Je odsávačka mateřského mléka nutnost?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ety,
jenom k té pákové Harmony od Medely - odsávání je 100% bezbolestné, při odsávání o tom skoro ani o tom nevím a v základní výbavě je plastová nádobka (něco jako lahvička) o obsahu 150 ml, do které mléko přímo při odsávání teče a šroubovací uzávěr, takže když si chceš mlíko po odstříkání uchovat, tak jenom odšroubuješ kloub s pákou, na:,–(íš uzávěr a dáš do ledničky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja v porodnici odstrkavala elektrickou,to bylo velmi rychle,ale trosku to tahalo, pak kousela pistovou,to bylo hrozne, myslela ze mi utrhne prso a za tech par kapek mllika to nestalo…doma jsem si koupila z druhe ruky Avent Isis za 800kc, zpocatku nic neodstrikala,myslela ze je to odsavackou, ale bylo to pac jsem mela malo mlika,stres.,maly nepribival,zloutenka…toz jsem si koupila Medelu elektrickou,tou odstrikala stejne jak Aventackou,toz Medelu prodala a dali jsme prikrm,aby maly nehladovel a do 1-2 tydnu jsem se tak rozkojila,ze mal ma ted kolem 7 kg !! ale fakt v noci odsavala, pila caj pro koj.matky od Lerosu a vubec hodne pila.
Aventackou muzu doporucit,hlavne i ty lahvicky,malemu nedelalo problem pit z prsu a pak z lahvicky..pak ho nechala sat z jednoho prsu a chytala mliko z druheho prsu,teklo jak o zavod,a kdyz maly vypadal hladove dala mu jeste odstrikane. Jo nepouzivala jsem tu vlozku,ale to je na kazdem…
ale dopredu bych si ji vazne nekupovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedělám si naději, že by se mi někdo na dotaz o Canpolu Premium od Chicca ještě odpověděl. Jstem proto vděčná Gino i za informaci o Medele Harmony, ale nereagovala jsi, zda se dá s té lahvičky od odsávačky přímo dítě nakrmit, ale soudě dle tvé odpovědi asi ne - musí se mléko přelít do jiné láhve, že? Pak mě myslím zajímalo, zda se dá v té láhvi mléko také zmražovat, což je u Chicca a Aventu normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
zmrazit to v té lahvičce můžeš, ale krmit ne, protože je bez savičky
www.medela.cz
pa Andrea
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ety, nikdo ti asi neodpoví, protože odsavačka Canpol Premium není od Chicca, ale od Canpol babies.
Já bych, na rozdíl od většiny ostatních, nákup odsavačky nenechávala na poslední chvíli. Já jsem to tak totiž udělala, již v porodnici jsem měla velké obtíže a partner koupil špatnou. Kdybych se rozhodovala dnes, tak koupím Medelu Harmony. Na jejich stránkách máš i tabulku, která ti při výběru odsavačky poradí. Značku Medela doporučuje i laktační liga. Ohledně možnosti odsát, zmrazit a následně podat v jedné lehvičce - je to sice asi pohodlné, ale je potřeba velké množství lahviček - finančně náročné. Lenka
- Citovat
- Upravit
Už jsem to tu psala,já mám Medela mini electric.První odsávání bylo trošku nepříjemné,musela jsem naregulovat sílu sání a pak už to bylo v pohodě.Nakonec si bradavky tak zvykly,že jsem odsávala při max sání a absolutně jsem to necítila,takhle nějak saje moje holčička
.
Bohužel se z té lahvičky nakrmit nedá,musíš přelít,ale to bych nebrala jako zá:,–(ní problém.
Odsávačku budu asi už prodávat,už dlouho jsem ji nepoužila,tak ať ji někdo využije ještě v záruce.Kdybys měla zájem,nebo kdokoliv jiný,napište sem a můžeme se domluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za info, já měla zato, že Canpol Premium je fakt od Chicca. Já koupím buď Harmony od Medely nebo tu zmíňovanou Canpol Premium, ale to záleží ještě, co se o ní dovím víc, protože to, co psala Lejla mě teda rozložilo
. Pa.
- Citovat
- Upravit
Dnes jsem volala do porodnice, ve které budu s nejvyšší pravděpodobností rodit abych se optala, zda nemocnice v rámci pobytu zapůjčuje odsávajdy. Odpověď, že ne, že každá si přináší svou, mě dost zaskočila vzhledem k tomu, že jsem se rozhodla zakoupit odsávajdu až v případě potřeby po porodu. Plány budu muset tedy pozměnit… Byla jsem rozhodnuta zakoupit Canpol Premium nebo Harmony od Medely, ale po přečtení příspěvku od Lejly a HanyZany jsem zas na začátku, jelikož psaly, že Canpol Premium při laktakční krizi nezabírá a že se musely koupit jinou … Tak by mě zajímalo jaké jsou zkušenosti s pákovou Harmony od Medely při nižší tvorbě mléka, zda je problém obdobný u všech pákovejch odsávaček.
Pokud ano, uvažuji nad koupi pístové odsávajdy od Harmony, u níž je možnost po dokoupení adaptéru a motorku z pístové vytvořit Mini Electric. V návaznosti na to by mě tedy dále zajímalo, jak je to z bolestivosti při odsávání u pístové (pod názvem Standart) od Medely a u Mini Electric od Medely. Zkušenost s Mini Electric od HanyZany už znám, tak mě zajímaj další zkušenosti … Porod se blíží rychlostí blesku, tak bych to ráda rozlouskla co nejdřív. Předem všem dík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ety,
prosím tě,hlavně dopředu neblázni,že nebudeš mít už v porodnici dost mlíčka.Když už teď nad tím tolik přemýšlíš,zaděláváš si už dopředu na pěkné problémy.Kojení je hodně o hlavě a když si budeš připouštět nějaké problémy,tak by kojo taky nemuselo vyjít.
Já bych se na odsávačku vykašlala a opravdu bych ji koupila až by byla potřeba.A i kdyby byly problémy už v porodnici,můžeš odstříkávat,ne?
Fakt si nad tím tolik nelámej hlavu,určitě bude všechno v nejlepším pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Ety ještě jednou,
na tvůj dotaz ohl. té pákovky Harmony při nižší tvorbě mléka…je fakt, že se mi párkrát při pokusu o odsávání stalo, že když jsem v prsu toho mlíka měla málo, že mi tou pákovou odsát skoro nic nešlo, mlíko se nespustilo a musela jsem odstříkat ručně. Na to to asi zase nemělo takový tah…
A musím plně souhlasit s posledním příspěvkem od Hanky. Nelam si s tím tak hlavu, protože fakt žádný problémy přijít nemusí. Já jsem žádnou laktační krizi neprožila, ani v těch 3 ani 6 měsících, o kterých všude píšou…prostě pohoda. Hodně mých kamarádek odsávačku nikdy nepotřebovalo… těš se na mimčo a buď v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
někde jsem četla,bohužel už nevím kde
, že přesto že v prsou zůstane mléko po kojení,nikdy se neodsaje odsávačkou vše. Odsávačka byt sebedokonalejší, nevytáhne vše. Dítě prý je po téhle stránce daleko dokonalejší a umí si z toho prsu vytáhnout všechno zadní mléko. Bylo tam doporučeno jedné mamce, at odstříkává trošku z každého prsu před kojením. Tak jsem to dělala i já, když jsem potřebovala podpořit laktaci.
Andrea
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,já mám odsávačku Chicco pákovou a jsem maximálně spokojená,je mnohem pohodlnější-aspoň pro mě,než třeba od Medely pístová.
Já jsem si ji koupila hlavně proto,protože jsem měla na začátku problém s ucpaným mlékovodem a ručně mi nešlo moc odstříkávat a s odsávačkou to bylo nato šup! Je fakt,že musím vždy prsa důkladně nahřát a počkat až se mléko spustí,ale pak to jde samo.
Ještě jeden důvod,proč mít odsávačku,občas nám dítko hlídá sestra,tak jí musím odstříkat mlíko na krmení.
Je to podle mě prostě rychlejší a pohodlnější,než ruční odstříkávání.
Katka a Šimon 3,5 m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky HanoZano a Gino za psychickou podporu, ale jsem z těch, která chce být v rámci možností na všechno připravená, jsem puntičkářka, což někdy je v životě na škoku, ale taková prostě jsem. Další důvod, proč bych chtěla odsávajdu pořešit před poroden (kromě toho, že v nemocnici, ve které budu pravděpodobně rodit odsávajdy nepůjčují) je ten, že mám pložší bradavky, mám tedy obavy, zda nebudu mít problémy s kojením. Chci ale oprášit dotaz, zda odsávání z pístové Medely (tuším že se jmenuje Standart) je či není bolestivější. Někde na netu jsem totiž četla, že by se maminy neměly kupovat levné pístové, jelikož tahaj prsa a tím je ničí a že budou maminy nešťastné. Tahle od Medely sice nejlevnější není, ale furt je pístová, tak mě to zajímá. Tahle se mi zdá i zajímavá z toho pohledu, že ji lze předělat v případě potřeby na elektrickou … Pa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi to nebude zcela k tématu, ale neshání některá z Vás sběrače mléka do podprsenky? Mám totiž doma troje (nákupní šílenství v šestinedělce). Nabízím jedny od Medely - zcela nové, nepoužívané, v neporušeném obalu, původní cena 293,–kč, dala bych za 200,– + poštovné a jedny od Aventu - minimálně používané (ještě jsem ani malého neodkojila), původní cena 356,–kč, dala bych za poloviční cenu, tedy za 180,– kč + poštovné. Oboje v originálním balení vč. papírů. Sběrače dle mých zkušeností maj tyto výhody - pro mě nepostradatelné především po porodu než se množství mléka ustálí, kdy jsou velké přebytky vytékajícího mléka, poté mohou suplovat prsní tampóny (těch spotřebuji při užívání sběračů minimum), bradavky při sběračích nejsou zarudlé, přecitlivělé jako při tampónech. Mimochodem nakonec jsem zakoupila pákovou Harmony od Medely a jsem moc spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem ráda, že jsem si odsávačku od medely koupila předem. Ve 4. týdnu jsem dostala zánět prsu a musela jsem odsávat a odsávat, nevím ,kam bych běžela se 40 cítkama pro odsávačku. Navíc pokud chystáš, že si třeba večer vyjdeš bez miminka,je to nezbytný. Navíc já to používám v noci, když malá dýl spí, mám ty prsa nalitá a bolavá, tak si trochu odsaju a je to. Jinak koupila jsem ji na aukru za polovic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit