Od kdy dětem vaříte krupicovou kaši?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Holky, díky zkusím jak klasiku, tak s čerstvým ovocem a přesnídávkou.
ještě dotaz - můžu mu tím nahradit večerní kaši kupovanou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo Kakao je vetsinou uvadene jako alergen nevhodny do tri let, tak si to mozna podvedome pamatujes. Skorice, cukr a maslo muzes bez obav. Kravske mleko je take alergen aUM se varit nesmi.
Vecerni kasi tim nahradit urcite muzes, kdyz se rozhodnes tyto potraviny podavat drive, nez je doporuceno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tulipán Tak omáčky mu normálně zahušťuju mlékem nebo smetanou, tak to by mělo být ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já někdy do kaše kromě másla přidávala med - kaši zároveň osladil a ochutil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo píše:ještě dotaz - můžu mu tím nahradit večerní kaši kupovanou?
Kaše jako kaše - krupička )ať instantní nebo doma vařená) jen zaplácne žaludek, pokud používáš kupované kaše jiné, než na bázi pšenice, tak tam je i nějaká výživová hodnota.
@tulipán Kakao obsahuje theobromin, látku trochu podobnou kofeinu. I proto se dětem do 3 let kakao nějak extra nedoporučuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krupicovou kaši miluju, zrovna dnes jsem jsi ji dělala k večeři, ale malýmu ji nedávám, bude mu 16 měsícu, myslím, že je těžko stravitelná a večer bych ji vubec nedávala, aby nebolelo bříško
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kakao bych tak malému nedala, ani čokoládu.
Máslo, skořice, jablko, příp. nějaký sirup na doslazení. Fajn je datlový, javorový..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo malej taky jí kaše, ale kupuju ty instatní, ty jsou dobře stravitelný a mají vitamíny, s krupičkou ještě počkám, zkoušela jsem pudink na ochutnání a ten vyplivnul ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina Instantní - co jen zaleješ horkou vodou? Ty mám malý taky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@střepina Dávám krupičku s rýží nebo jáhly a malá to snáší dobře. Krupička je těžce stravitelná? Vždycky jsem myslela, že bílá mouka, krupička a tak právě zmizne rychle, nezasytí na dlouho…
Jinak mám mladší dítko, ale ochucuju ovocem, medem nebo domácím sirupem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SarkaLo a proč by nemohl? Neznám žádné dítě alergické na granko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám krupičku s medem a dochucuji máslem, skořicí, nebo kakaem, toho dám jen na zabarvení. Malé kravské mléko nic nedělá, jen krupičku do mléka tak 3 hoďky před tím namáčím… Ani nevím proč…
Asi mě to někdo poradil kvůli stravitelnosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit