Jídelníček 10měsíčního kluka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jééj tak to jsem asi úzkostlivá ale šunku,uzeninu a čokoládu bych teda Štěpánovi nedala.
Prostě nehledě že mu to výživově nic nedá,tak si toho ještě časem užije ažaž.
Gabule
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzino,
ty kukuřičné křupky jsou takové žluté bobečky (vypadají jako velké arašídové křupky, ale světlé). Já jsem je scháněla snad dva měsíce a nakonec jsem zjistila, že se dají snadno sehnat ve zdravé výživě, jinde asi ne. Jeden velkej pytlík stojí asi 14,–, takže sranda. Ale padá to do něj rychle ![]()
Prodávají solené, s paprikou atd. a hlavně natural bez jakékoli příchutě.
Doufám, že je bez problémů seženeš.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě já…
Pro Loneless:
Tak nevím, podle toho, cos napsala, toho sníte asi 2× tolik co Matýsek a to máme cvalíka. V roce měl 11kg a to měří jen 71cm.
Ale jak čtu to množství, má Matýsek opravdu tak půlku:
8:30 - půlka jogurtu + něco málo ožužlá chlebík
10:30 - 160 ml UM
13:00 - oběd buď domácí nebo lahvička cca 180 ml + kukuřičné bobky
16:30 - malý sladký jogurt nebo přesnídávka nebo půlčik chleba s dětskou šunkou (žervé mi matlá po stolečku a nic nesní)
19:30 - 200 ml kaše
Přes den a v noci jen voda nebo slabounký čaj.
Nevím, ale přijde mi, že papá normálně, spíš asi míň, tak nechápu, z čeho je tak oplácanej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
wiero -nevis proc ten doktor nedoporucoval kmin???? My jsme teda trochu starsi (skoro1,5roku:) ), ale tak neni to tak davno, co jsem se kojenecke vyzive dost intenzivne venovala a ze by byl kmin pro kojence nevhodny to teda slysim opravdu poprve v zivote? Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky a Sany,
bohužel Gervais obsahuje stejně jako lučina sůl, někdo v podobné diskuzi psal, že lučinu doporučuje Fořt. Dávám jen velmi tenkou vrsvu, která snad ani není poznat, stejně většina zůstává na prstíčkách, než v pusince, protože Lukášek papá sám.
Stejně jako ty jsem ještě žádný sýr bez soli nenašla, ale za měsíc máme rok, tak snad malému tolik neuškodím. Střídám to s máslem, ale toho taky jen tak poskrovnu.
Jinak Gervais jsme koupili v Kauflandu. Ještě se chi podívat do Alberta, jestli tam něco nebude. Jiný supermarket u nás není, takže výběr asi moc nebude. Ještě mě napadá zdravá výživa.
Ahoj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
taky se pridam s nasim jidelnickem:
snidane mezi 5 a 6 rano: 250 - 300ml UM
svacinka 9:30: 1 bila holandia + nastrouhane jablicko (banan, hruska), obcas prostridavame kasi (ovesne vlocky, jahly, ryzova) + ovoce
obed: 13:00: varena zelenina (brambory, kukurice, kvetak, hrasek, mrkev, cuketa) + maso - testoviny a ryzi mi zajim bojkotuje
svacinka: 16:00: nastrouhane jablicko/hruska/banan + piskoty, obcas prostridani kasi jako dopoledne
vecere: 19:00 : 300 ml kase od Hami
Jidlo v noci se nam konecne podarilo odbourat, pres den vypije jeste tak 300 - 600ml caje (hodne redeny granulovany jakykoliv). Zuby mame zatim jen 2, ale zuzla s nima docela obstojne - pres den obcas dam do ruky kousek chleba nebo rohliku (sucheho), jidlo uz taky moc nemixuju, spis rozmackavame. Porce mame docela velke - v 10 mesicich jsme meli 10,5 kg a 76 cm, takze mame vetsi spotrebu.
Mam pocit, ze to mame docela monotonni - tak jsem rada, ze tu muzu nacerpat trosku inspirace od jinych maminek ![]()
Posledni dobu si hodne oblibil bilou holandii - sni tak 2 -3 za den, tak mam trosku strach, jestli to neni moc (zbytecne pretezovani kravskym mlekem)? Nevite nekdo?
Silva + Honzik (11,5 m)
- Citovat
- Upravit
ahojky,
doufam ze me ted spousta maminek neukamenuje, ale docela koukam jak vyvarite…taky me prekvapuje, jak zaujate sledujete soli a co dat detem nejzdravejsiho a pak jim naladujete cokoladu a hura zapit to stavickou…
no, nic ve zlem.
My to tak neprozivame-ted jsme prestaly kojit tak zaciname tak
ve 4.00 UM 240
pak kolem 8,00 mame aktivii nebo presnidavku Hame
12,00obydek-kupujem nebo uvarim nohu se zeleninou nebo se zloudkem (taky davam bylinky je to super)
okolo 15,00 zase presnidavka-ty teda bastime jak divi…neco cerstvyho jako treba banan nebo nebo jabko tak to bleeeee…
no a kolem 18,00 mame kasi - plnou misticku (nevim kolik toho je…)
a asi zkusim davat jeste kolem osme znovu UM aby se ochechule prestala budit v noci… ![]()
Zaujal me hodne ten chleba-asi to taky zkusim tak zatim jidlu zdar jo a holky, neprehanejte to s tema stavama a kupovanejma cajickama granul.-to je blby, navyknpou si zbytecne na sladky a pak az budoiu vetsi budou bojovat s kilama…myslim v puberte… ![]()
tak dobrou chut!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj
Ja nechápem, že do tých chúdatiek detí cpete tolko jedla. A potom sa čudujete, že sa ho dožadujú stále viac a viac. Neni to protichodné???
Moj 10 mesačný poklad nepapká ani zďaleka tak mnoho, a ma 8 zubov, 9 kg a 72cm. Je stastný, a krásny.
- Citovat
- Upravit
Krákorko, každé dítě je jiné a potřebuje jiné množství jídla. mně spíš na zdejších jídelníčcích vadí, jak jsou chudé
žádné luštěniny, moc mléka…slazené věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje je taky šťastná a krásná - kil má určitě víc a v deseti měsících a vlastně ani teď v roce nejí skoro nic krom mlíčka ode mě… Já si ale tyhle diskuze hrozně ráda pročítám - je to trochu úchylka.. Stále nemůžu uvěřit, že jsou děti, které JEDÍ!
Věř tomu, že když ti normální jídlo odmítá, je to daleko víc na palici.. A čím jsou starší, tím je to s nima horší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krakorka píše:
Ja nechápem, že do tých chúdatiek detí cpete tolko jedla. A potom sa čudujete, že sa ho dožadujú stále viac a viac. Neni to protichodné???
Moj 10 mesačný poklad nepapká ani zďaleka tak mnoho, a ma 8 zubov, 9 kg a 72cm. Je stastný, a krásny.
Proč cpete? Každé dítě je jiné, má jiný apetit a jinou tělesnou konstituci.
Můj 10 měsíční má 12kg a 77cm a rozhodně ho neprecpavam: v 7h kojim, okolo 9h cca 180ml bílého jogurtu, okolo 12h 200mg masozeleninmezi 13-14h kojim, okolo 16h asi 150 ovoce, 18.30 150-200 kaše a před 20h kojení, občas k tomu má kukuricnou krupku, nebo kousek chleba, dat mu míň tak se urve
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sýr bez soli
Zdravím, bez soli je pouze Žervé, české výroby od KROMILK a. s. v papíru jako klasická Lučina. Lze tedy smíchat i s kousky ovoce.
- Citovat
- Upravit
Ahojky.Tak náš jídelníček 10 měsíčního klučiny je v 7 hod sunar-tak 180,v 10 hod jogut, ve 12 hod knedlík s rajskou nebo s bramborem- maso zelenina s rýží -brokolice s bramborem atd. v 15 hod ovoce, v 18 hod sunar a druhá večeře v 22 hod mléčná kaše ve flašce a spí až do rána. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit