Jídelníček kojeného 8m dítěte

3161
6.5.11 12:07

jidelniček kojeneho 8 mes. ditete

Holky ja mam kluka 8,5 mesicu a okolo 10 kilo. sni mi dost a po každem jidle ješte knuči že by si dal…premyšlim ho dokojit nebo zmenit jidelniček???
Ale je takovej tlustoučkej, moc se nehybe, je to lenoch, jen leži a sem tam se pretoči za brichoa a nazapatek
6hod kojeni
9hod jugurt 125g
12hod masozelenina domaci nebo kupovana 190g
16hod ovocna presnidavka 190g
18hod kojeni
21hod kojeni 00hod kojeni
3 hod kojeni

pres den dostane do ruky kousek rohliku,sušenku a pije vodu, ale malo

vadi mi to nočni kojeni, možna ma žizen, mam zkusit pres den vic kojit?
a taky už nevim co varit…menim kure,kralik plus cuketa,brambor,mrkev,kv­etak,salat
plus kupovany jidlo s ryži a s testovinama
Co mužu ješte zaradit do jidelničku?
kaše nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5077
6.5.11 12:12

Jídelníček máte v pohodě.
Zeleninu už můžete všechnu, co tě napadá. Mě tam třeba chybí - brokolice, porek, kedluben, špenát, dýně, hovězí i vepřové i krůtí můžete taky.
Jo a takhle malé dítě neputřebuje kdoví jak pestrou stravu, vymýšlet a vybírat si začne až kolem těch 12m.
Já dávala dopo jogurt bílý, pak masozeleninový mix, odpoledne ovocná přesnídávka, večer UM, v noci UM, ráno UM. Kaše taky nechtěli, ty vzali na milost až skoro ve 12m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
6.5.11 12:23

já bych zkusila dodat tekutiny - čajík, ředěný džus (nějaký neagresivní), jídla je myslím dost
s tím kojením to tak většinou je, já se snažila oba prcky odnaučit na noční kojení, ale to noční jsme odbourali úplně nakonec, přes den vůbec nemuseli a v noci třeba 3×, ptala jsem se na to pediatričky (je zároveň laktační poradkyně) a potvrdila mi, že dokud kojím, tak prostě v noci budu, to byl vlastně ten hlavní důvod, proč jsme kojení utnuli (oba měli skoro rok a půl a už jsem byla totálně vyšťavená, unavená)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
6.5.11 12:38

S tím kojením v noci mám stejnou zkušenost, budil se mi i co hodinu, takže jsem to utkula. Přestala jsem kojit od ukončeného 10 měs. a to úplně, tři týdny se ještě budil jednou a potom už dokáže spát celou noc (pokud ho teda netrápí třeba zoubky). A já konečně krásně vyspím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13864
6.5.11 16:50

My máme v 7 měs. jídelníček takhle:
cca v 5, 7, 9, (11)- záleží jak spí - kojím, pak ve 12.30 má 190g masozeleniny, odpoledne ještě tak 2× kojím, v 18.00 cca 100 ml kaše, pak dokojím, pak je spát a v noci pije ještě ve 23.
Budu teď zavádět ovoce, asi dopoledne.

Maso dávám zatím jen drůbeží, ze zeleniny jí mrkev, dýni, brambory, pastiňák, občas brokolici, cuketu, fenykl. Ve směsi kukuřici, hrášek, květák.
Kaši kukuřičnou, rýžovou, pohankovou nemléčnou, do vody.

A taky kojím, ale poslední dobou v noci už ne, naposledy ve 23 a pak až v 5. Takže si nemyslím, že dokud se kojí, tak se musí i v noci. Snažila jsem se ho odnaučit kojení ve 3 ráno, jen jsem mu dala dudlík a on většinou zas usnul. Teď se ještě občas budí, ale už ho nenakojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
16.5.11 12:17

hzolky dik za rady, dodam vic zeleniny a večer misto kaše treba polivku.
Jak jste utnuli to nočni kojeni? prcek se budi po 3 hod na kojeni tak jak je zvyklej pres den jist, tak ho mam misto toho pochovat? dudlik nechce. a nebude mit potom malo mlika když pres den moc nekojim?

omlouvam se,že reaguju tak pozde,ale nemela jsem u prispevku to oko a myslela,že nikdo neodpovida :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
17.5.11 12:39

Ahojky, já taky kaše vůbec nedávám a večer mu dám třebu tu polívku nebo zeleninovou kaši, chleba, ale ty sladké vůbec. Jídelníček máme takový: ráno UM, dopoledne bílý jogurt s banánem nebo jablíčkem, na oběd zelenina, maso a příloha, odpoledne ovocná přesnídávka, na večeři jak jsem psala a před spaním UM. Co se týče kojení, já přestala najednou a udělala jsem to tak, že jsem malého dala na víkend přítelovi a já jela pryč, jinak vyžadoval kojení pořád. Před tím jsem ale už 14 dní zkoušela UM, aby si zvykl. Pak jsem ještě chtěla kojit ráno a večer, ale vypadalo to, že se to vrátí ke starému režimu, tak už jsem prostě nikdy nedala. Zvyknul si rychle a krásně spí celou noc. Takže já to udělala rázně, ale nelituji. Hlavně se musíš chtít odhodlat a nedat, pokud chceš opravdu přestat. Chvíli mi to kojení hodně chybělo, ale jsem ráda, že se oba vyspíme a UM přijal bez problému, takže to dobře dopadlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
17.5.11 20:58

Tak to byla teda rychlovka…ja bych zatim nechtela kojeni uplne odbourat.. rano, večer, 1 v noci a 1 pred den a jsem spokojena.
Jenže malej odmita flašku, jedine z čeho pije je hrniček,ale hodne toho vylije,spiš si tim masiruje dasne…takže vody vypije malo, čaj, džus nechce, a um vubec…proste je to prsar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí