Lze změnit trvalé bydliště jen dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3278
29.3.11 08:25
Ernata píše:
Tak já to tedy dnes šla zkusit. A naprosto bez problémů. :dance: Měla jsem jen občanku a nájemní smlouvu, sebou známýho, aby mi tam před paní podepsal, že se změnou souhlasí, ale nakonec od něj vůbec nic nechtěla, ani vidět občanku 8-o
Teď jen aby nám jí vzali do školky :think:

No skvělá zpráva :palec: Už jste se kus posunuli :potlesk: Tohle jsem nevěděla, že to tak jde :-o …koukááám :lol: Držím palečky, ať ti dítko vezmou do školky co nejdříve :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
3.4.11 08:51

ahoj, jde to určitě , letos jsem dávala synovi kvůli školce trvalé bydliště k mým rodičům.stačí jen zajít na matriku s rodným listem, musí přijít i majitel domu kde bude dítě mít pobyt s občankou.
Nevim proč by někoho zajímalo kdo se o dítě stará apod :nevim:
A odhlašovat se z místa bydliště nemusí, to si udělají matriky mezi sebou.
Hodně štěstí , ať vás do školky vezmou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
29.4.11 10:12

Tak hlásím, že od včerejška jsme oficiálně přijatí do školky. :dance:
No a příští měsíc zase kolečko s přehlášením dítěte zpět k nám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rampoušek
1.5.11 17:21

Ernat, takže stačí aby byl TP dítěte pro danou školku v jejich obci jen v době zápisu? Na základě toho + jiných kritérií dítě příjmou a pak již není problém, že v době nástupu do MŠ, má již dítě TP jinde (v jiné obci)? Ptám se ohledně těch dotací, jak se tím školky ohání. Taky by mě zajímalo, jestli si ten TP školky prověřují, já mám kupříkladu jiný TP než mé dítě. Při zápisu jsem uváděla jen TP dítěte.

Ernata píše:
Tak hlásím, že od včerejška jsme oficiálně přijatí do školky. :dance:
No a příští měsíc zase kolečko s přehlášením dítěte zpět k nám :roll:
  • Citovat
  • Upravit
1155
2.5.11 15:03

Ptala jsem se speciálně na to ředitelky, když jsem si šla pro potvrzení o přijetí dítěte a bylo mi řečeno, že už dítě můžu klidně přehlásit zpátky domů. Tak fakt nevím :nevim: takhle mi to příjde akorát jako zbytečná buzerace a vymýšlení činnosti pro úředníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
4.5.11 06:41

tak mě ani nenapadlo přehlašet ho zpátky.pro jistotu mu nechám TP v místě školky.kdyby náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27265
2.2.12 12:35

Trable s trvalým pobytem

Ahoj holky,
potřebuju velmi nutně poradit. Blíží se nám pomalu ale jistě zápis do MŠ. TP máme oba s manželem i synem ve městě, ale každý na jiný adrese. Nedávno jsme se přestěhovali kousek za město a mě teď v únoru končí občanka, tudíž si už TP přehlásím do našeho nového pole působnosti. Vím, že dtě má automaticky TP, tak kde matka, jenže já potřebuju, aby měl TP ve městě, kde si zatím právě kvůli školce nechává TP i můj muž. Otázka je, kde a jak zařídit, aby dítě mělo TP stejné jako otec? Píšu trochu zmateně, ale snad mě pochopíte. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.1.13 00:53

V červnu se budeme stěhovat, ale k zápisu do MŠ, který proběhne v únoru, už potřebuju, aby děti byly přihlášené k TP v místě nového bydliště. Sama si TP chci změnit až v tom červnu - vyřídím si to potom jedním vrzem všechno (budou se přepisovat smlouvy u eON, RWE, nový OP, přehlášení na sociálce, u doktorů atd… bylo by pro mě nepraktické přepsat si TP pro sebe už teď, když stěhovat se budem až v červnu a byt jsme si s původními majiteli ještě nepředali…). No, a otázka tedy zní: 1. Opravdu mohou být děti nahlášené k TP jinde než rodič? 2. Pokud ano, tak kam musím zajít jejich TP přehlásit? Jdu zítra na katastr pro LV, tak už bych to sfoukla jedním vrzem i s tím přehlášením. Jsem z Brna. Děkuju za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
9.1.13 08:20

Dcera má jiné trvalé bydliště než my a nebyl s tím sebemenší problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
9.1.13 08:23

Dcera má taky jiné trvalé bydliště než my, jeden čas jsme měli dokonce všichni jinde - já, manžel i dcera, jako každej pes jiná ves :mrgreen: Mění se to na Husove, tehdy to šel vyřizovat manžel jako majitel tý nemovitosti, že souhlasí s tím, aby tam měla trvalé bydliště, a zároveň jako zákonný zástupce dítěte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2446
9.1.13 12:18

Ahoj, moje dcera má trvalé bydliště jinde než já 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.1.13 13:22

Tak jsem se právě vrátila z katastru i mgistrátu. Ano - lze to mít bydliště každý jinde. Ale já jsem se na poslední chvíli pře okýnkdem rozhodla změnit si i svoje bydliště, takže to máme za sebou i s ustřiženým rohem občanky :D Snad teď nebude problém s tím, že tam ještě nebydlíme :think: Ach jo - to je za poslední rok naše třetí bydliště. Snad poslední :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
9.1.13 13:22

Ahoj, já to mám stejně, já mám trvalé v Praze a mládě na Kladně. Ten komu patří nemovitost do které chcete prtě nahlásit musí dojít pro výpis z katastru nemovitostí(že mu nemovitost opravdu patří) a následně na úřad přepsat bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
9.1.13 13:28
@sarlota535 píše:
Ahoj, já to mám stejně, já mám trvalé v Praze a mládě na Kladně. Ten komu patří nemovitost do které chcete prtě nahlásit musí dojít pro výpis z katastru nemovitostí(že mu nemovitost opravdu patří) a následně na úřad přepsat bydliště.

Nemovistost je moje, takže stačil výpis z katastru. Jen z toho mám pořád blbý pcit, že tam nebydlíme a jsme tam napsaní. U dětí to je jedno, ale u sebe… nevím, čeho se bojím. Já to musím mít všechno vždycky v cajku. Blbec, no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
20.1.13 21:06

kam hlásit změnu?

Ahoj holky, mám trochu jiný dotaz. Kvůli rozvodu budu děti přihlašovat k trvalému pobytu, tam kde ho mám já, ale… vím, že musím změnu nahlásit na zdrav. pojišťovnu, ale musím i na sociálku? Myslím tím přímo správu sociálního zabezpečení, asi ne co? Asi se ptám jako tatar, ale už jsem z toho ohlašování tuhle a támhle mimo :zed: díky moc! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin