Jídelníček pro 2,5leťáka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jídelníček pro 2,5 leťáka
Milé maminky chtěla jsem se zeptat jaká jídla po celý den dáváte svému 2,5 léťákovi? ten náš nechce jíst tak se snažím pořád hledat nové recepty ale nic nezabírá. od snídaně přes svačinky až po večeři
a co máte s sebou když jedete někam autem jaký zdravý mlsky? díky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
2,5leťák jí s náma téměř cokoliv co jíme my. Strašně miluje knedlíky
. Hodně děláme polívky. Jako mlsky sebou bereme brumíka, nebo nějaké ovoce. Babička mi ho vycpává sladkým ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jídelníček pro malou (2roky) neřeším, prostě dostane na talíř to samé co my
A že nejí je čistě jen její problém. Ráno mlíko, nesnídá, nesvačí, oběd většinou zbaští, ale jak co. Svačina odpoledne buď banán nebo jogurt, ale ten taky většinou nechce. K večeři pečivo (suchý) a nebo co bylo k obědu. Nebudu jí přeci vyvářet zvlášť speciální jídla a ještě jí v tom nejezení podporovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem nemyslela vyvářet zvlášt taky mu dávám na talíř to co máme my k obědu a k večeři pokud to není nic extra kořeněnýho:-) ale spíš jestli k snídani jogurt chleba nebo kaši já osobně snídám pohankovou nebo jahlovou kaši s ovocem ale jelikož to je na lžičku tak si k tomu náš mladej ani nesedne a spokojí se suchým rohlikem a to se mi nezdá moc výživná snídane ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, můj malý má dva roky, většinou to u nás vypadá takhle:
snídaně: kousek pečiva (polovina kaiserky nebo půlkrajíček chleba) s Lučinou, plátek sýra, šunky, nebo vajíčko, okurka (jinou syrovou zeleninu nechce,
dopo: nějaké ovoce (nejčastěji hrozno, jablko nebo hruška)
oběd: cokoliv (druhé s přílohou)
po probuzení: banán nebo bílý jogurt nebo ochucený tvaroh
během odpoledne trochu ovoce
večeře: jakákoliv polívka nebo stejná jako snídaně
tak nějak je t u nás, sladké mu nic moc neříká, když někam jedeme tak bereme do krabičky ovoce, někdy si dá tvarohový šáteček
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je to zhruba takhle:
snídaně: pečivo+med/marmeláda/šunka/sýr (někdy k tomu kousek ovoce nebo zeleniny) nebo cornflakes (müssli) s mlíkem nebo domácí buchta, teď vede vánočka s nutelou, palačinky
svačina: ovoce (od jara probíhá bojkot většiny druhů - takže sní jenom jablko, hrušku a banán), buchta
oběd: polívka + hlavní jídlo - cokoliv - někdy máme oběd prohozený s večeří. Nejradši má klasické omáčky, smetanové omáčky (sýrová, smetanová s pórkem, smetanová s rozarýnem a kukuřicí), rybu s kaší.
odpolední svačina: jogurt, pečivo s něčím, buchta
večeře: kaše, polívka, zbytky od oběda, pečivo s něčím - šunka/sýr/pomazánka/míchaný vajíčka, vajíčková omeleta
Během dne chodí ujídat okurku, mrkev a někdy papriku.
V autě nejí, nebaví mě pak čistit sedačku. Jinak na výlety bereme Brumíka a teď už si bere i různé sladkosti, co jíme s tatínkem. A pak miluje gumové medvídky.
Mlíka se někdy celý den nedotkne, jindy by ho vypil litry
K snídani se se mnou dost často dává Caro.
- Citovat
- Upravit
@smajlicek90 jinak do auta většinou beru kukuřičný křupky, ty miluje a mohla by být živá jen z toho
Ve zdravý výživě toho mají mrak, i různý příchutě. Na snídani mu dej co chceš, třeba nějaký pečivo, k tomu sýr, šunku, ovoce… to může jíst i za letu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá ji většinou to samé co my. Nedávám ji teda guláš, lečo, řízky a podobně.
Ráno vypije 150ml sunaru, snídá pečivo/vánočku s máslem + sýr, nebo jogurt. Když nechce jist tak ji nenutím, dvakrát nabídnu a když nechce tak nic nedostane, až další jídlo. Samozřejmě už nedostane to co chce ona (sladkosti). Musím říct, že je to o nervy jakou má výdrž ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak o podobný jídelníček se taky snažím ale prostě nemám šanci
dneska teda extrem ráno v pět misku piškotů - tu mu dávám aby dal ještě hodku pokoj
sedí s nima u pohádky a já se můžu dospat aspon něco:-/pak měl sýrovou tyčinku apetito a rohlík a jeden jogurt a od té doby nic nabídla jsem jídlo nechtěl nedostal nic jiného a až teď mlíčko na spaní takže od deseti hodin dopoledne nic nejedl ![]()
kukuřičný křupky taky miluje ale kupuje jen ty obyčejný nevím jestli ty barevný nejsou zbytečně obarvený ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@valkil píše:
Tak mě napadá ten náš má denně cca 500 sunaru a jeden jogurt
Nemá toho mlíka moc?
Jdu googlit
hm, myslíš mléčné výrobky, jo? nad tím jsem taky dumala, náš malý má taky tak 450ml UM, jogurt, lučinu, sýr - denně…
pomalu nás zas čeká očkování, tak se poptám u pediatričky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléčný výrobky nic moc prý to kravské mléko člověk vlastně ani nepotřebuje bavila jsem se s paní co se zajímá o výživu a říkala, že když jogurt tak jedině ten jihočeský ve skle a nebo holandiu jinak že třeba activa nemá s jogurtem nic společného a pribinák bobík atd jsou ty největší svinstva ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smajlicek90 píše:
Tak o podobný jídelníček se taky snažím ale prostě nemám šancidneska teda extrem ráno v pět misku piškotů - tu mu dávám aby dal ještě hodku pokoj
sedí s nima u pohádky a já se můžu dospat aspon něco:-/pak měl sýrovou tyčinku apetito a rohlík a jeden jogurt a od té doby nic nabídla jsem jídlo nechtěl nedostal nic jiného a až teď mlíčko na spaní takže od deseti hodin dopoledne nic nejedl
kukuřičný křupky taky miluje ale kupuje jen ty obyčejný nevím jestli ty barevný nejsou zbytečně obarvený
Tak to máš výdrž, já do kluka oběd naperu i když říká, nechci, to říká totiž pořád ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nic jiného mi nezbývá on prostě řekne, že nechce a k tomu stolu si nesedne když ho tam násilím posadím tak v tom lepším sleze a začne se vztekat a v tom horším ještě třískně talířem. můžu vědět jak se ti podaří do něj ten oběd naprat? já jsem totiž bez šance a když se začne vztekat tak mě praská hlava ptž to je denodenně a už půl roku v kuse a on má dost vysokou frekvenci hlasu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smajlicek90 píše:
No nic jiného mi nezbývá on prostě řekne, že nechce a k tomu stolu si nesedne když ho tam násilím posadím tak v tom lepším sleze a začne se vztekat a v tom horším ještě třískně talířem. můžu vědět jak se ti podaří do něj ten oběd naprat? já jsem totiž bez šance a když se začne vztekat tak mě praská hlava ptž to je denodenně a už půl roku v kuse a on má dost vysokou frekvenci hlasu
Popravdě na něj zakřičím taky, tady si sedneš je oběd. Chvíli se v tom štourá, sám by snědl tak tři lžičky a utekl, takže u něj sedím a ještě jednou lžící to do něj sázím. A musím mu u toho povídat, že když to všechno spapá, půjde večer na vláček, autíčko, kopat s tátou díry a tak dál. Někdy taky ještě jedna lžíce za Kubu, Denisku, babičku, všechny ve svém okolí. Otravné, ale účinné. Závidím maminkám pažravců
Nicméně už jsem zvyklá, dělaly mi to všechny děti. Ve školce se trochu rozjedly, ale pořádně začaly jíst snad až v pubertě
Jinak to bylo u nás pořád jak u výslechu, snědla jsi svačinu, co bylo k obědu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit