Co dát, aby to bylo zdravé, ale přitom si dítě trochu zamlsalo?

244
8.2.06 21:13

Zdravé mlsání pro děti

Ahoj holky,
zatím plně kojíme, s příkrmy začneme asi za měsíc, takže mlsky mají ještě dost času. Přesto přemýšlím, co budu moci Ondrovi dát, aby to bylo zdravé, ale přitom si trochu zamlsal. Nemůžu vidět, jak se neteř a synovci cpou sladkým, snědí na posezení dvě kinder vejce, zajedí pytlíkem medvídků a prolejí jupíkem nebo podobným „sajrajtem“. Rodiče i prarodiče se u toho tváří nadšeně. Máte nějaké tipy na zdravé mlsání? Co rozinky nebo kukuřičné lupínky? Co dáváte svým dětem? A kdy by mrňous mohl tohle jíst?
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
107
8.2.06 21:20

Ahojky,
tak já dávám malýmu kukuřičný křupky Natural,kupuju je ve zdravé výživě.Jsou super i proto,že se v puse za chvíly rozplynou,takže nemusím mít strach,že by mu zaskočily.A řekla bych,že se i díky nim naučil kousat.
A jinak tak od 10.měsíce mu dávám i sušenky Hero baby.Myslím,že jednou za čas neuškodí a určitě je to lepší než třeba piškoty.
 Kiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
8.2.06 21:32

ty kukuřičný křupky, to jsou takový ty malý lupínky, co se dávají do jogurtu? Jestli ne, tak kde se kupují?
Díky,
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
8.2.06 21:42

Ne ne, tyhle kukuřičné křupky jsou asi centimetr široké nudličky různě dlouhé. Já jsem je zatím sehnala jen ve zdravé výživě, musíš ale chtít nesolené a bez oleje. Pak jsou úplně zdravé :lol: A jsou taky docela levné, velký pytel mě stál asi 12 korun.
Dobrou chuť,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
8.2.06 21:45

Ahoj Pett,
tak kukuřičný křupky nejsou ty co se dávají do jogurtu. Jsou to takový tyčinky a já je taky kupuju ve zdravé výživě. Ve zdravé výživě prodávají i sušenky jmenují se Jiřinky, jsou bez cukru a jsou bezlepkové, ale bohužel se hrozně drolí. Já jsem malýmu sušenky hero a nestlé začala dávat asi až kolem 8.ukon.měsíce. Sladké mu dávám jen ovoce :D . Jo a teď tedy na kaši jsem koupila svatojánský chléb. Je to náhražka za kakao. Může se to dát do mléka nebo do kaše atd. Obsahuje hodně železa. Alergici na kakao tohle můžou baštit. Prodávají to v té zdravé výživě a prodávají z toho i bonbóny a jako čoko tyčinku. Neobsahuje to cukr. Ale tohle bych mimi dávala až později.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
8.2.06 21:59

Ja davam i pohankovy krupky, BIO ryzove chlebicky a od firmy DAVO takove obilne postarky (vse neslane a nesladke). Dcerce to ukrati dlouhou chvili, kdyz nekde cekame a je to pritom zdrave. Pak davam na sladke mlsani susene ovoce (vetsinou BIO, aby se to nemuselo omyvat), hlavne rozinky, svestky, krizaly z jablicek…

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
8.2.06 21:59

Ahojky, ty křupky, asi jich teda bude víc druhů, ale ty, co jíme my, se jmenují Hamky a mají takový červený pytlík. Vyrábí je jeden chlapík tady u nás, u Přerova.
Jinak myslím, že se dá dávat i sušené ovoce, jen nesmí být sířené nebo jinak chemicky ošetřené.
My dáváme i ty kukuřičné lupínky do jogurtu, kupuji ty Bio.
Piškoty a sušenky má taky moc rád. Nic mu nesladím, takže tohle je taková mňamka navíc.
Pokud není alergik, tak po roce už může skoro všechno, takže můžete zdravě mlsat spolu, tím myslím různé müsli, semínka, oříšky a tak…
 julie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
23.3.06 18:51

Ahoj,

prosím, odkdy to sušené ovoce? Především křížaly z jablíček?

Malá má skoro 10m, kojená, příkrmy maso-zelenina, přesnídávky, kukuřičné křupky. Jogurt zatím dávat nechci, tak bych jí to „oživila“ tím sušeným ovocem. Může už ve svém věku?

Dík Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
23.3.06 19:22

Na sušené ovoce pozor, třeba sušený banán je snad 5krát sladší než čerstvý.Nemyslím že u jiného je tomu naopak. To už radši to ovoce čerstvé.

• Citovat
  • Upravit
1242
23.3.06 19:28

Andelo - díky za reakci. Jedná se mi pouze o sušená jablíčka. Mají je ve zdravé výživě, jsou sušené volně, nijak chemicky neošetřené… Já je mám sama moc ráda. Karolce jsem chtěla odstranit šlupku a jen tak jí občas dát do ručky něco jiného než křupky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
23.3.06 19:51

Ve zdravé výživě mají taky jablečný trubičky,jsou to takový měkký jablečný placičky smotaný do trubičky-chutná to jak křížaly,no a konce jsou namočený do jogurtu,je to moc dobrý!
Já si prostě ve ZV nakoupím a zkouším,jak co chutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.3.06 21:35

Myslim, ze je kazdemu jasne, ze susene ovoce neobsahuje vice cukru nez cerstve - je jen bez vody, takze se cukr v susine koncetruje…
Mimoto se jedna o ovocny cukr, fruktozu, ktera s tim rafinovanym pytlikovym cukrem (rafinace=zpusob vyroby cukru z cukrove repy) nema nic spolecneho…
Takze zrovna susenych bananu bych se bala jen protoze jsou tvrde a mohou zaskocit, ne kvuli cukru… Susene ovoce male (tedy te starsi) moc nedavam, rozinky ji nechutnaji a na zbytek ma jeste cas, ale rada bych upozornila, ze nektere druhy suseneho ovoce jsou osetrene sirenim (vystavenim ucinku oxidu siriciteho - zpusob konzervace) a nejsou tak moc vhodne… Specialne se to tyka merunek…

Nam se moc osvecily kukuricne, ryzove a podobne chlebiky - na obalu je napsane krehke platky, male fakt chutnaji a vyzaduje je jako pochoutku. Uz je mlsa i ta mladsi - a taky se ji to desne libi. Kupujeme je v normalnim obchode za petikorunu.
Vyborne jsou kukuricne krupky, nedavno jsem objevila pohankove (jsou jak chucene, tak nechucene, ty kupujeme my). A zrovna dneska Ada vyfasovala misku krupek a krmila jimi na stridacku seme i Pepulku - byl to nadherny pohled. A ty kupuji ve zdrave vyzive.

Obe obcas dostanou piskot - od zavedeni lepku, davam jim jablicka a Ada obcas dostane kousek cokoladky, uprimne ji miluje - obrovska pochoutka je pribinak a taky lentilka - to je vzdycky naproste nadseni :) Jo a desne miluje sojove tycky.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
24.3.06 14:25

Ča Lesino, jen k té sojové tyčince-doktor nás před sojou varoval,tu prý by měly děti až po třetím roce(my jsme měli stravu pro alergiky).Ada už je dost velký,ale ty menší děti by soju neměly.Jinak naše malá miluje pohankové křehké plátky,pečivo moc nemusí,ale tohodle sní kvantum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.3.06 15:02

Jitusko, soja je vazne pro deti nevhodna? Overene? Tedy je na to tema nejaka studie nebo obecne upozorneni? Celkem by me to dost zajimalo, protoze Ade (Ada je holka - Adletka) kupuju sojove rohliky a davam ji i sojove tycky - ma je na svacu po plavani a tak jednou dvakrat tydne jako dopoledni pochoutkovou svacinku…

Vis, ptam se takhle protoze kazdy lekar doporucuje neco jineho a mam celkem overeno, ze nekteri lekari vydavaji sve osobni nazory za medicinsky fakt.

Takhle jsme se dozvedeli mimo jine to, ze je satek skodlivy, to, ze kojeni diteti nestaci a take to, ze deti nemaji plavat…

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
24.3.06 15:13

Lesino - soja opravdu neni zdrava a neni moc vhodna ani pro dospele. Nevim presne co zpusobuje, ale rozhodne ma vliv na traveni, zaludek apod. Takze u mrnousku opatrne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí