Je odsávačka mateřského mléka nutnost?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
odsávačka mléka
Jelikož čekáme první mimísko, zajímalo by mne, jaké používáte maminky odsávačky mateřského mléka a zda je to taková nutnost, mě se docela líbila odsávačka značky Canpol Premium, ale nemám s tímto zkušenost a ráda se něco nového dozvím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj
Já používám Avent ISIS má takový ten masážní klobouček a je fakt dobrá, je fakt, že se s odsávačkou musí člověk naučit pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám pákovou odsávačku od Medely a jsem spokojená
Jsem ráda že jsem nechtěla na odsávačce šetřit, protože ty obyčejné pístové strašně tahají prsa a dost to bolí
Takové jsme měli v porodnici.
Jen mě štve, že jsem sní otálela měsíc, než jsem si jí koupila. Jestli je to nutnost mít odsávačku nevím, ale já ji koupila kvůli tomu, abych mohla něco namrazit do mražáku, a je fakt že po tom zhruba měsíci už to mlíčko je více ustálené-jaká je poptávka, taková je nabídka, tak toho jsem zpočátku moc neodstříkala. Ale dá se tím to mlíčko taky dobře regulovat. Tak když budeš po každém kojení chvíli odsávat, tak se ti bude i víc tvořit. A jestli ho dáš mimísovi jako dokrm večer, nebo rovnou ho namrazíš, je už na tobě.
Šťastný výběr!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych si odsávačku dopředu nekupoavla,spousta maminek ji vůbec nepotřebuje.Navíc dnes není problém zajít do lékárny,buď tam mají třeba Avent,nebo objednají Chicco,Canpol,Medelu,…,aspoň já mám takovou zkušenost.
Já mám Medela mini electric a jsem maximálně spokojená.Holčička mívá dny,kdy nechce moc pít,tak používám po kojení dosávačku,jednak aby se mi neztratilo mléko a druhak proto,že ji většinou odsátým mlíčkem dokrmuju,aby nechtěla za hodinu pít znovu.
Co tak vím,hodně holek si chválí Avent Isis.
Hanka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
taky si myslím, že je úplně zbytečné odsávačku předem kupovat, protože to můžou být vyhozené peníze a ty jí nemusíš vůbec použít. Záleží, jak mimčo papá, pokud pije pravidelně tak se ti mlíka tvoří tak akorát. Já jsem si jí koupila až před měsícem, kdy malý začal celou noc spát a po třech dnech nočního nekojení se mi začalo dělat míň mlíka. Takže jsem v noci začala vstávat na odstříkání a nebavilo mě odsávat rukou. Ale některá mimča se v noci normálně budí, takže mamky tenhle problém nemají. Koupila jsem si pákovou Harmony od fy Medela, jsem s ní moc spokojená, podle mě je podobná jako od Aventu, ale možná levnější…??? Stála cca 1000 Kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jsem ráda, že jsem se přece jenom něco dověděla, připadá mi to docela užitečná věc, ale máte pravdu, počkám, jestli bude pro mimíska potřeba, děkuji za rady a přeji hezký zbytek dne a hodná miminka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také bych nekupovala odsávačku dopředu, ne každá člověku totiž vyhovuje. První dva týdny bych bez odsávačky asi „nepřežila“ - rukou mi odstříkávat nešlo, páková odsávačka od AVENTu na mě nefungovala, jen elektrická od MEDELy. Musela jsem být s mimčem o něco dýl v porodnici (na JIP) než ostatní maminy, tak jsem si tam naštěstí odsávačku mohla půčovat (potřebovala jsem ji minimálně 2-3× denně). Po těch dvou týdnech se mi tvorba mlíka přizpůsobila, takže jsem už odsávačku nepotřebovala. A časem jsem se „rozkojila“, takže najednou šlo odstříkávat v případě potřeby i ručně (nebylo to jen v tom, že jsem byla časem „šikovnější“, ale prostě jak mimčo víc a častěji pilo, tak to pak i mě při odstříkávávání „lépe teklo“).
Koupě odsávačky by tedy pro mě teď byly naprosto vyhozené peníze, i když je pravda, že prvních několik dnů jsem se bez ní neobešla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Osobně bych odsávačku nekupovala do zásoby. Ty kvalitní, kdy u odsávání nebolí prsa z natahování, jsou obvykle dražší a v řadě případů maminka odsávačku vůbec nepoužije. Každému také vyhovuje něco jiného.
Já jsem v nemocnici na dětské JIP vyzkoušela několik a nakonec zakoupila (teda manžel) Harmony od Medely. Je to páková ruční odsávačka simulující sání. Byla fajn a já jsem jí moc vděčná za tu trošku mlíčka, které syn díky ní dostal.
Beruška
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
odsavacku bych dopredu asi taky nekupovala, nebo pripadne jen nejakou levnejsi. Asi bych se ale mrkla, v ktere lekarne ji maji. Muj manzel mi ji shanel potom, co jsem prisla z porodnice a objizdel nekolik lekaren.
Vyzkousela jsem oba typy. Canpol mam, nemuzu ji doporucit, zahlcuje se pist, mliko se dostava do paky a strasne smrdi, protoze paka nejde uplne 100% vycistit. Nevim ale, jestli stejny problem maji i ostatni pakove odsavacky nebo jenom Canpol.
V porodnici bych se bez odsavacky neobesla. Ztvrdla mi prsa, tak jako asi kazde novopecene mamince, a odstrikavani a tepla sprcha mi pomohly. Meli tam pistovou a nevadila mi.
Ted je male 7 mesicu, porad ji kojim a kdyz chci jit na delsi dobu pryc a nechat babicce pro jistotu mliko v lahvi, musim odsavat. Jenze mleka je uz tak akorat, takze pakovou odsavackou to uz nejde - maly tlak. Tak pouzivam zase tu pistovou. Rozhodne me to neboli.
Ale myslim si, ze na podporu tvorby mleka lip funguje pakova, protoze lip simuluje sani ditete.
Na druhe dite si ale urcite koupim elektrickou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musím říct, že když jsem čekala malou, tak jsem se tím taky zabývala, jestli ji koupit a na co mi vlastně bude. Nakonec jsme ji nekupovali a udělali jsme dobře. Ze začátku asi tak 2 měsíce jsem měla velmi mnoho mléka, potom se jeho tvorba regulovala. Malou jsem kojila do 8 měsíců. Dle mého názoru, je odsávačka zbytečná, když ji budeš potřebovat, tak ji vždy můžeš koupit.
Ivulka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já mám Avent ISIS a jsem moc spokojená. Od švagrové jsem měla půjčenou Chicco s balónkem a ta byla hrozná, to co jsem u této odsála za půl hodiny (značně jsem byla vyčerpaná) to u Aventu bylo za 3minutky. No prostě super. Ale určitě bych si jí nekupovala dopředu. Třeba ti půjde ruční odstříkávání a nebudeš jí ani potřebovat. V porodnici odsávačky mají a když ti to nepůjde ručně už v porodnici, tak pak ti jí může někdo koupit, abys jí měla doma.
Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, ja pouzivala chicco, ale parkrat, po 2mes se mi prestalo tvorit mleko a tak bylo po odsavani, ale byla jsem s ni spokojena,
m+m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tak my jsme neviděly odsávačku ani z ryclíku. Ani v porodnici jsme ji nepotřebovaly. Jen mě tak učili odsávat ručně, což mimochodem není žádná sranda, ale pak už jsem to naštěstí nepotřebovala. Takže dopředu nakupovat se určitě nevyplatí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nazdar Lejlo,
reaguji především na tvůj příspěvek k odsávačkám. Čekáme první mimi, takže žádná praxe, jen mnoho teorie a stojím před rozhodnutím (stejně tak jako mnoho jiných) zda koupit odsávačku již před porodem a jakou. Z různých příspěvků jsem pochopila, že většina zkušených mamin radí počkat s koupi dle situace po porodu. Řeším teď však problém co vlastně koupit. Hodně chval padá na Avent Isis a Medelu Harmony. Avent bych si nekoupila kvůli ceny, která je dle mého názoru přehnaná a platí se především za značku a Medelu Harmony upřímně kvůli tomu, že jsem prohrabala celý net a nikde jsem se nedočetla u ní o bezbolestnosti při odsávání a možnosti přímo z láhve připojené k odsávačce kojit či zmrazovat mléko v mrazáku.
Z těchto důvodů jsem se předběžně rozhodla pro Canpol Premium od Chicca, které má stejné vlastnosti (alespoň dle výrobce) jako Avent. Hledala jsem po četech jakékoli hodnocení mamin na ní, ale našla jsem jen to tvoje a to ještě nebylo pozitivní. Moc by mně Lejlo zajímalo jakou pákovou odsávajdu tedy doma máš, jelikož existují od Chicca co vím 2 pákové - Canpol - Premium a One hand. Tímto prosím i jiné maminy, které mají s Canpol Premium od Chicca nějaké zkušenosti a to jakékoli aby se podělily o ně, budu moc vděčná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nazdar Lejlo,
reaguji především na tvůj příspěvek k odsávačkám. Čekáme první mimi, takže žádná praxe, jen mnoho teorie a stojím před rozhodnutím (stejně tak jako mnoho jiných) zda koupit odsávačku již před porodem a jakou. Z různých příspěvků jsem pochopila, že většina zkušených mamin radí počkat s koupi dle situace po porodu. Řeším teď však problém co vlastně koupit. Hodně chval padá na Avent Isis a Medelu Harmony. Avent bych si nekoupila kvůli ceny, která je dle mého názoru přehnaná a platí se především za značku a Medelu Harmony upřímně kvůli tomu, že jsem prohrabala celý net a nikde jsem se nedočetla u ní o bezbolestnosti při odsávání a možnosti přímo z láhve připojené k odsávačce kojit či zmrazovat mléko v mrazáku.
Z těchto důvodů jsem se předběžně rozhodla pro Canpol Premium od Chicca, které má stejné vlastnosti (alespoň dle výrobce) jako Avent. Hledala jsem po četech jakékoli hodnocení mamin na ní, ale našla jsem jen to tvoje a to ještě nebylo pozitivní. Moc by mně Lejlo zajímalo jakou pákovou odsávajdu tedy doma máš, jelikož existují od Chicca co vím 2 pákové - Canpol - Premium a One hand. Tímto prosím i jiné maminy, které mají s Canpol Premium od Chicca nějaké zkušenosti a to jakékoli aby se podělily o ně, budu moc vděčná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit