Doplňování železa vs kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Doplňování železa vs. kojení
Zdravím,
dcera (7m) dostala na doplnění železa kapky.
Jenže kapky se nesmí podávat s mlékem (snižuje vstřebávání železa) a problém je v tom, že malá je plně kojená, s příkrmy začínáme teprve v době oběda a stejně nedá ještě celou dávku, vždy se dojídá.
Odstup kapek a potravin snižujících vstřebávání železa má být alespoň dvě hodiny.
Jak to udělat, když každé dvě hoďky kojím?
Máte někdo nápad nebo zkušenosti?
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dala bych kapky při obědě a nedokojila ji hned, ale nechala jí chvíli trávit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fircon Náš syn se narodil předčasně a musel brát kapičky železa taky… Také na nich bylo napsané, že nesmí s mlíčkem atd… Doktorka mi řekla, že mu je klidně mám dát s troškou mlíčka a pak asi po 15 minutách dokrmit zbylým mlíčkem. Prý sice nevstřebá 100% železa, ale prý to bohatě stačí… Vůbec si s tím nelam hlavu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby byly brány 1× denně, tak by to s obědem zhruba šlo…
Ale je to 3× za den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fircon aha. No tak nějak mezi kojením, třeba půl hodiny před kojením dát na troše vodičky. Podle možností no
V noci nemá delší pauzy mezi kojením?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V noci spí cca 9 hodin. Ale kdybych ji vzbudila na kapky, bez prsa neusne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fircon píše:
V noci spí cca 9 hodin. Ale kdybych ji vzbudila na kapky, bez prsa neusne
Tak si stím nelam hlavu zkus jí dát příkrm a dát jí kapky a dát Mléko až za hodku, třeba to vydrží
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To dokojovani po jidle zrusit… Je to zbytecne a je to jen o psychice. Ona vi, ze mliko dostane, takze se obedu nikdy nenaji poradne.
Maly dva dny mliko po-o nedostal a treti den snedl 250 gramu mrkve… ![]()
- Citovat
- Upravit
Syn take bere zelezo od narozeni,3× denne pred kojenim mu je dam na lzicce a cca za 15min ho nakojim. Sice na kapickach je taje napsano, ze se s mluckem nesmeji, ale u takovych miminek to pry jinak nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ona je otázka, zda se MM bere jako mlíko, třeba když měl malý průjem, tak měl zakázané všechny mléčné výrobky a mlíko, ale na kojení se to nevztahovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám trochu jiný dotaz než zakladatelka… Může si při kojení užívat železo? Nikde jsem nenašla odpověď
Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě, já měla předepsáno, ale mám nedostatek tak nějak celoživotně, ale po porodu jsem měla blízko k omdlévání, jsem normálně celkem bílá, ale v ten čas jsem ráno vstala a byla jsem lehce domodra, úmrlec
.. Ale ohlídej si vstřebatelnosti s ohledem na ostatní potraviny, např. vitamín C podporuje.. vápník, kofein, tein, zase vstřebatelnost snižuje.. ale to vše dohledáš na netu.. Já se snažím si hlídat - jak píši - celoživotně ![]()
@SkierWoman145 píše:
Mám trochu jiný dotaz než zakladatelka… Může si při kojení užívat železo? Nikde jsem nenašla odpověďDíky moc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SkierWoman145 jo, ja mela taky. predepsano. dokonce 2× denne v sestinedeli aby se doplnila krev po sc. Jen mimco muze zelene kadit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit