Jídelníček ve školce

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
882
5.4.11 14:30

Jídelníček ve školce

Jaký jídelníček mají vaše děti ve školce? Můj syn (3 roky) začal chodit do školky a jídelní lístek mě hodně překvapil. Nemají skoro žádné pomazánky, ke svačině jim klidně dají chleba s paštikou nebo vajíčkem, k obědu jednou týdně guláš a zbytek taky česká klasika. Nevím, jestli jsem moc náročná nebo jestli to školka fláká. Podotýkám, že nejsem žádný extrémní zastánce zdravé stravy, ale myslím, že ve školce by se trochu snažit mohli. Co myslíte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
QQQQ
5.4.11 14:37

No tak u nás mají pomazánku každý den! S jídel taky takové „české“, ale jídelníček pestrý. Pečivo taky většinou to „zdravé“, rohlík, veka minimálně. A to vaří v jídelně i pro okolní školky, školy a firmy. Já jsem spokojená.

• Citovat
  • Upravit
586
5.4.11 14:48

Můj starší začal chodit od září a musím říct, že jsem taky dost rozčarovaná. Když není maso, tak buchty nebo nudle s mákem, k čočce párek, 1× týdně pomazánka z uzenýho masa :roll: zeleninové jídlo jsem fakt vůbec nezaregistrovala…

Je to bída a to pořád vykřikují o nějakých normách- zajímalo by mě co to je za normy, kdo se pod to podepsal a jestli podle nich vůbec jedou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
5.4.11 14:49

Ahoj. Já jsem s jídelníčkem ve školce celkem spokojená (hlavně proto, že tam Anežka jí a ona je odmalička nespavec a nejedlík). Zdá se mi celkem pestrý, mívají luštěniny i rybu, k svačinám pečivo s pomazánkou nebo sladké pečivo (pravda, to by mohli mít méně často, ale zase s tím počítám a doma už moc sladkého nemá). Pečivo mívají i vícezrnné (nebo se tak aspoň to pečivo tváří - když jde dcera poo, dostává ho s sebou). Mívají i zeleninu a ovoce. Ale já jsem vděčný strávník a jak už jsem psala, hlavně když to Anežce chutná a není to nic extra nevhodného. Navíc se mi zdá, že je vedení školky celkem vstřícné k připomínkám rodičů, třeba je to u vás podobně - nezkoušela ses ozvat, když ti to vadí? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.4.11 15:18

S jídelníčkem ve školce jsem spokojená, i když by samozdřejmě mohl být ještě trochu lepší.
Ke svačinám mají děti pomazánky - tvarohová, budapešťská, kvasnicová, rybičková, s pažitkou, šunková, je jich hodně, už si nevzpomenou. Svačinu většinou doplňuje kousek ovoce nebo zeleniny.
K obědu nejrůznější polévky a jako hlavní jídla různé přílohy, různá masa, zeleninová jídla, když není ovoce nebo zelenina součástí hlavního jídla, mají děti salát nebo kompot. Do jídelníčku jsou často zařazovány i ryby, píšou, že treska, tak snad opravdu treska, ne pangas :mrgreen:

Nepřipadá mi, že by převažovaly knedlíky, omáčky, tučná jídla, smažená mívají vyjímečně.
Jídlo ze školky jsem jedla - když syn onemocní, bereme první den oběd. Nepřijde mi nijak přesolené, ale zároveň ani plané.
Je pravda, že mívají asi jednou týdně sladké jídlo a občas ke svačině bábovku, croisant s čokoládou, vánočku. Přesto mi to přijde v mezích normy. Ale zase na druhou stranu mívají i celozrnné pečivo a musli, jogurty nebo tvarohový krém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
5.4.11 15:42

Když syn chodil do školky, tak mi přišlo, že vaří docela dobře. Jídlo vypadalo fajn a kluk si mlaskal. Ale rozčarování přišlo na třídní schůzce v září posledního roku co školku navštěvoval. To se nám představila nová vedoucí kuchyně a oznámila nám, že bude jídlo zdraženo o 5kč na den, aby se mohlo vařit s přírodních surovin. Nechápala jsem co tím myslím, tak jsem se jí zeptala a ona mi řekla, že doteď se například polévky vařily z pytlíku 8-o to samé omáčky. No čuměli jsme všichni, vůbec jsme to netušili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
5.4.11 15:54

Oni nás vzali nad počet, tak zatím nechci moc remcat, jsem ráda, že školku máme. Ale od září, kdy už by chodil „legálně“, se asi zmíním.
Ta jídla k obědu bych ještě zkousla, ale paštika ke svačině mě dorazila. Chodí třetí týden a už jí měli 3krát :cert: Copak je tak málo pomazánek?
Oni to moc neřeší, je to malá vesnická školka, tak hřeší na to, že rodiče jsou rádi, že vůbec školka funguje… Ale nějaké normy snad splňovat musí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.4.11 16:13

Bych to někam nahlásila, ale vážně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
5.4.11 16:26

U nás je např. takový jídelníček:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
5.4.11 16:28

Nebo toto:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
5.4.11 16:54

příklad z naší školky:

http://mskonicek.sweb.cz/ záložka školní jídelna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.4.11 20:03

u nás jak kdy,… někdy trochu koukám, některý jídla myslím nejsou vhodný moc pro děti.
ale pomazánky mají skoro denně, nebo koláč s tvarohem,nebo tak, ovoce mají - ke svačině čerstvé, nebo kompot k obědu,o mlíku si nejsem jistá, jestli mají ke svačině, myslím, že někdy ano, ale Vojta pije mlíko doma..
jinak mají klasiku, maso/omáčka příloha nebo maso + zelenina vařená a příloha apod.,
někdy mají smažené filé :roll:, což moc nemusím, tresku taky někdy mají..
párek jsem nezaregistrovala, ale měli frankfurtskou polívku,..
někdy mám pocit, že by to mohlo být lepší, většinou jsem spokojená..

pro mě je maso pro děti každý den ok, ale musí být kvalitní, což myslím, že je. a buchty nebo tak já taky uznávám, když je to jednou týdně.. (mají jednou týdně sladké jídlo/bezmasé jídlo, a jednou týdně rybu)

normy pro školky jsou pouze pro hygienu (počet záchodů, umyvadel apod, kuchyně, dřív i teploty podávaného jídla… ) jinak normy nejsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.13 14:19

Ahoj, ráda bych navázala na tento příspěvek…
ptám se, je třeba uzené maso či drubeží sekaná v rámci norem pro školky? díky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.13 12:29

Ahoj, obnovuji diskuzi - zajímalo by mě, jak jste na tom vy nespokojené mamky - dělali jste něco s tím jídelníčkem? Já se chystám si už někde „výš“ stěžovat (PROSÍM O ZACHOVÁNÍ ANONYMITY, nepotřebuju aby někdo věděl, že jsem zrovna já ta rejpavá matka), ale u nás ve školce je to děs, skoro každý týden je buď paštika nebo párek, každý den něco sladkého- koláč nebo sladký oběd. A podle chuti bych řekla že polívky jsou taky z bujonu nebo pytlíku. K tomu ještě pravidelně šunka - pochybuju že kupujou nějakou dražší kvalitní. Rybu max. jednou do měsíce, luštěniny snad nikdy

• Citovat
  • Upravit
882
17.12.13 13:26

My jsme si hromadně si nechali na třídní schůzku pozvat kuchařku a probrali to s ní. Zlepšilo se to, ale bohužel jen na chvíli. Paštika teda už není, ale z frankurtské polévky s párkem se v jídelním lístku stala pouze frankfurtská (aby ten párek holt nebil do očí) a bramborový guláš je taky zpět:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin