Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Spíš napiš, co jíš ty, je tu hodně lidí, co mají stravu v malíčku a můžou ti poradit. Kolik chceě zhubnout?
Mě je 25 a vážím 60. No a neřekla bych že máš být proč nešťastná. Dala bych ti typ…podařilo se mi na tuhle váhu dostat za necelý rok s tím že jsem dala dolů 12kg. A už víc jak rok mám váhu 60 s tím že když se hlídám víc tak mám 58. Takže nahoru nejdu. Ale co chceš dávat pryč?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 22 let, měřim 164cm a vážím 62kg.. nedaří se mi zhubnout. Zajímalo by mě, co třeba za den sníte, když hubnete. Protože jsem zoufalá, děkuji
A co jíš ty? Máš pohyb?
Vysoka sem jako ty, jim normlane, nesladim, minimalne sladkeho, nic smazeneho, zadne bile pecivo, zadne sladke limonady. Piji hodne ciste vody a zbytek jim normlani jidla, akorat teda omezuju omacky s deseti knedlikama
pak to chce nejaky pohyb no. Spis napis ty jidelnicek, at vime co je spatne. Mozna jis malo, to casto taky byva spatne.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, je mi 22 let, měřim 164cm a vážím 62kg.. nedaří se mi zhubnout. Zajímalo by mě, co třeba za den sníte, když hubnete. Protože jsem zoufalá, děkuji
Nepiji, nekouřím, nesportuji a jsem stále na živu
.!
Používala jsem apku Yazio, ted uz tolik ne, ptz jsem tam, kde jsem chtěla být. Nejsem na diety, nevydržím. Tak jsem hlidala příjem pomocí týhle apky. Zaplatíš na rok a máš tam i rexepty. Kdyz jsem byla fakt důsledná, šlo to rychle. Hodně věcí jsem nevedela, ted uz to mam v oku. Pro info, po dvou detech jsem měla 69 kg na 167 cm, 37 let… Vždycky jsem mívala do šedesáti, tohle na mě bylo moc. Slo to samo. Ale tak ja mam rada zeleninu, neměla jsem problém jist podle tech receptů, ale zaklad byl, ze jsem nemusela jist podle diety, ale podle chuti, a nepřekročit denni projem pro hubnutí. Držím palce. ![]()
Edit: teď mám 57. Těch dvanáct kilo jsem hubla asi 12 týdnů. Ted uz jen udržuju. Akorát musim vyměnit šatník ![]()
Já, asi nebudu standardní příklad, ale napíšu. Vek 34, 2 deti. Jsem ještě na RD. 164 cm, 49-50kg. Ráno priklad:zitny chléb s maslem, medem nebo sunka/syr+ miska kaše proteinové, nebo ovesná /rýžová s ořechy, banánem, nebo různým ovocem a semínky, Kafe s plnotucnym mlikem, odpoledne špaldové těstoviny s tuňákem, zeleninou (cca 3 druhý) mozzarelou, cizrnou atd.,nebo maso se zeleninou, po obědě klidně káva s necim sladkým, (koláč, buchta, cokoliv) kdy cvičím proteinový nápoj, pak večeře - talíř se zeleninou, šunka,, sýr, vejce, luštěniny atc.. Většinou i dojidam od děti. Behem dne zobu všelijaké (nesolene) ořechy. Klidně si dám vecer i pizzu, nebo něco extra nezdravého. Když mým chuť, dám si co chci. Ale chutě nějak nemivam. Fitko 3× týdne, 2× týdne běh, podle času, jak to vyjde. S postavou jsem spokojena, brisaky, pevné tělo, cítím se plná energie, nebývám nemocna.
@Anonymní píše:
To máš těžký… je fakt rozdíl, jestli člověk celý den sedí, nebo má naopak dostatek pohybu… a o tom, jak jsi na tom v tomhle směru ty, se bohužel nezmiňuješ ![]()
@Anonymní píše:
Bez pohybu to nepůjde, kdo tohle nepochopí, nezhubne.
@Badboda píše:
Myslím, že v tvém věku bys měla řešit pohyb, ne stravu.
No, a to je podle mě přesně naopak. Protože mám po tom druhém dítěti teprve chvili, není mu ani rok, tak prostě nemám cas ani chuť někde večer hopsat, lres den to nejde, vecer vlastně taky ne, běhám furt za malym, špatně spí. Jedině úpravou stravy jsem dosahla sveho, jediný pohyb je kolem dětí, plus prochajdy a kočárem. Ale jako nějaký větší cvičení nezvladam. A zhubla jsem. A hlad jsem nemela.
Ano pohyb ti v tvém věku asi neuškodí myslím
hele já začínala s apkou kaloricke tabulky. Než dostaneš přehled co jist a kolik pohybu. Logicky musíš sníst míň kalorií a spálit vic. Vysvětlení pro začátek. Až budeš mít přehled tak si dej třeba Mekac nebo jinou sr…ku, musíš pak ale ubehnout asi 20 km ![]()
Ahoj ja 168/56, 40 let a snažím se dodržovat určity zasady dlouhodobe který jsou udržitelny pro mne abych netrpěla…každemu ale vyhovuje neco jineho..musis zkoušet…u mně je to minimum pečiva, smažený vyjimečně. sladkostema kévě neodolám, zelenina samozřejme a snažím se denne jist bud libove maso nebo vejce…potraviny se snažím upravovat minimálne… každý den se snažím alespon hodinu sportovat (běh, kolo nebo cvičení ) když vynecham z nějakeho duvodu takpak dvakrat tolik…