Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Čeká nás další kolo „přijímaček“ do MŠ a já už docela nervím, že se na nás opět nedostane.
Paní ředitelka si bere jednoho rodiče po druhém a vypisuje s nimi přihlášku.Součástí žádosti o přijetí do školky je i tzv. odůvodnění. Nevím, jestli je to na všech přihláškách nebo je to naše místní specialita. Poraďte mi prosím, co všechno lze do „odůvodnění“ napsat.
Koukám, že v školkovém kolotoči a stresu nejsem sama.
Odůvodnění do přihlášek nepíšeme, ale kdyby bylo třeba, napsala bych něco ve smyslu- vhodný věk, pracující rodiče, školka v místě bydliště, potřeba kontaktu s dětmi..... V podstatě se poptat na podmínky k přijetí a naservírovat jim to tam. ![]()
Ano, ve stresu jsem převelikém.
Jestli školka nebude, nejspíš přijdu o práci. V místě žádnou školku nemáme, úřad zajišťuje místa pouze předškolákům ve školce ve vedlejší vesnici.
Díky moc.
No potěš.
Další odůvodnění k přijetí- pokud nebudeš moct nastoupit do práce, bude další nezaměstnaný.
Co další okolní vesnice- všude stejně narváno?
U nás jo- vím, že berou 18dětí, ještě nebyl zápis a už mají 25 přihlášek. ![]()
No tady v okolí žádná jiná školka není. Tedy v Plzni (3km od nás) je jich spousta, ale mají zákaz přijímat mimoplzeňské a další školky v našem okrese jsou od nás cca 15-20 km a samozřejmě taky preferují domácí. ![]()
Tak já jdu pro rozhodnutí dnes
Vloni mi ji nevzali i když jsem pracovala
, letos jsem zas doma s miminem, takže naděje malé. Důvod máš určitě jeden z nejdůležitějších - jdeš do zaměstnání, tam myslím není co dodávat…Snad jen, že ti místo další rok už nepodrží(kdyby si snad mysleli že jo
) a přijdeš o práci.
Zalezi na tom jaka maji skolky kriteria pro prijeti, to by ti mela reditelka jasne rict. U nas se prijmaji samozrejme vsichni predskolaci prednostne a pak to jede podle veku… a mela by ti i rict, zda zohlednuje nastup do prace ci starsi sourozence ve skolce.
Nevim jak je to v zakonech, ale treba nase skolky maji vsechny vyvesene na dverich terminy zapisu a zaroven kriteria pro prijeti. A jinak bych rozhodne uvedla, ze nastupuji do prace.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.