Lze změnit trvalé bydliště jen dítěte?

1155
28.3.11 12:55

Lze změnit trvalé bydliště jen dítěte?

Řeším problém s přijetím dítěte do školky. Bohužel chci aby chodilo do školky v místě mého pracoviště a ne trvalého pobytu. Jenže to je problém, protože zdejší školky mají magistrátem daná kritéria a TP je za 20 bodů a ostatní max.5. Já ať dělám co dělám bez TP se na hranici 23 bodů prostě nedostanu :nevim:
Mám známého, který je ochotný dočasně umožnit mi TP zde na území města. Ale… Pokud změním TP i já, tak se musím mít novou občanku, řidičák, ŽL a nehledě, že je pak potřeba platit za komunální odpad.
Existuje možnost přepsat jen dítě? (V přihlášce se uvádí jen TP dítěte).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3278
28.3.11 13:02

Jejda, to máte teda složité :think: Obecně platí, že TP dítěte, musí mít shodné s TP jednoho z rodičů u kterých dítě bydlí…nebo se mýlím i já? :think: Jenom aby jsi potom v tom neměla zmatek…budou se ptát" u koho dítě bydlí, kdo ho vychovává apod".....a zaručí se za to i ten „znamý?“ Bude mít právě taky problém s odpadem, s poštou a se zápočtem dítěte do společné domácnosti…

Jestli se mýlím, tak se omlouvám, jenom mě to všecko napadlo :nevim: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
28.3.11 13:07

Já to nevím jistě, ale podle mě je TP dítěte vázán na TP rodičů, nebo jednoho z rodičů, případně jiného zákonného zástupce. Dítě v rodném listě TP uvedený nemá. K zápisu do MŠ jde se zákonným zástupcem a podle jeho OP se bere TP, alespon si to myslím. Jinak každá školka to má jinak, ty kritreia, ale o bodování jsem ještě neslyšela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
28.3.11 13:11

Bydleli jsme v 2+1 mama,tata,segra a já. Segra otěhotněla když mi bylo 13let a tak jsem se odstěhovala k babičce o dvě ulice dál bydlela jsem tam do 19 let a ve škole ani jinde to nikomu divný nepřišlo oba moji rodiče mněli bydliště jinde. Pak se sestra vdala a odešla, a já jsem zůstaůlu babičky bylo to v pohodě rozhodně jsem tam šla dobrovolně doma máme super vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
28.3.11 13:18

já teď pro jistotu mluvila s ředitelkou školky a opravdu mi jí bez TP nevezmou, protože mají obrovský převis přihlášek… A tvrdila mi, že můžu přehlásit jen malou. Prý jim to radily samy pracovnice magistrátu, když měli sezení k přijímacím kritériím. Mě se to právě moc nezdá, je to celé postavené na hlavu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
28.3.11 13:25

Ernato: a to tam je jen jedna jediná školka? Zkoušela jsi i jinde poblíž? Třeba tam maí jiné kritéria pro splňování…U nás např. stačí, jak má maminka práci a bydliště - nebydliště- dítě má přednost už jen z toho důvodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
28.3.11 13:29

tady vyhlásil magistrát stejná kritéria pro všechny MŠ. Loni když se děti nedostali v prvním kole , tak jim magistrát v druhém kole nějakou školku přiřadil. Ale opět postupovali podle počtu bodů. Bohužel už šlo ale o školky v okrajových částech města. To by neřešilo můj problém mít dítě co nejblíž práce. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
28.3.11 13:32

Ahoj, měnit trvalé bydliště jen u dítěte jde. „Stěhovala“ jsem loni dceru k babičce taky kvůli školce. Je na to takový žlutý A5 formulář. Na úřad musíš přijít ty s občankou, RL dítěte a musí přijít člověk, u kterého bude dítě bydlet s LV a občankou. Trvalo nám to asi 5 minut a v platnost to vstoupilo hned. ..jen nevím, jestli nebude problém, že nejste příbuzní :think: Ale asi ne, proč taky…

Školky jsou přízpěvkové organizace - dostávají od obce peníze na SVÉ děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
28.3.11 13:41

Taky vím, že to lze, není problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
28.3.11 13:50
Sheeni007 píše: Školky jsou přízpěvkové organizace - dostávají od obce peníze na SVÉ děti.

Já vím… :oops: Ale školka v místě našeho TP má otevřeno do 15,30 (holt vesnice) :roll: a navíc je také přeplněná. Loni brali děti až od 4 let. O úrovni vzdělávání zde nemůže být vůbec řeč. Starší chodil do obou a fakt se to nedá srovnávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13772
28.3.11 13:55
Sheeni007 píše:
Ahoj, měnit trvalé bydliště jen u dítěte jde. „Stěhovala“ jsem loni dceru k babičce taky kvůli školce. Je na to takový žlutý A5 formulář. Na úřad musíš přijít ty s občankou, RL dítěte a musí přijít člověk, u kterého bude dítě bydlet s LV a občankou. Trvalo nám to asi 5 minut a v platnost to vstoupilo hned.

Sheeni, prosím tě a na jaký úřad? A co je to LV? Také potřebuju přehlásit dítě, má TP jako já, ale chci, aby mělo TP jako jeho otec (kde bydlíme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
28.3.11 14:02

Ernatko, nemyslela jsem to zle - naopak - jen jsem chtěla vysvětlit, proč školky chtějí, aby dítě mělo trvalé bydliště u nich…na rodičích nezáleží ;)

LV = list vlastníka…vztahuje se to k nemovitosti. Možná by stačila i kupní smlouva nebo jiný doklad, že tam ten člověk skutečně má právo dát povolení k trvalému bydlišti dalšímu člověku…

U nás (v Kolíně) se chodí na obecní úřad, kde je okénko Registr obyvatel. Paní co tam tenkrát byla, říkala, že je tohle běžná praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
28.3.11 14:07

LV ti vystaví na katastru, myslím za 50kč kolek…ale to si nejsem jistá přesně. Měli by ti vyjet LV kohokoliv na požádání, nemusí tam jít tvůj známý osobně. Je to vlastně i na netu. Taky jsem nepochopila, proč to úřady nemají propojené - jen by se na registru obyvatel podívali na net pro kontrolu a bylo by…ale to by nesměl být úřednický šiml, chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
28.3.11 21:07

Tak já to tedy dnes šla zkusit. A naprosto bez problémů. :dance: Měla jsem jen občanku a nájemní smlouvu, sebou známýho, aby mi tam před paní podepsal, že se změnou souhlasí, ale nakonec od něj vůbec nic nechtěla, ani vidět občanku 8-o
Teď jen aby nám jí vzali do školky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
28.3.11 21:30

Tak paráda :-D
Drzim palec :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin