Jaký jogurt dát mimi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Run
20807
4.5.13 15:48

@evulkanov tak to je na tobě.. Naše doktorka nikdy tyhle striktní rady nevydávala, takže já se řídím podle sebe a hlavně podle malý.. Je teda fakt, že já jí do roka skoro jen kojila, takže jsme zas tak moc nemusela hlídat co už smí.. Stejně začla jíst až po roce.. A Choceňák má teda 10% tuku, se nedivím, že jí tak chutná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
4.5.13 16:01

smetanové od roka

Poslední odstavec - to jsem cetla a slysela od dr. : http://www.mimi-klub.cz/…e-s-jogurtem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.5.13 16:09

@evulkanov tak jo.. Ale tohle mi zrovna zavání reklamou.. Hollandie je fakt hnusná a kyselá.. Ale tak asi máš pravdu.. Ale to nic nemění na tom, že smetanový jsou daleko chutnější a zas tak hrozný mi nepříjdou.. Rozhodně bych je neházela do jednoho pytle s tvarohovými dezerty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
4.5.13 17:45

Joo choceňák :srdce: to je moje srdeční záležitost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
4.5.13 18:05

Já dávám bílý s půlkou přesnídávky 100% nebo trochou domácí jablečné nebo třebas čerstvým banánem..jen tak mimichodom, přijde mi horší dát ochucený jogurt (kvůli cukru a tem rádoby ovocným složkám) než 100% ovoce z přesnídávky.. nemluvím o přesnídávkach ze skleniček, kde jsou hnusy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
4.5.13 18:13

Naše malá má buď Choceňák neboo tenhle smetanovej každej den, to je vyjímka, když jeden den nedám, jí to tak od šestého měsíce. Někde jsem četla, že tuk u prcků vůůůbec nevadí, spíš naopak, pokud to teda nejsou bumbrdlíčci. Jinak mně doktorka radila, ať jí dám Activii, fuj takovej hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
4.5.13 21:42

@evulkanov Kupujeme ho taky, ale bílý, neochucený (modrý kelímek). Jíme ho celá rodina (syn má 18 měsíců).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
18.7.14 16:59

Ahoj, chtěla jsem dceři dávat na dopolední svačinu jogurt, koupila jsem chocenský, dala jsem jí jen ten bílý a to se šklebila a až jí to natahovalo, tak jsem to zamíchala, na dně bylo to „ovoce“ a by hamala. Ale to nemůže, ne? Takže bílý jogurt jí vůbec nechutná a přitom všichni píšete, jak vám to děti hamaly, můžu dávat tedy nějaký ochucený? :nevim: Chtěla jsem dávat ráno mléko, pak jogurt, masozeleninu, přesnídávku a kaši a jestli mi jogurt hamat nebude, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
18.7.14 18:17

Myslim, ze ochucena activia muze byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.7.14 20:28

@Laetitia To, že se jednou zašklebí na jogurt neznamená, že ho nebude jíst nikdy. Mě se první týden na jogurt taky netvářil. Snědl 3-6 lžiček bílé hollandie, zbytek jsem před ním dojídala já. Nehrotila jsem to a nabízela pravidelně dál. Po týdnu snědl půlku kelímku a po dalších 14 dnech mohl mít jogurt úplně ve všem.
Malému dítěti musíš nové věci nabízet opakovaně, ne hned hodit flintu do žita a dát mu něco (povětšinou nějakou oslazenou variantu), hlavně aby hned na poprvé snědlo celou dávku.
Jinak myslím, že není problém dítěti ochutit bílý jogurt sezóním ovocem nebo celoročně strouhaným jablkem či rozmačkaným banánem. Nemusí se hned sahat k marmeládovým variantám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
19.7.14 21:07

@Svistice dekuju, tak ja to budu zkouset dal :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
19.7.14 21:13
@Laetitia píše:
@Svistice dekuju, tak ja to budu zkouset dal :-)

Jinak můžeš zkusit i jiný druh bílého kvalitního jogurtu. Mě třeba choceňák přijde příliš smetanový, někomu zase hollandie moc kyselá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
21.7.14 16:52

@Svistice Tak mi dneska snědla skoro celý jogurt a od Olmy, ten teda chutnal i mě, nepřišlo mi to tak kyselé :) jinak malá má trochu atop. exém, ale ne nijak strašně, jak tady píšou ostatní maminky a kupujeme HA mléko. Když mi ale slupla jogurt, tak to HA už moc nemá význam, ne? :think: doktorka řekla, že máme ten jogurt zkusit dát a když to bude v pohodě, tak postupně snižovat HA a zvyšovat normální mléko, jenomže jsem se nezeptala jak se to dělá. Mám dát jednu dávku Ha a druhou normální a takhle to střídat nebo jak? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.7.14 22:07

@Laetitia Tak to je super! On atopák vůbec nemusí mít souvislost s jídlem. A kysané výrobky jsou většinou bez problémů, narozdíl od klasického mléka. Já bych asi to mlíko namíchávala - třeba 4 odměrky HA a jednu normálného a poměr postupně zvyšovat. Ale osobní zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
10.9.18 15:27

Můžu dát dvouletému dítěti ovocný Skyr? Vím, že má vyšší obsah bílkovin, ale dítě v tomto věku už to dokáže strávit, nebo mám s tím raději ještě počkat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí