Jak jste děti učily na normální kravské mléko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
11.2.05 10:48

Kravské mléko

Ahojte maminky, moc by mě zajímalo, jak jste děti učily na normální mléko. My máme ještě dost času, ale ráda bych si udělala představu - kdy, do čeho jste přidávaly a jaké jste kupovaly (kupujete). A taky by mě zajímalo, co na to Vaši mrňouskové?
Díky moc.
Jo, a dávaly jste jako mezistupeň nějaké umělé (Nutrilon, Sunar…) Já pořád jestě kojím a určitě ještě nějakou dobu budu, a tak se mi do těhle mlíček zrovna moc nechce.
Petra a Aninka (11m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
238
11.2.05 12:03

Petro,
kojila jsem do 18m a pak jsem začala zkoušet všechny druhy umělých mlék. Bohužel ani jedno se neujalo, dokonce ani mléčné kaše a to jsme zkusily taky skoro všechny (všechny jsem dojídal já, protože manžovi nechutnají!). Tak jsem zkusila ráno udělat klasické kakao z normálního mléka (Bio mléko) a ejhle, ačkoliv mám holčinu, která má problém cokoliv sníst, každé ráno vylokne 1/4l kakaa. Diskutovala jsem to s dr. a i když se kravské mléko nedoporučuje do cca 2 let a za kakao by mě kdekdo ukamenoval, doktorka mě povzbudila, že pokud jí kravské mléko nic nedělá (žádné exémy, zácpy, průjmy) tak se nedá nic dělat, protože něco jíst musí. Kakaa dávám asi 1/2 kávové lžičky jen tak na ovonění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
11.2.05 12:29

Ahoj holky,
a zkoušely jste např. Sumar komplex? Je to mlíčko pro děti od 1 roku a je s příchutí - banán nebo vanilka. Většinou to v mém okolí chutná i dětem, které umělé mléko odmítají a je to přece jen šetrnější k trávení dítěte do 2 let než obyč. kravské mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
11.2.05 12:33

Ahoj holky,
a zkoušely jste např. Sunar complex? Je to mlíčko pro děti od 1 roku a je s příchutí - banán nebo vanilka. Většinou to v mém okolí chutná i dětem, které umělé mléko odmítají a je to přece jen šetrnější k trávení dítěte do 2 let než obyč. kravské mléko. Obsahuje mj. oligofruktózu (lepší zažvání), fluor (na zoubky), betakaroten a jód.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
11.2.05 13:01

Zkoušela jsem jak Sunar komplex tak z ochucených i Nestlé a nic. Dokonce, i když jsem to ochutila rozpustným kakaem, tak to potvůrka pozná, že je to umělé. My jsem se už protloukli ke 2. narozeninám a tak u kravského mléka zůstaneme. Musím zaklepat, že jsme zdravé jako řípy, já jsem vyrostla jako většina dětí ze 70.let na kravském mléku a v rodině se nikdy žádná alergie neobjevila. Příští mimi zkusím kojit do 2. let, abych se mléku vyhnula a nemusela dopíjet ty umělé „nechutnosti“:)))

E. +2r.+7tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.2.05 13:19

Gratuluji!
Nám všem , kterým je mezi 20. až 50. lety… Podle dnešních pravidel a zákazů bychom my, děti narozené v 50., 60., 70., 80. letech, neměli vůbec šanci přežít… Naše postýlky byly malované barvou, která obsahovala olovo. Neměli jsme žádné pro děti bezpečné flaštičky na medicínu. Žádné pojistky na dveře a okna, a když jsme jeli na kole/koloběžce, neměli jsme helmy. Pili jsme obyčejnou vodu z hadice a ne z lahví. Jedli jsme chleba a máslo, pili limonády s cukrem a nebyli jsme obézní, protože jsme pořád lítali někde venku. Z jedné flašky nás obvykle pilo několik , ale všichni jsme to ve zdraví přežili… Několik hodin jsme se mořili a stavěli trakaře ze starých nepotřebných věcí, jezdili jsme z kopce, jen abychom pak přišli na to, že jsme zapomněli na brzdu. Teprve po několika přistáních v pangejtu jsme ji domontovali. Brzy ráno jsme si šli ven hrát a přišli jsme domů, teprve až se venku rozsvítily lampy . Rodiče si užili pěkné nervy, ale mobily neexistovaly, takže nebylo kam volat… Neměli jsme žádné Playstation, Nintendo eller X-box - vlastně ani televizní hry, žádných 99 televizních kanálů, žádný surround-sound, počítače, chatrooms a internet. Měli jsme kamarády, byli jsme venku a vyhledali jsme si je!! Spadli jsme ze stromu, řízli se, zlomili si ruku či nohu, vyrazili si zuby, ale nikdo kvůli těm úrazům nebyl žalován. Byly to úrazy a nikdo nenesl vinu - jen my! Prali jsme se, měli jsme modřiny, ale naučili jsme se to překousnout. Našli jsme si hry s tenisákama, klackama a jedli jsme i trávu (hlavně šťovík). I když nás druzí varovali, nikdy jsme si nevypíchli oko. Posledních 50 let bylo explozí nových nápadů. My jsme měli volnost i odpovědnost - naučili jsme se chovat a poradit si…

• Citovat
  • Upravit
473
11.2.05 14:20

ÚPLNĚ SOUHLASÍM. Přesně tak :P . Konečně rozumný komentář.
Já taky občas nechápu, jak jsem mohla přežít :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
11.2.05 14:24

Super komentář !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
11.2.05 19:32

Jenom takova otazecka.

A kdo myslis ze ty mobily, playstationy, umela mleka, kojenecke vody a vse ostatni vymyslel???????
Jasne ze my!!!!!
Prave ta generace ktera tohle vsechno nemela!!!
Tak at ziji 50-80 leta!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
11.2.05 20:58

Anonym píše velmi humorně.
Jako kdybych slyšela svoji matku:" Jenom mu ten dudlík klidně nechej,tobě je stejně nikdo netestoval a vyrostla jsi,ne?"(její reakce na nedávnou debatu kolem rakovinotvorných dudlíků).

Berme vše s rezervou,ale když je možnost výběru,proč volit to,co se mi zdá horší?
Někdy v tom cítím závist,že dříve spoustu „vymožeností“ nebylo a holt někteří měli tak „těžký život“ a jen vlastně díky tomu žijí „plnohodnotně“.Naše děti taky budou žít jinak a rozhodně jim nebudu mlátit o hlavu,jak jsme to přežili i my.Já totiž nemám ten pocit,že přežívám.A to taky částečně díky radám,zkušenostem,zážitkům od Vás,MAMINKY z eMimina,o které jsem bohatší. :D Dostala jsem odpověď na spoustu otázek. Ty,jenž už vychovaly více dětí a tedy ví všechno(matka,tchýně,tety) nedokázaly pomoci.Jejich rady nefungují, narozdíl od Vašich. Asi proto,že je už rok 2005. :wink:
 Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
babule
11.2.05 21:32

Katty zase to tak neprožívej. Mě je letos 40, mám dvě dospělé děti a teď mrňouska 13 měsíců a taky jsem na emiminu našla spoustu odpovědí . Faktem ale je , že se občas nad některými dotazy a příspěvky usmívám a opravdu bavím. Všechny maminky chtějí pro své miminka to nej, ale nic se nemá přehánět a já si říkám, že když mé dvě děti vyrostly na pribináčkách ( žádné jogurty s živými bakteriemi nebyly), tak Vítek vyroste taky. Všeho s mírou a každá doba s sebou nese i věci dobré a taky ty špatné.

• Citovat
  • Upravit
Vvv
1364
11.2.05 22:16

Jojo, příspěvěk je vtipný a souhlasím, že bychom měly výchovu a výživu brát s nadhledem. Taky jsme přežili.
Na druhou stranu naše generace nebyla tak zatížena alergiemi, ekzémy atd. To je dnes bohužel jinak…
Když bylo malýmu 7 měsíců, začali jsme přecházet na Sunar (MM žroutovi nestačilo) a zjistili jsme, že (ač oba rodiče bez alergií) máme alergika na kravskou bílkovinu. Nepřeji nikomu zažít. Příšerné ekzémy po tělíčku, průjem, špatné trávení, věčné podráždění, nespavost.. maminky podobně „postižených“ vědí.. 8O
Vše se srovnalo až po nasazení hypoalergenního mléka a do roka malej nesměl nic z toho, na čem jsme vyrostli my - pouze jablka, hrušky, švestky a bezlepkové kaše z Nutrilonu Pepti, žádné jogurty, sýry, pribináky, nic, v čem je celer atd. atd. :( Jak ráda bych mu tehdy nabídla nějaké zpestření jídelníčku!!
Nicméně po roce se vše dle prognóz zlomilo a samo upravilo (ťuk ťuk ťuk) a já jsem ráda, že to nebylo napořád. A je fakt, že malej dodneška špatně přijímá nové chutě, cokoliv, co nezná, odmítá předem. Ale to už jsou hezké starosti, protože je zdravej :wink:
Proto přeji všem maminkám, aby mohly být tak krásně bezstarostné jako v onom příspěvku - ale někdy to holt nejde a pak je dobré, že dnes existují i jiné alternativy stravy.
PS. Kakaovou kašičku jsem našemu chlapečkovi nabídla, ale ohrnuje nos, takže Evulíku, buď ráda, že má malá ráda „kakalíčko“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
11.2.05 22:20

No jo,Babule,
já už to prostě prožívám.(taky slovník mojí mámy).A jsem zatraceně ráda,že prožívám.
Každá máma je přesvědčena,že chce pro dítě to nejlepší,to jo. :lol: Jenomže nejlepší pro mámu někdy není nejlepší pro dítě.Je to ale každýho věc,čím svému dítěti „přilepšuje“,jasně.Nežiju podle návodů v knize,ale je rok 2005 a to, co přináší, prostě neignoruju.Katty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
12.2.05 07:20

Tak to ja se take vlozim do diskuze. :D
Ja jsem take pila sladke limonady, kravske mleko, tucnou stravu, litala jsem s kamaradkama po stromech. Ted je mi 25, bojuji s obezitou uz od malinkata, mam alergii na cokoliv se podivam a to predevsim na kravske mleko!!!! :! V 5 letech jsem mela 50 kg!!!! :roll: A diky cemu???? Spatne vyzive a zivotosprave, ktera se v te dpbe propagovala… Take se devcata podivejte okolo sebe!!!! Moje generece ma nejvice ekzemu, obezity, cholesterolu. To myslim mluvi za vse!!! :wink:
Ja mam 13 mesicni dceru. Nemohla jsem kojit, ale do 3 let ji budu davat susene kojenecke mleko, protoze obsahuje nespocetne mnohokrat vice kyseliny linolove a linolenove, ktere je nezbytna pro vyzivu detskeho mozku a take funguje jako prostredek proti ateroskleroze v budoucim veku.
Davam ji jen prevarenou dobrou vodu, bez cehokoliv k piti, papame Hippiky s rybou, sladke u nas doma nenajdete, tucnou stravu tez. :)
Moje mala nikdy nemela ekzem, netrpi zadnou alergii (zatim), ma umernou vahu ke svemu veku!!! Myslim, ze mi dcera v patricnem veku podekuje!!!

Proc nase babicky jsou zdrave??? Ma babicka byla do 2 let kojena, pak papala pekne suche brambory, zapijela kozim mlekem. Proto je ji dnes 80 let a citi se na 20!! :P

Jeste jsem chtela dodat k te domaci strave, ze mi kamaradka delala rozbor zeleniny na me zahradce a musim rict, ze jsem si do ted pochutnavala na rtuti, olovu, dusicnanech adt. a to nekolikanasobne prekrocenem limitu pro dospele!!!!!!!! :! ) Nikdy totiz nevite, co mate pod povrchem vasi zahradky…

:roll: :roll:

Proto ja momentalne prefeji jidlo Hipp nebo Hami!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
18.3.13 20:01
@Anonymni píše:
Gratuluji!
Nám všem , kterým je mezi 20. až 50. lety… Podle dnešních pravidel a zákazů bychom my, děti narozené v 50., 60., 70., 80. letech, neměli vůbec šanci přežít… Naše postýlky byly malované barvou, která obsahovala olovo. Neměli jsme žádné pro děti bezpečné flaštičky na medicínu. Žádné pojistky na dveře a okna, a když jsme jeli na kole/koloběžce, neměli jsme helmy. Pili jsme obyčejnou vodu z hadice a ne z lahví. Jedli jsme chleba a máslo, pili limonády s cukrem a nebyli jsme obézní, protože jsme pořád lítali někde venku. Z jedné flašky nás obvykle pilo několik , ale všichni jsme to ve zdraví přežili… Několik hodin jsme se mořili a stavěli trakaře ze starých nepotřebných věcí, jezdili jsme z kopce, jen abychom pak přišli na to, že jsme zapomněli na brzdu. Teprve po několika přistáních v pangejtu jsme ji domontovali. Brzy ráno jsme si šli ven hrát a přišli jsme domů, teprve až se venku rozsvítily lampy . Rodiče si užili pěkné nervy, ale mobily neexistovaly, takže nebylo kam volat… Neměli jsme žádné Playstation, Nintendo eller X-box - vlastně ani televizní hry, žádných 99 televizních kanálů, žádný surround-sound, počítače, chatrooms a internet. Měli jsme kamarády, byli jsme venku a vyhledali jsme si je!! Spadli jsme ze stromu, řízli se, zlomili si ruku či nohu, vyrazili si zuby, ale nikdo kvůli těm úrazům nebyl žalován. Byly to úrazy a nikdo nenesl vinu - jen my! Prali jsme se, měli jsme modřiny, ale naučili jsme se to překousnout. Našli jsme si hry s tenisákama, klackama a jedli jsme i trávu (hlavně šťovík). I když nás druzí varovali, nikdy jsme si nevypíchli oko. Posledních 50 let bylo explozí nových nápadů. My jsme měli volnost i odpovědnost - naučili jsme se chovat a poradit si…

Vi, ze je to uz staradisuze, ale nemuzu si pooct komentare ohledne judla. Mam kamaradku na onkologii a pokazde kdyz se potkame tak mi vyklada jak mam na maleho davat pozor co ji, jaky cukry, ecka, ruzny arabsky gumy atd… A to z jednohp proteho duvodu. Rakovina a ruzny nemoce se vyviji uz od kojeneckeho veku. Jasne dej mu stavu plnou ecek a hnusnych dochucovadel a na stary kolena dostane rakovinu. Misto aby se v dnesni dobe umiralo prirozenou smrti tak vsichni (vase rocniky) umiraji na ruzne nemoce. A to je tou Vasi lazo plazo stravou. Porad od ni slychavam kolik matek po porodu k nim chodi ze maji rakovinu, roztrousenou sklerozu atd.. takze nas co krmily uz ve 3 mesicixh vsim moznym a v roce sme uz jedly vsechno co dospely tak se pak nedivme ze mame v haji organy nebo hur nejaky nadory. Takze si svy deti krmte dal tak jak vase maminy a kaslete na studie a doktory… Me je z vas uprime spatne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko