Jídlo pro roční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17124
21.10.11 20:36

Roční dítko pokud neni alergické,může jíst už normálně vše co jíš ty.Samozdřejmě ne nic přesoleného nebo kořeněného.Ale klasika polévky nebo omajdy co vaříš-už určitě zvládne :wink: Na roční kontrole mi ted dokonce dětská doktorka rovnou položila otázku-Už jí všechno že? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
21.10.11 21:08

Ahoj tak malý má 13měs.a už jí normálně s náma jen nekořením malinko solím…a jak mu šmakuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.2.13 11:02

Ahojky, náš malý má 13 měsíců a cca 2 měsíce jí vše co vařím nám, různé omáčky(samozřejmě např. krom křenové),polévky(vařím bohaté s např. s vločkama, natural rýží, hrášek, červ. čočka, cizrna, kysané zelí, mrkev, dýně…atd.),pouze téměř nesolím a my si na talíři každý dosolíme, případně dochutíme. Také mu každý týden dávám pstruha, lososa, vlastně ryby mu dávám už od jeho půl roku 2× týdně, ty fakt miluje, maso krůtí, hovězí, někdy vepřové, různé přílohy rýže, těstoviny, brambory…na svačinky papa různé ovoce, nakrájím na kousky a dávám mu do ručičky, také tvrdý sýr, zeleninu a jelikož večeříme tak 5× týdně pomazánky…tak malej si ten krajíc chleba dá také (samozřejmě pro nás vše ještě dochucuji, pro malého není třeba solit ani sladit, veškeré čerstvé suroviny obsahují vše co jeho organismus potřebuje. Můj názor je, že není nutné si příliš lámat hlavu nad tím co ročnímu dítěti dát, já téměř nevařím smažená jídla či nějak tučná, tedy mu skutečně dám vše co vařím a to každý den z čerstvých surovin, nezabere to ani moc času. takto velké dítě spapá už všechno a pochutná si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
14.9.16 18:58

Holky, malýmu se ted klubou zoubky, vylezly mu dva spodní..a nějak přestal chtít pít..nevím proč, vodu vůbec, mléko jen v největší nouzi a to ještě kouká, jako bychom ho chtěli otrávit…

je to úmorné ale..s přihlédnutím k tomuhle, zkoukli byste náš jídelníček?

je mu rok a váží sedm kilo (nedonošenátko, a ještě nemocný..)

7.00 - mléko, to dá i 130 -150 ml, zaplaťpámbu. Kaše Hami s piškoty - 70 ml kaše

10.00 - kaše 50 ml, horko těžko do něj naleju třeba 20 ml vody :/ ale spíš lžičkou, savičku do pusy prostě odmítá vzít

12.00 - 230ml Hami příkrmu, např. králík s brambory a se zeleninou, naředím to trochou vody, ale jen takovými 10 ml

16.00 - 100 ml mléka. vodu odmítá

18.00 - 100 ml brambor s brokolicí, vodu nechce

21.00 - 50 ml mléko

hodně ho koupu, ať se v těch horkách napije… podle doktorky je příjem tekutin hodně nízký:/ 350 ml je prostě strašně málo, má prý vypít tak 600 ml alespoň a z toho jen 300 mléka a ostatní vodu nebo čaj… no to do něj vůbec nedostanu:/

nemáte tipy jak ten jídelníček trochu upravit? nemám tam moc tuhého jídla, on je pak sytý a nemá pocit žízně? ale taky to s tím jídlem nepřeháním, my s partnerem taky nejsme teda jedlíci :( :oops:
vždycky byl tahoun a hezky pil, od doby co mu vylezly zoubky je to zlé, už to trvá dva měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
14.9.16 19:39

Ja mam taky rocniho, vazi 11 kg a kdyz mu rostly spicaky, tak jsem do nej dostala jen ovocne kapsicky a granulovany caj (je sladky), jinak nechtel vubec nic. Prijde mi, ze v jidelnicku nemas zadne ovoce, jogurty, pecivo…a moc kase

Nas standardni jidelnicek je (konzultovany s doktorkou a pry ok)

6:00 180ml UM
8:00 pecivo s maslem, sunka, syr, dzem, pomazanka…(jak kdy), detsky caj
10:00 ovoce, ovocna presnidavka, kapsicka, obas smichane s piskoty
12:00 obed (maso, zelenina, priloha), obcas sni i polevku i hlavni cca 200g
15:00 jogurt
18:00 kase s UM, nebo rohlik s necim a k tomu UM 210 ml
22:00 um 240 ml

Do toho behem dne krupky, obcas zeleninu, ovoce, susenku, rohlik..

Za cely den vypije cca 450 ml UM + 150 ml caje +150 ml vody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
14.9.16 19:39

@Niemeyer tak mu zařaď místo jednoho jídla polívku a máš další tekutiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
14.9.16 19:43

Koukam ze s prikrmem problem nema, takze bych uvarila polivku dala mu lzici do ruky nebo a tvoji pomoci, a dostanes do nej tekutin vic, jinak nedavej jen vodu, sice jento nejzravejsi ale co caj? Detska stava ovocna rezena vodou? Bude to sladci a vic chutnat.. Zkus u nejakou jinou lahev, jestli uz zvladne s brckem, nejakou hravou z ceho ho bude bavit pit… Jinak tezko radit kdyz ani doktorka ti nepomuze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15216
14.9.16 19:47

@Niemeyer Mě dcera taky málo pila, ale dost se kojila, tak jsem to neřešila… v tvém jídelníčku chybí ovoce, nebo ovocné přesnídávky, z toho se také načerpají nějaké tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
14.9.16 19:48

No 1) začala bych mu normálně vařit ( pokud ovšem nemá nějaká zdravotní omezení)

1. těch tekutin mi teda nepřijde málo 300mléko a další voda v kaši ( nikdy jsem dětem ani jedno nevařila, tak nevim poměry)ale počítám, že tak 300ml vody v tom všem je+ 100ml vody v příkrmech ( hami sklenička obsahuje 33%vody!)+čistá voda a jsi na půl litru
  2. přijde mi, že opravdu nejí, ale naopak ho živíš vodou, takže se nedivím, že nepije, hutnější jídlo rozhodně nezpůsobí, že nemá žízeň, spíš naopak

Příspěvek upraven 14.09.16 v 20:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
14.9.16 19:57

Jinak jídelníček našeho ročáka 8,5kg
ráno před budíčkem kojení
Snídaně jogurt+corn flakes, piškoty, banán
Před spaním polévka(vývar+nudle+zelenina nebo zeleninová)+kojení
Po spánku druhý chod, vařím jako nám, nesolím, koření bylinky - dnes měl nudle, kuřecí s rajčaty a mozarellu
Sváča sezonní ovoce, v létě přesnídávka jen v nouzi+kojení
Večeře občas kaše (ale doma vařená - vločky, krupice), spíš pečivo se sýrem a syrovou zeleninou, polévka od oběda nebo zbytky druhého chodu
Pije vodu, většinou tak 200ml max záleží na četnosti kojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
14.9.16 20:25

Ani jedno z dětí jsem nenaučila na neslazený čaj nebo jen vodu. To prostě odmítaly a raději vůbec nepily.
Takže jsem vyměkla, čaj trochu osladila, vodu se šťávou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.9.16 20:55

Mě malej nevypije 600 ml ani v roce a půl, to dá tak 300ml mlíka a 200-250 čaje, vody, džusu… ale zas se snažim dávat přesnídávky, ovoce. Jinak jestli nechce vodu kapněte do ní trochu kvalitního džusu, nebo maj ty štávičky přímo pro děti, já mu je ředila vodou, oni když to maj sladký tak jim to líp chutná, do malýho dostanu pár ml vody jedině někde venku když si hraje na sluníčku a je vyprahlej… Do jídelníčku bych přidala ovoce, třeba i syrovou zeleninu (okurka nebo kus melounu taky trochu zavodní) a skusila bych i pečivo třeba se sýrem než jenom kaše a masozeleninové příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
14.9.16 21:03

Muj ma rok a ke snidani da kasi z 200 ml ryzoveho „mleka“, svacina jak kdy - nekdy ji zaspi, jinak ma ovocne pyre (vetsinou domaci), obed nejaky maso-zelenina tak 200 ml, svacina ovoce - nekdy jogurt ale ma po nem vyrazku, vecere zelenina ci polevka a pred spanim 200ml UM a v noci tak 150-180 ml UM. a pije teda docela dost, kolikrat da i dve flasky vody nebo caje..ted jsem zkusila z DM tu jejich pro rocni deti, je jakoby s brckem a docela to daval..az jsme se divila. zkusila bych flasku s tvrdym pitkem. Me malej nechtel zadnou z „modnich znacek“ flasek, ale Canpol mu sedi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
14.9.16 21:22

Děkuju všem za rady! zkusím do vody kapat nějaký džus a zkoušet, jestli mu to prostě nezachutná.

ovoce zařadím… přesnídávky nejí, jsou na něj asi moc kyselé, obyč jablko bude lepší:)

jinak má v roce jen dva zoubky a proste ze zdravotních důvodů neumí ještě kousat..i příkrmy mu lžičkou tak nějak prostě „stečou“..ale čsem ho to asi s pomocí fyzio budeme muset nějak učit… tak držte palce a díky za ty rady ohledně pití:)

mě doktorka vystrašila, že 500 ml denně je málo, ale pravda je, že miluje kaše a ty jsou z 50% voda… a v tekutých příkrmech taky něco je…když mu rozmixuju brambory s kuřetem, vodou to taky ředím, to by se jinak zadusil..:)

ale je fakt že tu vlákninu prostě musí.. a časem i ty větší kousky a naučit se kousat… držte palce:) já jsem šťastná že vůbec sál, pil, a že tu potravu příjmá…tak teď ještě to zaklepat, aby to tak bylo dál, aby se to někde nezaseklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4634
14.9.16 21:23

@marketak5 canpol taky máme, sedí mu nejlíp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí