Kaše na noc?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3395
25.1.15 10:05

@SarkaLo my davame klasickou krupicovou do plnotucnyho mlika asi od roka… :think: delam bud s troskou kakaa nebo se skorici nebo s vanilkovym cukrem…nema ji teda ale kazdej den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
851
25.1.15 10:32

Ahoj holky. Chtěla jsem se jen zeptat. Je tady někdo, komu se dítě po kaši vzbudí v noci hlady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
25.1.15 10:43
@marfra píše:
@SarkaLo klasicka krupicova kase se doporucuje az od 3 let, kvuli vysokemu obsahu lepku. Denne bych ji asi nedavala, ale sem tam snad neuskodi ;) ja kupuji ted Krupicovou kasi od Sunarky, je od 1 roku a je jen vanilkova nebo kakaova. Prodava se treba v Tescu.
https://www.feedo.cz/…-kakaem-150g

Tak u téhle rady „ODBORNÍK ŽASNE a LAIK SE DIVÍ“ :lol:@marfra Upozorňuješ tu na to, že krupicová kaše se dětem do 3 let nedoporučuje kvůli obsahu lepku… Tak jsem teda přemýšlela, z čeho je ta super KRUPICOVÁ KAŠE od Sunarky, kterou tu doporučuješ vyrobená… - z kukuřičné krupice?, pohankové krupice?, z amarantové krupice? Anebo je to jenom zázrak vyrobený z vanilky či kakaa??? :lol: :mrgreen: Kouknu na odkaz https://www.feedo.cz/…-kakaem-150g - a nestačím se divit!!! Složení: přeničná mouka, pšeničná krupice. LEPEK + LEPEK. A to opomíjím ty výrobcem avízované stopy arašídů jako alergenu!!! Tak zdar opatrnosti a uvědomělosti, matko!!! :mrgreen: :mrgreen:

Jinak jde spíš o to, že standartní krupicová kaše není NĚKTERÝMI pediatry doporučovaná kvůli mléku, jakožto aleregenu na mléčnou bílkovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
25.1.15 10:50
@SarkaLo píše:
Krásné dobré ráno,malý dostává na noc kaši už od půl roku - vše v pohodě, krásně spinká. Kupuji mu ty instantní mléčné kaše, co se jen zalijí horkou vodou. Chtěla bych mu teď začít dělat krupicovou kaši, třeba s čerstvým ovocem nebo skořicí - není moc těžká krupice na noc nebo je to stejné jako ty kupované?

Ahoj, já dávala klasickou krupicovou kaši holce už něco málo před prvním rokem (cca 10.,11. měsíc - nepamatuju si přesně) a dávám ji na noc do teď - je jí 17 měsíců. Předpokládám, že tvoje mimčo už zkusilo rohlík, chleba a podobný věci z lepkem, takže jestli bylo všechno v pohodě, zkus trochu kaše z klasického kravského čerstvého mléka a uvidíš, jak to bude snášet.
U nas nikdy žádný problém nebyl… ani průjem, zácpa, vyrážka…nic… holka spí 12 hodin, celou noc… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
25.1.15 10:55

Dělala bych mu ji na střídačku s těmi kupovanými. Jí jogurty a už zkusil i puding, tak by mléko mělo být ok. Zkusím a uvidím. Jinak nám sama dětská řekla, že krupivovou může v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
25.1.15 10:55

Taky davam klasickou krupicovou kasi, zhruba od roka a pul. Byly doby kdy nic jinyho nechtel snidat. Nikdy mu po tom nic nebylo.

• Citovat
  • Upravit
23298
25.1.15 11:09

@Zdoběna ty se napred uklidni, dekuji. Jsem rada, ze mezi nasima radama mame odbornice jako jsi ty. :roll: :zed: Za prve jsem jen upozornila na to, ze by se mela davat od 3 let (mas to napsane bud primo na krabicich krupicovych kasi, nebo kdyz se podivas na netu v nejakem obchode, mas to tam napsane) za druhe, nikde jsem neuvedla ze Sunarka je SUPER kase!!! napsala jsem jen, ze ji malemu davam, ze je doporucena od roku a za treti nikdy a nikde jsem neslysela a necetla, ze by nekdo nedoporucoval krupici kvuli mleku, to slysim poprve. 8o Vsude se uvadi a pise, ze hlavnim duvodem oddaleni na 3 roky je vysoky podil lepku a tudiz tezka stravitelnost. Nenanapadlo te nekdy jaky je podil pesnicne krupice a prenicne mouky v krupici a jaky v kasi pro deti??? :nevim:
Myslim, ze svuj nazor muzes vyjadrit i normalne a ne tak opovrzene a arogantne, matko!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
25.1.15 11:18

@veronika6913 jj, ja si neuvedomila, ze v kazdem je jine mleko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
25.1.15 11:21

@marfra jsem koukala zes to smazla ;-) jinaj ja teda ted hledala a nic o tom ze by se do tri let nemela jsem nenasla. Vsude se pise ze kolem roka se dava. Dokonce od jedny doktorky info, ze pokud snasi dite mleko muze i krupicovou kasi, protoze lepek, ktery je v krupicove kasi muze dite od 7m :nevim: spis jde vazne o to kravske mleko nez o tu krupici jako takovou… :nevim: ale nevim no kazdy muze rikat neco jineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
25.1.15 12:02

@veronika6913 tak ono to mas jak se vsim, kazdy doktor ti bude tvrdit neco jineho…pak ale nechapu, proc by doporucovali vyrobci krupicnou kasi od 3 let, kdyz treba plnotucne kravske mleko je vseobecne doporucovane od 2 let a lepek se zavadi od pul roku :nevim: Ono uz tady na miminu primo na tema krupicova kase par diskuzi je a i tam se samozrejmne nazory ruzni. Zalezi na kazde matce co zvoli ;) Jak jsem psala, ja bych ji denne do 3 let nedavala, ale zaroven nemam nic proti tomu ji obcas dat. :nevim:
My jsme prvni rok meli problem se zazivanim a zarazenyma prdama, vetsinou to prejde po 3 mesicich, u nas to byl bohuzel rok. :( Muzu ti rict, ze pro me to byl muj nejhorsi rok v zivote a proto jsem ted s jidlem opatrna. O vsem si vse zjistuju, nez to malemu dam. Proto i kasi mu porad delam jen z UM a neuvedomila jsem si, ze krupice se dela z kravskeho ;) Chapu, ze kdo ma od narozeni „zdrave“ dite, tak stravu moc neresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
25.1.15 12:33

@marfra presne tak nazory se ruzni a je to ale uplne se vsim. My ted treba jdem v dubnu na zakrok kvuli vodni kyle…no a mluvila jsem o ni se trema doktorama a kazdej mi rekl neco jinyho :-D tak si vyber vit… :-/ tak je to i u toho jidla..nekdo rekne to a to muze treba od roka, jinej rekne muze od tri let apod. Chce to zkratka bud zkusit nebo pockat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
25.1.15 12:42

Tak zrovna kase Sunarka jsou u nas doooost neoblibene. nevim jak vam, ale delaly mi strasne hrudky a mala to absolutne nechtela jist. i se po ni parkrat pozvracela a to vylozene z toho ze ji natahovala. takze kupujem hami nemléčnou, většinou banánovou, a tu baští díky bohu. je to jediná podoba mléka, kterou do ní dostanu za den :mrgreen: krom jogurtu teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
25.1.15 14:41
@marfra píše:
@Zdoběna ty se napred uklidni, dekuji. Jsem rada, ze mezi nasima radama mame odbornice jako jsi ty. :roll: :zed: Za prve jsem jen upozornila na to, ze by se mela davat od 3 let (mas to napsane bud primo na krabicich krupicovych kasi, nebo kdyz se podivas na netu v nejakem obchode, mas to tam napsane) za druhe, nikde jsem neuvedla ze Sunarka je SUPER kase!!! napsala jsem jen, ze ji malemu davam, ze je doporucena od roku a za treti nikdy a nikde jsem neslysela a necetla, ze by nekdo nedoporucoval krupici kvuli mleku, to slysim poprve. 8o Vsude se uvadi a pise, ze hlavnim duvodem oddaleni na 3 roky je vysoky podil lepku a tudiz tezka stravitelnost. Nenanapadlo te nekdy jaky je podil pesnicne krupice a prenicne mouky v krupici a jaky v kasi pro deti??? :nevim:
Myslim, ze svuj nazor muzes vyjadrit i normalne a ne tak opovrzene a arogantne, matko!!!
…já jsem naprosto klidná, neboť zcela banální diskuse na téma „krupicová kaše“ není nic, co by mě mělo zneklidňovat. Patrně čerpáme každá z jiných zdrojů. Já třeba kupříkladu nikdy nikde nečetla, že krupice by se měla dávat od 3 let, kvůli vysokému podílu lepku. A ať koukám jak koukám, na většině obalů krupicových kaší jsem tohle doporučení teda nenašla… ale budu ráda, když sem dáš nějaký odkaz.
Já znám například tuto a tam je uvedeno, že lze podávat od jednoho roku… jedná se pouze o čistou pšeničnou krupici (!)- ne tedy směs pšeničné mouky a krupice…

http://img1.ecka.info/…0~eolhH7.jpg

http://img1.ecka.info/…8_600~crmxSy. jpg

Nicméně v dalším příspěvku od @veronika6913 jsi sama viděla, že můj názor na složku mléčné bílkoviny v kaši nebyl zas tak nesmyslný, hloupý a od věci, jak ses mi snažila naznačit… a to jen proto, že jsi o něm nikdy neslyšela…se svými radami a odkazy se nepasuji na žádnou odbornici přes stravu a dietetiku batolat. Pouze jsem je tu dala do „placu“ k diskusi…Zdoběna, klidná matka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
25.1.15 17:37
@veronika6913 píše:
@marfra presne tak nazory se ruzni a je to ale uplne se vsim. My ted treba jdem v dubnu na zakrok kvuli vodni kyle…no a mluvila jsem o ni se trema doktorama a kazdej mi rekl neco jinyho :-D tak si vyber vit… :-/ tak je to i u toho jidla..nekdo rekne to a to muze treba od roka, jinej rekne muze od tri let apod. Chce to zkratka bud zkusit nebo pockat :-)

presne tak…ono proste jsou nejaka doporuceni a na kazde matce je, jak se rozhodne.

@Zdoběna tak zrovna tuhle kasi jsem na netu nasla a bylo u ni napsano vhodne od 3 let…zkusim najit ten odkaz…s tou mlecnou slozkou ti rozumim ale nejak to nechapu. Jak jsem psala, plnotucne mleko je doporucovane od 2 let, tak proc je teda krupice doporucovana od 3 let? kdyz hlavnim duvodem je teda mleko? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
25.1.15 17:55

@quinty tak ono kazde dite ma rado neco jineho ze…ja zas jednou udelala malemu kasi od Hami, myslim, ze to byla nejaka cokoladova nebo kakaova??? :think: a tu mi nedal do huby a to ji fakt vsechny a vsechno. Ona i ta Sunarka, nektere druhy se rozmichaji v pohode a nektere delaji hrudky. My jsme za ten rok a pul uz vyzkouseli snad vsechny a u nas je zas Sunarka jednoznacne nejlepsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí