Od kdy dětem vaříte krupicovou kaši?

70
12.6.05 14:19

Krupicová kaše

Ahoj holky!

Odkdy jste začali svým dětem dělat krupicovou kaši? Jak ji připravujete? Koupila jsem krupici a není na tom žádný návod, tak si nevím rady.
Jo a ještě bych poprosila zkušené kuchařky a pekařky, aby mi napsali, jaký je rozdíl v pečení mezi normální moukou a špaldovou moukou.Díky moc i za případné receptíky.
Ahoj P :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102
12.6.05 15:37

Ahoj,
krupicová kaše by se měla dávat až později (snad až kolem 1 roku), protože obsahuje lepek. Ale já jsem se tohle dozvěděla pozdě, krupici jsem malýmu vařila už od 6. měsíce. Naštěstí všechno v pohodě. Krupici jsem tak v poledne namočila, pak jsem dala vařit vodu se Sunarem a do toho jsem tu krupici zamíchala. Trochu jsem mu ji osladila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
12.6.05 15:44

Holky,
v obchodě jsem se dívala na Krupicovou kaši instantní (snad od Vitany), a tam bylo napsáno, že je vhodná až od 3 let !
Nevíte někdo proč? Pokud to je jen kvůli lepku, tak to se mi zdá dost přehnané, ne? 8O Vždyť lepek se běžně doporučuje cca od roku 8O Nebo to má ještě jiný důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
12.6.05 17:40

Ahoj, někdo říká, že klasická krupicová kaše je dost těžká. Sice hodně zaplní bříško, ale špatně a velmi dlouho se tráví. Hodně dětí prý mívá i bolesti bříška. Lépe až později. Do té doby asi instatní.
 Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
12.6.05 20:32

A nebylo u tý instantní v návodu, že se dělá do mléka? A to doporučují taky až od 3 let. Tak možná spíš pro to, ne? Lenka :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
12.6.05 20:38

No, to je možné, že to bude kvůli toho mlíka :o . I když, teoreticky by se dala ta krupička udělat i do sušeného mléka, a tím pádem by se dala použít dříve.
Tak dík za rozuzlení 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.6.05 21:06

Já holkám kupuji dětskou krupičku instantní od Nestlé, je už od 5. měsíce. Někde jsem totiž také četla, že klasická krupičková kaše by se neměla dávat. Martina a kvíďata (dnes 16 měsíců)

• Citovat
  • Upravit
515
12.6.05 22:12

Krupicová kaša, taká tá klasická z mlieka a krupice, vraj naozaj veľmi zaťažuje trávenie.

Avšak to obedzenie od 3 rokov na instantnej kaši bude mať zrejme iný dôvod.

Neviem ako je to v ČR, ale predpokladám, že strava určená deťom do troch rokov, podlieha špeciálnym predpisom, zrejme je nutné nechať ju testovať, pravidelne sa kontroluje a pod.

No a výrobcovi instantnej kaše sa zrejme nechce toto všetko podstupovať, tak sa poistil tým nápisom. Ja ale myslím, že napr. také dvojročné dieťa ju s kľudom môže baštiť :-).

Je to niečo podobné, ako keď výrobcovia dávajú na detské hrkálky (chrastítka) nápisy, že sú až od 3 rokov (lebo ich nechcú dať testovať).

Rozeta + Bambi 4r. + Krištofko skoro 11m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
13.6.05 08:23

Ta krupička od Nestlé jsou vlastně rýžové vločky = hypoalergenní, dobře stravitelné. Takže není to „normální těžká krupice“. Nicméně malé vařím parboilovanou rýži doma, krupičku od Nestlé nedávám, protože se musí po otevření buď do 14 dní či do měsíce spotřebovat, což jsme nestíhali, tak bychto pořád jen vyhazovala..
 E:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
13.6.05 08:45

Ahoj, četla jsem, že krupicová kaše se má dětem dávat až od tří let. Je prý těžce stravitelná.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
13.6.05 12:21

Ahoj,
do hrnku mléka dáš dvě lžíce krupičky (já dávám hrubou mouku), můžeš trochu osladit Glukopurem, nechám to tak půl hodiny a pak uvařím.
Můžeš do ní přidat ovoce (banán, jablko, hrušku…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
13.6.05 13:33

Holky, schválně se zeptejte svých maminek, co jste papaly za kaši když vám bylo třeba 8. měsíců. Tedy za mého ranného dětství prostě ještě žádné instantní třeba rýžové kaše Hami neexistovaly. Takže jsem vesele rostla na krupicajdě :)
Nicméně Vaškovi (1 rok) jsem zatím dělala kaši jen asi 2× právě proto, že krupice ve spojení s mlékem je těžce stravitelná a on je dost prdíkový děcko. Ale dělala jsem ji vždycky do Sunaru, ne do mlíka a na radu své maminky namočila krupici předem a poté dlóóóouho vařila (já tedy pro sebe vařím krupicajdu tak 2-3 minutky), to znamená zhruba 15-20 minut. A ani jednou po ni problém neměl

Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
13.6.05 15:35

Ahoj,
krupicová kaše se může už od půl roku, ale nesmí se dělat z normálního kravského mléka. To se totiž může až od 1 roku života. Může se například udělat z řídkého sunaru nebo z jiného takového mléka. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.6.05 17:28

Díky holky, jasně, že mu tu kašičku udělám ze sunaru. jen jsem nevěděla, jak na to. Díky moc.a co ta špaldová mouka, máte s tím zkušenosti? Pá P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
22.2.11 22:55

kojení a krupička

Ahoj,kojím a dnes jsem malé asi pěkně zavařila,nacpala jsem se krupičkou a ona měla chudinka celý odpoledne šílený bolení,možná i zácpu,mohla to mít po tý mojí kaši?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko