na nocni krmeni si davam do flasticek vodu a tu pak ohrivam a v krabice od Aventu mam odmerene presne davky, je to hned hotove.
Tak pusu brouckovi.
Monca a cacorky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže shrnu-li to, tak dopředu připravený „sunar“ mohu dát do lednice a pak ohřát do těch asi 12hodin, ale nedopitý vylévat.
K tomu se zeptám, tu vodu převařujete v hrnci? Já to dělám tak, že dám do rychlovarné konvice kojeneckou vodu, kterou převařim a pak jen ohřeju (v konvici samo, aby to netrvalo, ale nenecham dovařit, stejně bych to pak musela chladit a převařená už vlastně je)…myslíte, že to va?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No,já to právě vařím v k tomu určeném kastrůlku a v druhém převařuji lahvičku..Nestačí to jednou převařit a pak ohřívat v mikrovlně?
Bála jsem se u takhle malého mimi,tak to dělám poctivě,ale pokud máte jiné zkušenosti,budu ráda..dávám oranž.Nutrilon Forte s vyšším sytícím účinkem..Jinak čajík už ohřívám v mikrovlně.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
skoro se to bojím napsat, ale já nutrilon neohřívám, dávám ho malému studenej (pokud ho nedopije na první pokus). Ani kojeneckou vodu na něj nepřevařuji. Vždy ho dopije do cca šesti hodin od připravení, nebo ho pak vyleju a neměli jsme s tím žádný problém. Sice se tam asi můžou množit bakterie, ale ty můžou být všude a my jsme se sunarem začali až od devátého měšíce, to už stejně malej ocucával kde co, co našel. Jinak bych ho ohřívala a dávala teplý, ale s tím, jak malej baští to u nás moc nejde.
Eva
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky,
já teda teď plně kojím, ale ze začátku jsem trochu dokrmovala a dělala jsem to tak, že jsem celou flašku kojenecké vody najednou 5minut převařila, nechala vychladnout a nalila zpět do flašky.
Pak už stačilo v mikrovlnce ohřát jen tu danou dávku. A do Avenťácké lahvičky jsem dávala vždy jen 30ml, někdy se potřeboval je „dopít“ a stačilo mi jen pár loků a bylo mi líto těch ztrát.
Podle potřeby jsem mu trochu dodala. Je ale fakt, že byl menší, teď by asi dávky byly o něco větší
.
Lucie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nas postup je takovyto: mame rychlovarnou konvici jen pro mimi, ale proto ze bych byla tak uzkostliva, proste mam nadhernou cervenou smaltovou a rychlovarnou jsme koupili az kvuli holkam, ze je jednodussi nez porad zapalovat plyn a drzet, protoze ma pojistku a taky je to rychlejsi. Kdyz delam caj pro nas tak si uzivam tu cervenou konvici. Takze prevarim cca 5-7 min. kojeneckou Dobrou vodu a po vychladnuti asi litr naleju zpet do flasky. Umyte flasticky naskladam do sterilizatoru [nedocenitelny pomocnik] - nemame mikrovlnku. Do flasticek naleju cca 60 ml horke vody [kdyz prejde varem tak to neva, ale nemusi] a doleju to tou vychladlou do 150 a mam z toho teplotu akorat na piti za chvilku nez docvicime. V noci mam ve flastickach ve flastickach jen vodu a ohrivam je v ohrivaci, ale to uz jsem psala.
Zajimalo by me jakou pouzivate vodu. My Dobrou vodu a zkousela jsem i jine, ale po prevareni tam plavali takovy bily kousky, mozna kalcium nebo nevim co. No asi to na zavadu neni, kdyz je oznacena jako kojenecka, ale moc dobry pocit jsem z toho nemela, takze kupujeme jen Dobrou i kdyz je drazsi.
O tom do kolika mesicu je potreba vodu prevarovat a flasticky sterilizovat tady padlo uz nekolik otazek, ale nikdy zadna odpoved
Mozna bych uz nemusela prevarovat, holkam je 5 mesicu, ale znate to, neda mi to a ta chvilka nez se to prevari je zanedbatelna. Zkousime prikrmy a lzicku jim davam do sterilizatoru [ale pro obe mam na jedno krmeni jednu lzicku, myslim, ze to tak praktikuje vetsina dvojcatovejch mamin], ale misticku do sterilizatoru uz nedavam, tak nevim.
No jak psala Eva, holky uz taky ocucavaj kde co a na obalu pisou, ze „doba piti kojenecke mlecne vyzivy nema trvat dele, nez je nutne pro nasyceni kojence“. Nase cacorky jsou schopne tu samou davku vyzahnout za 10 minut, ale taky se nad tim umi trapit 2 hodiny, tak nevim jak je to pak s tema mnozicima se breberama.
A jeste jeden dotaz: vy co pouzivate Nutrilon Premium, jakou maj prckove stolici? My predtim jely v A.R. a to nema tu prebiotickou vlakninu a darily se nam casto i bobecky, coz byla pohoda, ale jak jsme najely na Premium, tak je to ridky obcas kase a i jinak to smrdi
No doufam ze se to zlepsi az zacnou bastit vic zeleninky, zatim je to teda sila.
Tak sorry za ten roman
a mejte se fajn.
Monca a cacorky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všechny , které také krmíte uměle jako já. Na umělé stravě je syn od 6-ti týdnů, pravda ne na Nutrilonu, ale na Bebě, ale to asi vůbec nehraje roli, má stejná pravidla přípravy jako jiná mlíčka. Já si dělám dopředu celou denní dávku na celých 24 hod. a pak už jen ořívám v mikrovlně, vodu převařuji ve varné konvici, kterou mam vyhrazenou jen na kojeneckou vodu (ale jen proto, že z našeho vodovodu neteče voda, ale kámen). Nedopité mlíčko dávám dopít synovi tak do 30 minut a když už nemá zajem, končí v mé kávě. Akorát kaši připravuji zvlášť, u té se bojím, že by se srazila. Takže takhle to praktikujeme 4 měsíce a zatím je vše v pohodě. Jo a stím převařováním kojenecké vody to blbneme jen asi my v ČR, letos jsme byly v Řecku a když jsem tam v lékárně chtěla vodu pro kojence tak na mě koukali jako kdybych spadla z měsíce, tam převařují jen vodu z vodovodu a to 10 minut, už ale nikoho nezajímá jaké je kvality, takže všechno dělám po selsku a volím zlatou střední cestu. Pa Lucka ![]()
- Citovat
- Upravit
No nevím, jsem dětská sestra a pracuji v dětském domově. My máme přímo zakázáno ohřívat sunar. Prý se tak ničí . Ztrácí vitamíny apod.
A nedej bože, dát dítěti sunar studený. I z mého pohledu je to hnus. To je jako vy byste si daly třeba studený guláš.
S převařováním vody : nepoužívat zá:,–(ně vodu z kohoutku. Obsahuje příliš mnoho dusičnanů, což může být pro miminko velice škodlivé. Dokonce bych na převařování nepoužívala ani rychlovarnou konev, ale speciální kastrůlek určený pouze pro převařování vody.
A s tím sterilizováním. Pardon, ale všeho s mírou. Pokud Vy budete dítěti vše sterilizovat a stranit ho od ,,všeho špatného,, dítě si nebude moct vytvořit protilátky a až bude starší může se ho ,,chytnout,, kdejaká infekce.
MAMINKY NECHOVEJTE SVE DETI JAKO SKLENIKOVE PANENKY.
Budete toho později litovat. A dítě jenom trpět růanými alergiemi apod.
KAROLÍNA
- Citovat
- Upravit
Ahoj Karolinko,
diky za odborny pohled, jen mi neni jasny co se Ti nelibi na rychlovarne konvici. V cem je lepsi ten kastrulek? Psala jsem, ze ji pouzivame jen pro holky a voda se v tom da taky varit 5, 10, 15 minut, chce to jen figl. Me ten kastrulek nevyhovoval, protoze se mi casto stavalo ze jsem prevarovala i pul hodiny, to samy s vyvarovanim flasticek, jednou mi tam zbyla voda uplne na dne ![]()
A do kdy bys teda radila sterilizovat?
Myslim, ze to neprehanim a sklenikovy panenky rozhodne z holek nedelam. Nekdy kdyz prvni prcek necha mliko a druhy vyzahne vsechno a jeste kouka hladove, tak to proste dojede po segre a je to. Obcas jim omylem vymenim dudlika a kdyz jsem byla na par hodin pryc tak manzel taky nesterilizoval.
To ohrivani hotoveho mlika mi poradili v porodnici, jim tam taky vozili uz hotove mliko a oni ho jen ohrivali, tak nevim, je to proste nazor od nazoru.
Tak se tesim na Tve rady.
Monca
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Karolíno,
v prvních měsících života je možná sunar pro dítě jídlo jako pro nás guláš, ale psala jsem, že mojemu dítěti už bylo devět měsíců, teď je mu přes rok a myslím, že v tomhle věku to není guláš, ale prostě mlíko. A studené mlíko já teda klidně piju. Konec konců řada maminek už po roce sunar ani nedává a nahrazuje ho normálním mlíkem.
Eva
- Citovat
- Upravit
Sunar
Ahoj,
já jsem teda synovi moc sunar nedávala, byl do 9 měsíců kojený a sunarem se nedal ošidit, prostě ho nechtěl. V 9 měsících jsem mu začala dával normální mléko,nejdřív převařené a potom už jenom ohřáté v mikrovlnce a to pije dodnes a to má 26měsíců. Na přípravu kaše jsem tu taky vaříla vodu v rychlovarné konvici a to jenom z vodovodu a je úplně v pohodě. Ale byl kojený a sunar bych asi taky neohřívala, připadá mi, že potom zkysne. záleží na každé z vás, jak vám to bude vyhovovat.
Mikrovlnka by se prý pro mimi vůbec neměla používat a já v ní ohřívala i příkrmy, takže nevím. Prostě záleží na každé mamince, jak to bude dělat.
S pozdravem Zuzka a Kuba 26,5m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit