Kaše na noc?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, oživuji diskuzi, malej pije na noc 210ml UM, chtěla bych až ukončí 4.měsíc začít dávat mléčnou kaši, kolik jí udělat? A raději řidší do lahve a nebo hustší na lžičku? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já bych dala přednost lžičce, ale to už záleží na tobě. Někdo dává raději řidší do lahvičky-aspoň se mimi neumaže a dávku bych prubla podle něj. Jen bych napřed zkusila v denní dobu, jestli ji vůbec bude chtít. Přece jen je to nová chuť i konzistence, tak abys večer nemusela s křičícím mimi v náručí narychlo dělat UM.
Moje švagrová od 4m pouze zahušťovala UM kaší, tak můžeš zkusit i tohle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hned od začátku jsem jí kaši dávala lžičkou ať si zvyka
Na poprvé mi ale snědla jen tak dvě lžičky a stejně jsem dokrmovala mlíka, takže bych jí nedělala zas nějak moc.
Asi za tři dny už baštila plnou dávku a mlíko už nechtěla.
Jo a nedávám kaši úplně na noc, ale ve 4 hodiny odpoledne, v 7 před spaním dostane normálně mlíko s láhve.
lyrica píše:
Ahoj holky, oživuji diskuzi, malej pije na noc 210ml UM, chtěla bych až ukončí 4.měsíc začít dávat mléčnou kaši, kolik jí udělat? A raději řidší do lahve a nebo hustší na lžičku? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzko, opravdu se neboj přibývání. Až bude běhat a třeba jednou nemocná, jakože bude, tak to shodí, ani nevíš jak. Kaše na noc je rozhodně dobrá věc. U nás (7,5 měsíce) jedem ráno ovoce nebo přesnídávka (začnu ji do toho dávat i sušenky), oběd zelenina s masem, popř. obilniny, odpo začínáme s jogurtem a večer kaše. V delších pauzách mezi kojení, taky ráno a večer. A jinak: 9měsíční dítě NEMÁ v noci hlad, potřebuje se jen přesvědčit, že je ta maminka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kase na noc
Ahoj maminky, prosím o radu. Mám syna od narozeni na sunaru, od dvou měsíců spinká celou noc, ale poslední týden se mi budí v noci někdy vícekrát a někdy třeba jen jednou ale se strašným pláčem, že má hlad. Večer v 21:00hod mi vypije 235ml sunaru a jde spinkat a už mu to asi na celou noc nestačí. Spal do šesti a teď se budí kolem 3-4:00hod ráno. Víc sunaru do něj nedostanu. Myslíte, že bych mu mohla dát na noc v těch 21:00 už kaši?
Je mu 3,5 měsíce a máme 7kg a 69cm (PV 4,060kg a 53cm). Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ten samý problém jsem měla také. I v tom věku. Osobně jsem to nevydržela a dostal kaši asi týden před 4 měsícem, ale vůbec to nepomohlo.
Takže raději ať pije to mléčko, i několikrát za noc. U nás kaše začala na noc zabírat až v 8 měsících, předtím byl z ní snad ještě víc hladový ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus to a uvidíš. Možná bych na začátek koupila rýžovou krupičku a mlíko tím trochu zahustila. Já jsem s ní moc spokojená, namícháš si to jak sama potřebuješ a malou nezacpává. A navíc pytlík stojí asi 40 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak ve 3,5m mi toho sunaru přijde hodně, možná ho to trochu tlačí
já bych tu kaši zkusila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Renca54 my taky dávali dřív asi ve 3 a půl měsících a malej je spokojenej
takže si myslím že můžeš určitě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Renca54 píše:
Ahoj maminky, prosím o radu. Mám syna od narozeni na sunaru, od dvou měsíců spinká celou noc, ale poslední týden se mi budí v noci někdy vícekrát a někdy třeba jen jednou ale se strašným pláčem, že má hlad. Večer v 21:00hod mi vypije 235ml sunaru a jde spinkat a už mu to asi na celou noc nestačí. Spal do šesti a teď se budí kolem 3-4:00hod ráno. Víc sunaru do něj nedostanu. Myslíte, že bych mu mohla dát na noc v těch 21:00 už kaši?Je mu 3,5 měsíce a máme 7kg a 69cm (PV 4,060kg a 53cm). Díky
Ahoj, já měla s malou stejný problém, od narození je na sunaru a od dvou a půl měsíců mi spinkala celou noc, před nadávnem se jí to začalo zkracovat. Zkusila sem jí dát do sunaru nemléčnou kašičku 5 odměrek na sunar, a zase krásně spinká
. Tím určitě nic nezkazíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já to tedy zkusím, dostali jsme od příbuzných hami mléčnou kaši od ukončeného 4 měsíce, tak mu jí zkusím večer udělat a uvidíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Renca54 píše:
Tak já to tedy zkusím, dostali jsme od příbuzných hami mléčnou kaši od ukončeného 4 měsíce, tak mu jí zkusím večer udělat a uvidíme
Ahojky, tak jsem včera večer udělala malému tu kaši, nejdřív hustější to se u toho kroutil a vztekal, pak méně hustou a to samé a pak jsem mu udělala klasicky mlíko a u toho taky dělal šílené věci a moc ho nevypil asi 50ml…Ale usnul a spal celkem dobře. Je to normální nebo mu to nechutná? Máte někdo takovou zkušenost? Přemýšlela jsem dnes to zkusit na lžičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krásné dobré ráno,
malý dostává na noc kaši už od půl roku - vše v pohodě, krásně spinká. Kupuji mu ty instantní mléčné kaše, co se jen zalijí horkou vodou. Chtěla bych mu teď začít dělat krupicovou kaši, třeba s čerstvým ovocem nebo skořicí - není moc těžká krupice na noc nebo je to stejné jako ty kupované?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo klasicka krupicova kase se doporucuje az od 3 let, kvuli vysokemu obsahu lepku. Denne bych ji asi nedavala, ale sem tam snad neuskodi
ja kupuji ted Krupicovou kasi od Sunarky, je od 1 roku a je jen vanilkova nebo kakaova. Prodava se treba v Tescu.
https://www.feedo.cz/…-kakaem-150g
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tak my už nekojíme dlouho - ráno kolem 6,30 dostane šmudlík 150-180ml sunaru, 8,30 máme ovocnou přesnídávku, jáhlovou kašičk nebo tvaroh/moc nám chutná Danio/,pribiňák či jogurt, kolem 11,30 baštíme něco ze zeleninky nebo i z masíčka-miluje růžičkovou kapustu s nudličkama a mrkvičkou, pak 13,30-14,30 180ml sunaru, 16,30-17,30 jogurt,ovoce a někdy i 1-2 piškoty-ty dětské od Hero a v 18,30-19,00 210ml sunaru s 3 odměrkami banánové sunarky. Kaši na noc ze lžičky nedáváme,protože malý má svůj rituál,že po koupání má svojí lahvičku a to ho nikdo nerušíme. V noci párkrát kníkne, tak se vždycky jen napije koj.vody a spinká dál. Miluje jáhlovou kaši a to nijak nepřislazujeme, chutná mu tak,jak je a mě taky. Přijde mi to lepší než ty instantní-když jsem teď viděla dokonce instantní kuře se zeleninou,tak jsem si pomyslela,že za chvíli snad bude instantní chleba a voda…Lisa