Ohříváte Nutrilon?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
6.11.04 23:06

Ahoj Karolíno, tak ja dceru prikrmovala Bebou od jejiho 6.tydne a taky jsem neohrivala. A reknu ti duvod - jednak teple mleko prskala, ani vlazne moc nepila a vypila ho jen, kdyz mela jo velky hlad. Pak mi jednou usnula driv nez jsem ji stacila mleko dat, to vychladlo, ja odesla, mala se vzbudila s hladovym revem a manzel ji vrazil flasku s vychladlym mlekem. Nebylo studene, ale pokojove teploty a mala ho vycucla co by dup. Pak jsem to zkusila jeste parkrat a vzdy to melo uspech. Totiz mat.mleko taky netece teple, ale v teplote lidskeho tela - takove odrazene. A vim to, ze jednou jsem u odstrikavani si jeste cetla :wink: a misto do sklenicky si odstrikavala na bricho :) a prave me zarazilo, ze mi na bricho teklo neco studeneho :oops: . A taky jsem parnera si donutila cucnout, prave abych vedela jakou ma teplotu - tak pry skoro studene. Takze nevim co si tim o studenym gulasi myslela - urcite deti nesosaji z maminek primo teple mliko, ale mozna se pletu - zdravotni sestra ani pul doktora nejsem :P

• Citovat
  • Upravit
483
7.11.04 06:47

Jsem ráda,že se to tady tak slibně rozjelo,díky za diskusi a názory…Vybrala jsem si z toho určitě svoje a zjednodušila si život a přitom je to doufám bezpečné i pro mimi…Děkuji a všem hezký den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.11.04 10:59

Já se tím mým názorem nechtěla nikoho dotknout. Jen jsem za svou praxi viděla už dost dětí. A dokážu srovnat děti z rodin, kde se o dítě stará jedna maminka a tatínek popř sourozenec nebo sourozenci. Nechci se tím nějak nikoho dotknout, ale myslím si že děti z rodin jsou takový otrlejší až rozmazlenější a někteří mají vše na co si vzpomenou. Ale v tom ústavu to prostě nejde. Tam má sestra na starosti někdy i 8 dětí. Spinakjí v postýlkách v pokoji po 6 - 7. Nemají jen jednu mámu ale několik tet, které se tam po směnách střídají. Jsou tím pádem citově nevyzrálé. Teta vezme na ruku jedno a najednou se chtějí chovat všechny a to prostě nejde. Vy doma rozdělujete lásku mezi 2 - 3 děti, většinou rozdílného věku. Mladší se učí od staršího. Ale u nás to prostě nejde.U nás jsou děti podle věku.
Je mi jasné, že něco jiného je to doma a v ústavu. Já samozřejmě taky jako malá docucávala sunar po mé sestřičce. A to právě to co ty děti nikdy nepoznají. Člověk asi po určité době dá se říct že ochladne - samozřejmě, že mám děti šíleně ráda, jsou to moje berušky, ale hrozně mě deptá právě to, že já se těm dětem nemůžu plně věnovat.
Možná že jsem teď trochu sentimentální, protože i my se s manželem snažíme o miminko 3 dlouhé roky a nic. A když pa vidím ráno v postýlkách ty malinké dětičky někdy i uplakané, protože teta nemé čas je pochovat je mi hrozně.
Doufám, že jste mě pochopily.

Jinak samozřejmě každá maminka chce pro to své miminko je to nejlepší.
Je pravda, že já jsem Vás tady odsoudila, že dáváte miminku studený sunar, ale když mu chutná tak proč ne ??
Nesmí se to brát všechno tak předpisově.
Kdo ví jaká budu já máma, až se jednou rozhodne mimísek přijít i k nám.
Asi je něco jiného starat se o cizí než o vlastní.Vy se doma radujete z každého nového úspěchu dítěte, v domově je to jako samozřejmost.

A jinak s tí sterilizováním sterilizovala byc tak max. dudlíky a lahvičky tak do 1 roku ??

A s tou rychlovarnou konvicí ? Já jsem si myslela, že ten vodní kámen se usazuje na té spirále a to pak může být nebezpečné, protože se to nedá pořádně umýt. Za to kastrůlek se dá kdykoliv vydrbat.Pokud se pletu tak pardon.

Mejte se krásně. Ať Vám miminka rostou a sílí a dělají vám jen samou radost.

A JESTE JEDNOU SE VAM VSEM MOC OMLOUVAM.

KAROLINA

• Citovat
  • Upravit
483
7.11.04 12:41

Ahoj Karolíno,
co se týká vodního kamene v rychlovarné konvici,tak s tím souhlasím..Právě proto jsem zvolila kastrůlek..Používáme různé vody a u žádné nám kámen na dně nezůstává… :D Jinak ať si to dělá každý jak chce.. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
7.11.04 15:12

Vodní kámen z varné konvice se dá jednoduše odstranit kyselinou citronovou. Jen se naplní vodou, nasype se cca lžička kyseliny a nechá se trochu povařit a pak odstát. Konvice je jako nová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
8.11.04 17:41

Tak my máme ne rez kastrůlek na vodu, nerez na vyvařování lahviček.. plyn je levnější než sterilizace elektřinou, naopak ohřev lahviček děláme v ohřívačce lahví od Aventu, abych to měla poruce.. Někdy lze ohřát vodu a pak rozpustit mlíčko, jindy ne - např. po cvičení, kdy už je hlad oddalován, musím ihned přiložit lahvičku, jinak se mimísek dostane po „odložení“ do totálního hladového záchvatu.. Takže se v ohřívačce dané na minimum během cvičení ohřeje lehce mlíčko, nehrozí přehřátí a zničení a po docvičení, kdy jej přítomnost maminky uklidňuje, mimko přenesu a hned krmíme.. To samé po koupání… Jinak když je čas, např. v noci, tak ohřeji vodu a pak teprve prášek…
Co se týká vod, tak se mi také nejlépe osvědčila modrá Dobrá voda - po převaření nejsou usazeniny v kastrůlku, nemá jakoby mastný cuckovatý povrch jako jiné vody…
Převařovat lahvičky a savičky budu dokud je budu používat - myslím ty mlíčkové. Čajové a šťávičkové lahvičky nechci mít, doufám, že se malá naučí pít z hrníčku… Postupné ucucávání šťáv a čajíků (málokterý není doslazovaný) není dobrý na zoubky, tak doufám, že to pochopí, že mlíčko z lahve ano, ale nic jiného… Kaše lžičkou, ostatní nápoje z hrníčku (bez pítka) - tak doufám, jak nám naše představy ta naše malá divoška rozmetá a jaká tedy bude za čas realita :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
10.11.04 10:56

Ahoj ,
já mléčné příkrmi neohřívám , ¨když něco zbyde ,raději to vyleju , jednou jsem nechala nedopytý sunárek v ledničce jen na 5 hodin ,pak jsem si k němu čuchla a už zaváněl brr. :x Byl to právě zmińovaný Nutrilon . Takže raději čerstvé a míń , než si šetřit práci a dávat mimískovi něco špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
10.11.04 15:52

Kviky,máš pravdu,že to nijak nevoní,ale chuťově je to mňam,mám totiž pořád tendence to ochutnávat… :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.8.07 22:31

Mohu dotaz k tomu „nevonění“? My právě krmíme také Nutrilonem 1 Premium, bohužel dvojčátka jsou tak hladová že jim materské mléko vůbec nestačí :-( A to je jim teprve 20dnů, příkrmovali je už v porodnici a do lékařské správy doporučili právě Nutrilon. Jenže nám nějak nevoní, po třeba dvou hodinách v lednici je cítit tak trochu jako zkažené mléko, tak raději děláme čerství, nidke ale nemůžeme najít zda je to normální či nikoli. Jaké s tím máte zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Miliet
22.5.12 12:43

My jsme dávali normální kohoutkovou převařenou vodu (v rychlovarné konvici), připravila jsem si ji do lahví, pak jen v mikro přihřála a dala mlíčko. A když byl menší, na noc jsem si připravovala mlíčko v lahvích (nutrilon) do lednice, nedopité vylévala. A kojeneckou vodu jsem nedávala, protože kamarádčinu synovi vylezli černé zoubky a ty co nebyli se rychle kazily, a zubař jí řekl, že je to z té kojenecké vody, protože nikdo nemůže vědět jak dlouho v té plastové lahvi byla a kde byla skladována.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko