Kolikrát týdně maso?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, zkusím obnovit diskuzi ![]()
Kolik masa dáváte cca 1,5 - 2letému dítěti? Já maso moc nemusím, tak ho ani moc nevařím - máme většinou tak 2× týdně kuřecí nebo hovězí+1× lososa, zbytek luštěniny. Ale hlodá to ve mě, kvůli železu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem… nám kolem čtvrtého roku začalo dítko maso úplně odmítat a tak s tím dost bojujeme. Nemáte radu jak na něj??
att : aleba : myslím, že 2× týdně maso + 1× ryba je super…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera maso moc nechce, ale snazim se davat cca 5× tydne, i kdyz hen uzdibuje. Pamatuju si, ze kamaradcin syn nejedl temer vubec a maso uz vubec. Myslim, ze mu kupovala jen nejake vitaminy v lekarne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleba
ja myslim, ze pokud mate jinak vyvazeny jidelnicek, tak je 2× tydne v pohode. hodne zeleniny a lustenin to pokryje.
kdysi bylo maso akorat v nedeli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já většinou malé vařím tak že má jídlo na ten den a pak na druhý den a případně pak ještě zamrazím a tak to střídám, jednou má ty dva dny s mazem, pak třeba jednou bez masa jen zeleninku, žloudek jsme taky zkoušeli ale zatím se moc na něj netvířila. Dr mi říkal aže maso tak max 5× za týden, 3-4× je ideální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá má maso většinou 4× týdně + 1× týdně rybu. Poslední dobou ho ale odmítá..jsem ráda, když sní aspoň kousek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se tedy rybího masa bojím, sama mám na něj alergii a i u staršího syna mi dr. doporučila rybu až od roka, malej rybičky miluje, uvidíme co malá, ta má zatím kuřecí, krůtí, telecí a hovězí, dvakrát měla králíka a to mi prskala a nechtěla vůbec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleba take si myslim, ze ma masicka dost. Pokud Ti jde o zelezo, tak zarad zeleninu s obsahem zeleza. Myslim, ze treba brokolice ma vedle vitaminu C dost zeleza. Ale nechci kecat. Takze pokud jde jen o zelezo, vygoogluj si zeleninu a potraviny s obsahem zeleza a hotovo.. Jde hlavne o tom, aby prcek mel pestrou stravu a ne aby mel jen hodne masicka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedostatku železa bych se nebála, hodně ho mají i rostlinné potraviny, kór když k nim přidáš něco s vitaminem C, tak se železo líp vstřebává.
A kdyby jsi si nebyla jistá, haldu železa má chlorella, zelený ječmen a řasa Dulse.
@aleba píše:
Ahoj, zkusím obnovit diskuzi
Kolik masa dáváte cca 1,5 - 2letému dítěti? Já maso moc nemusím, tak ho ani moc nevařím - máme většinou tak 2× týdně kuřecí nebo hovězí+1× lososa, zbytek luštěniny. Ale hlodá to ve mě, kvůli železu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Jo, máme to podobně - tak 2-3× týdně maso + někdy 1× týdně vývar.
Nedostatku železa bych se nebála, hodně ho mají i rostlinné potraviny, kór když k nim přidáš něco s vitaminem C, tak se železo líp vstřebává.
A kdyby jsi si nebyla jistá, haldu železa má chlorella, zelený ječmen a řasa Dulse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaciname s masem
Maminky, ted budeme s masem zacinat. Jak jste to delaly vy na zacatku. Nekde jsem cetla, ze nejdriv se podava jednou tydne, pak dalsi tyden dvakrat a tak dale. A nebo rovnou jste davaly xkrat do tydne? Dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se akorát držím pravidla, že nemá mít maso každý den a zároveň se snažím, aby měl syn stravu pestrou. Takže ve výsledku to vychází tak, že dávám maso zhruba 3× týdně.
Teď má malý ale bohužel adenoviry, takže pestrá strava se smrskla na banán + mrkev + rýže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě min. 4× týdně maso. Řekne vám to každý lékař. Maso se ničím nahradit nedá a má v sobě spoustu věcí, které dítě potřebuje. Dávám denně, jednou týdně měním za vajíčko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lee92 rovnou jsem dávala - dávám denně, bezmasé jídlo řekněme tak jednou týdně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vynecham malokdy, ale davam jen trosicku. Z hlediska vyuzitelnosti proteinu je to doufam lepsi pristup. Sama jim podobne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit