Kaše

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
2.10.04 18:00

Kaše

Ahoj holky, mám dotaz na příkrmy, konkrétně na kaše. I když někdo doporučuje kaše jako první příkrm ke kojení, tak já jsem po 6.měsíci začínala zelenininou, nyní je Kubovi 8 měsíců a odpoledne dáváme většinou ovoce. Také jsem 2×zkoušela kaši, 1× od HIPPA, 1× od nestlé, vždy tu od 4.měsíce a obě skončily stejně. Po pár lžičkách se můj syn osypal- evidentně alergická reakce, pak několkrát házel obloukem šavle.
Máte někdo podobné zkušenosti?Nevíte, čím event. kaše nahradit nebo zda existuje nějaká hypoalergenní?
Díky za radu Kolovka a Kubajs(8měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
2.10.04 19:03

Ahoj,

Nestlé má v nabídce hypoalerenní výživy tuto kaši:

Nestlé kaše Sinlac
Nestlé Sinlac je speciální kaše bez mléka, sójových bílkovin a lepku. Je obzvláště vhodná pro děti od ukončeného 4. měsíce věku jako doplněk výživy vedle kojení nebo hypoalergenní kojenecké výživy. Vyvážená speciální kaše umožňuje kojenci s vysokým rizikem rozvoje alergií (rodinné predispozice), aby si zvykl na potravu hustší konzistence bez přísunu mléka nebo sójových bílkovin. Tuto kaši je možné použít také jako doplněk nebo hlavní složku potravy starších dětí a dospělých s alergiemi na bílkoviny kravského mléka, sóji a při bezlepkové dietě.
Lze ji použít namísto mléčné kaše, je však vhodná i jako surovina k přípravě jiných pokrmů.

Jelikož naše holčina baští hypoalergenní Bebu, kaši zkusíme tuto.. Ale minimálně měsíc ještě musí holčina počkat..

Snad jsem ti trochu pomohla - i když jsi psala, že jsi od Nestlé měla kaši, možná to nebyla tato..

Efina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
2.10.04 20:57

Nevím, jestli jsi zkoušla kaši mléčnou nebo nemléčnou. Já mám atopický ekzém a tak jsem to chtěla u svých dvojčátek minimalizovat co nejvíce, takže pijeme hypoalergenní mléko od nestlé - beba. K tomu jim kupuji kaše nemléčné, to znamená, že neobsahují mléko, které způsobuje alergie a tu kaši dělám holkám do toho H.A. mléka. Vždy večer po koupání každá dostane lahev s H.A. mlékem, do kterého přidám 2 slabé lžíce té kaše a to pijou, pokaždý se na to úplně třesou. Měla jsem kaše od nestlé a velmi mě překvapilo, že je tam přidané vanilkové aroma, bylo to strašně sladký, holkám to samozřejmě chutnalo, teď pijeme od hami rýžovou s jablky, taky strašně sladká, asi se vrátím k té, co jsem měla původně - také od hami, ale jen čistě rýžová. Zeptaj se v lékárně, většinou mají všude vystavené ty mléčné, ale naposled jsem nemléčné od hami koupila u nás v dm drogerii. Martina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
3.10.04 10:42

Ještě jsem našla od Nestlé tuto kaši:

Další nedílnou součástí konceptu probiotik jakožto kontinuální ochrany jsou dětské instantní obilné kaše. Ty jsou do jídelníčku kojence spolu s ostatními příkrmy zařazovány od 4. měsíce. Tyto příkrmy postupně nahrazují ve stále větší míře mléčnou výživu, a tak se snižuje možnost získávat probiotické bakterie v potravě.

Nová Osmizrnná nemléčná kaše BIFIDUS však vzhledem k obsahu výše zmiňovaných probiotických bakteriálních kmenů, pomáhá udržovat zdravou střevní mikroflóru a zajišťuje tak pokračování pozitivního působení bifidobakterií na dětský organismus. Kromě obsahu probiotik je však tato kaše jedinečná i aplikací tzv. CHE procesu. Podstatou CHE je enzymatická hydrolýza obilných polysacharidů na jednodušší oligo- až monosacharidy. Použitím této technologie je dosaženo velmi příjemné sladké chuti i přes minimální doslazení sacharózou, dále je snadno stravitelná a při chladnutí zůstává jemná bez nežádoucího houstnutí. Přítomnost směsi oligosacharidů pak v neposlední řadě podporuje růst o množení probiotických bakterií a lze tedy označit tuto kaši jako první stupeň k synbiotikům.

Efina

• Citovat
  • Upravit
31
3.10.04 19:33

Ahoj holky, díky za rady, ty kaše byly obě nemléčné, obě dělané metodou CHE.Byly dosti sladké, i když nebyly dle obalu sladké. Zítra jdu k dr., tak se zeptám, zda je potřeba, aby ty kaše jedl. Protože znovu už to zvracení zažít nechci.
Ahoj a ještě jednou dík Kolovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.5.05 13:31

Alergie na mléko?

Ahoj maminky,

máte někdo zkušenost s alergií na mléko? Dcera (8,5měs) jí v pohodě zeleninu i ovoce. Zkoušela jsem trochu jogurtu, a tak za 2 hod. ho vyzvracela. Další pokus byl za pár dní mléčná rýžová kaše Hami od 4. měsíců, po které zvracela zase za 2 hod. a to velmi intenzivně. Projevuje sa takto alergie?

Do skoro 8 měsíců jsem ji plně kojila a stále kojím. Vydrží po kojení klidně 4 hod. Je vůbec nutné přidávat mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
12.2.12 12:56

Moje malá pije Ha mléko Nutrilon a dělají rovněž i Ha rýžovou kaši…tak možná zkusit i tuhle pokud po jiných dítě zvrací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinaaaaaaaaa7
12.2.12 15:06

Náš malej neměl alergickou reakci, ale nechtěl kaše vůbec jíst. Zkoušeli jsme Sunarku, Hami, Nestlé a zafungovala až Nutrilon HA, musela jsem ji teda koupit přes internet, neměli ji ani v lékárně. Každopádně je hypoalergická a není vůbec sladká.

• Citovat
  • Upravit
8959
24.2.14 17:16

Ahojky holky, syn má 7 měsíců a protože se v noci občas vzbudí (což od narození normálně nedělal), tak jsem si říkala, že zkusíme kaši. Takže mé otázky:
1. není blbý dát kaši, když ještě neměl maso? (všude píšou maso a jako další je na řadě kaše)…
2. v kolik ji dát? Jí kolem 18.00 a pak kolem 21.00. Právě nevím, jestli dát v těch 6 nebo až v těch 9?
Děkujiii :-)

EDIT: jo a mám doma Sunarku na dobrou noc, ale tam je cukr, tak se mi do ní nechce a pak od Hami nemléčnou rýžovou… kterou myslíte spíš dát? Díky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
24.2.14 17:32

Ja davam ty nemlecne od hami a pridavam do nich um, 150 ml vody + 5 odmerek + 20g kase - kasi mala dostava odpol na svacu kolem 16:30 a mliko pak kolem 19:30 na spani. jo a kasi davam zatim z lahvicky
neslibuj si ale ze ti mimo zacne spat celou noc, ne vzdy to ma ucinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.2.14 17:55
@superandrysek píše:
Ja davam ty nemlecne od hami a pridavam do nich um, 150 ml vody + 5 odmerek + 20g kase - kasi mala dostava odpol na svacu kolem 16:30 a mliko pak kolem 19:30 na spani. jo a kasi davam zatim z lahvicky
neslibuj si ale ze ti mimo zacne spat celou noc, ne vzdy to ma ucinek.

No já se právě ptám, protože si myslím, že když ji dám v těch 18:00, tak to nebude mít na spaní žádný efekt. Já myslela, že se nemá podávat z flašky :think: Asi bych dala lžičkou, už umí jíst, tak co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
24.2.14 18:24

@Lejaa ja davam k svace aby ji nebylo na noc tezko, deti muze po kasi bolet brusko. a z flasky davam neb toho sni/vypije vic nez lzickou a ja jsem u toho naseho hubenoura vdecna za kazdou kalorii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.2.14 18:38
@superandrysek píše:
@Lejaa ja davam k svace aby ji nebylo na noc tezko, deti muze po kasi bolet brusko. a z flasky davam neb toho sni/vypije vic nez lzickou a ja jsem u toho naseho hubenoura vdecna za kazdou kalorii

tak to je jasný:-) my máme jedlíka. No, nicméně jsem mu teď v šest nabídla tu rýžovou od Hami a úplně se mu z ní navalovalo :-D tak si dal jen mlíčko. tak zítra zkusím tu Sunarku a uvidíme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
24.2.14 18:49

@kolovka Zkus nemlecne kase. Pokud kojis, tak udelat z MM. Pokud nekojis, nebo mate zavedene UM, tak udelej s timto mlekem. Jinak ja davam kase na noc od 6 mesice, mesic jsem davala hodne redene jen do lahvicky, aby si zvyklo brisko. zadny problem nikdy nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
24.2.14 18:50

7 mesicu a nemel kasi? ja ji davala od ctvrteho mesice :-) No kazdopadne ani u mych deti ani snad u zadneho nemela kase na nocni spani vliv, nocni krmeni je navyk, ne potreba. Prvni kasi jsem davala kojeneckou, Hami, ale neni moc dobra. u druheho decka uz jsme davali i ty ovanilkovane. Brzy jsme presli na jednoslozkove kase ze zdrave stravy - Nominal a podobne. jsou vyrazne levnejsi a bez prisad - ale slysela jsem zrejme opravnenou vytku, ze nejsou urcene pro kojecne a tudiz jsou pri jejich zpracovani a baleni jine naroky na hygienu a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí