Kritéria pro přijetí do školky

2891
2.4.11 20:10

kritéria pro přiejtí do školky

ahojky, sice mám ještě času dost, i když kdo ví. Nedávno u mě byla kamarádak, která říkala, že její známá má 3-měsíčního chlapečka a už se prý musela nějak zaregistrovat ve školce, aby tam později sehnala místo. ale spíš by mě zajímalo, zda je pro školku přednostnější trvalé bydliště a nebo to, zda oba rodiče pracují. Jelikož budu potřebovat školku, která bere děti od dvou let, ale ta je ve vedlejším měste, tak aby nebyl problém s tím, že tam malý nemá trvalé bydliště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
692
2.4.11 20:19

Ono je to hodně individuální, každá školka má jiná kritéria pro přijetí, takže je dobré se podívat do jejich stanov. Např. ve školce mé dcery jsou upřednostňováni sourozenci. Berou vždy 3.leté děti i když už mohou brát dvouleté a další rozhodující parametr je zaměstnaní rodiče.
Myslím, že registrovat 3 měsíční dítě je totální nesmysl, trochu mi to připomíná registrace do pražský porodnic :-P . Já se ptala ředitelky, jestli mi vezmou za dva roky mladší dceru a ta se na mě smála, že kdo ví, co bude za dva roky :wink: .
Takže doporučuji se zajít zeptat do konkrétní školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
2.4.11 20:25

Je to individualni kazde mesto to ma jine. Nekde treba uprednostnuji matky co chodi do zamstnani to u nas vubec neni.
Kriteria jsou:

• predskolak s trvalym bydlistem ve meste
  • socialni pripad
  • dite zamestnance Meu
  • dite dle veku jehoz oba rodice jso utrvale hlaseni ve meste.

Takze se zpetej v dane skolce ci na meste a urcite Ti podminky reknou - u nas se tady kazdy rok torchu meni. Takze to co platilo letos nemusim platit za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
2.4.11 21:36

U nás ve většině školek to bylo letos:
1.předškolák
2.sourozenec ve školce
3.trvalý pobyt
4.věk dítěte

Podívej se na stránky ombudsmana a jeho doporučení k přijímání dětí do školek. Ty naše, kritéria letos podle toho na poslední chvíli měnily a co jsem slyšela, chtějí to udělat tak, aby to bylo stejný všude a ne jen podle ředitelů jednotlivých školek, ale kdoví, třeba to vyšumí. Jen mě tak napadlo s tou známou, on tam i píše, že by byly plus body za opakované podání žádosti v předchozích letech, tak jestli to není proto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
2.4.11 21:43

U nás je asi největší kritériem pracující matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
2.4.11 22:59

U nás:
1. MŠ přijímají děti od 3 do 6 let
2. Přednostně děti v posledním ročníku MŠ a OŠD
3. Děti s trvalým pobytem v MČ Praha 15
4. Sourozenci dětí, které již navštěvují MŠ, včetně dětí, jejichž zákonní zástupci nemají trvalý pobyt v Praze 15
5. Ostatní děti zaměstnaných zákonných zástupců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
2.4.11 23:16

U nás je:

1. Trvalé bydliště, kde školka je
2. Věk dítěte (přednost předškoláci)
Na pracují cí matky neberou ždáné ohledy a tříleté děti tu nemaj šanci, když nemaj trvalák v místě školky :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
3.4.11 06:01

no jo záleží odkud holky všechny jste :lol: tady u nás teda většinou problémy s umístěním jako takovým nejsou. většinou kámošky a známý s dětma vždycky svoje děti do školky dostali, ale spíš budu řešit asi to, jestli mi ho někde vezmou od dvou let. To jak píšete, že přednost mají předškoláci............tak určitě nemůžu být doma do jeho pěti let........nejspíš bych to pak musela řešit nějakou soukromou školkou, ale co jsem tak koukala, tady žádná není. Sice bude, mají to v plánu, ale ta pálka....... :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
3.4.11 08:35

U nás to jistí školky na vesnici, tam vezmou každé dítě na 90%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
3.4.11 08:43

U nás se taky nebere ohledy na pracující, rozhodující je trvalé bydliště a pak věk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
3.4.11 08:53

Záleží na tom, odkud jsi. Jestli se u vás dělají pořadníky už na mimina (ano, i o takových školkách jsem slyšela), tak je asi nejlepší dítě zapsat. U nás takové pořadníky nejsou, každý rok se posuzuje samostatně. Ovšem u nás je školek dost a i když se nemusíš dostat do té tvé vysněné školky, můžeš umístit dítě do jiné, pokud potřebuješ.

Jinak u nás je zásadním kritériem trvalý pobyt alespoň jednoho z rodičů - bez toho (kvůli dotacím od obce) školky neberou. Alespoň podle oficiálních vyhlášení. No a pak jsou ze zákona předškoláci, děti co mají ve školce sourozence, ti ostatní podle pořadí u zápisu… děti pracujících rodičů mají přednost před nepracujícími.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
3.4.11 09:00
Les2311 píše:
Záleží na tom, odkud jsi. Jestli se u vás dělají pořadníky už na mimina (ano, i o takových školkách jsem slyšela), tak je asi nejlepší dítě zapsat. U nás takové pořadníky nejsou, každý rok se posuzuje samostatně. Ovšem u nás je školek dost a i když se nemusíš dostat do té tvé vysněné školky, můžeš umístit dítě do jiné, pokud potřebuješ.Jinak u nás je zásadním kritériem trvalý pobyt alespoň jednoho z rodičů - bez toho (kvůli dotacím od obce) školky neberou. Alespoň podle oficiálních vyhlášení. No a pak jsou ze zákona předškoláci, děti co mají ve školce sourozence, ti ostatní podle pořadí u zápisu… děti pracujících rodičů mají přednost před nepracujícími.

vysněnou školku určitě nemám, je mi jedno, do jaké školky půjde, ale jde mi právě o to, že půjdu na dvouletý rodičák a řeším co pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
3.4.11 09:17
Pájinka25 píše:
vysněnou školku určitě nemám, je mi jedno, do jaké školky půjde, ale jde mi právě o to, že půjdu na dvouletý rodičák a řeším co pak.

Jo takhle. Zas s dvouleťákama bývají obecně problémy, většinou je školky moc nechtějí. Dvouleté dítě „patří“ do jeslí. Ty u vás nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
3.4.11 09:26

U nás berou až od 3 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
3.4.11 09:29
Les2311 píše:
Pájinka25 píše:
vysněnou školku určitě nemám, je mi jedno, do jaké školky půjde, ale jde mi právě o to, že půjdu na dvouletý rodičák a řeším co pak.
Jo takhle. Zas s dvouleťákama bývají obecně problémy, většinou je školky moc nechtějí. Dvouleté dítě „patří“ do jeslí. Ty u vás nemáte?

jesel jsou, ale až v okresním městě. Taky jsem o nich přemýšlela, ale právě že tady kousek je školka, která bere i od dvou let, ale asi bude záležet na tom, jak bude mít volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin