Jídlo 9. měsíční / kojené

702
29.3.21 14:44

Jídlo 9. měsíční / kojené

Ahoj dámy, páni :srdce:,
jdu si trošku postesknout a pro radu zkušenějších :kytka:.
Prosím, mám dceru. Teď čerstvých 9 měsíců. Má krásných 10kg, takže trošku „droběnka“ :lol:… A já mám hrozný problém s tím co má jíst. Nejsem schopná to nějak poskládat…
Náš den vypadá takhle…
Ráno než vstaneme tak v posteli nakojim, ale to si už jen cucne aby se neřeklo a už jde řádit.
9-9:30 svačina jogurt (3 velké lžíce ) a banán nebo k jogurtu půlka ovokapsicky.
12:00 oběd, doteď jedla jen kupované příkrmy, teď občas už i sní moje zeleninové.
Svačina 16:00 - a tady už tápu :?
Většinou příkrm ovoce+krupice/ovesné, pohankové vločky, jáhly… a teď asi 2× chleba s lučinou, ale chleba spíš plive :lol:
No a pak má v 19:00 kaši na dobrou noc a jde v půl 8 spát a uspáváme kojením…
A v noci se budí na prso tak 2×-6× 8o :roll:.

Prosím, já nějak tuším že to je blbě, že má hrozně moc sladkého a časově to asi taky není úplně ok, ale já vůbec netuším jak to dělat lépe. :(
Má 5 zubů, ale chce spíš kaše, zeleninové placky jen mačká v ruce a všude patla a pak se vzteká. Chce krmit, sama moc neumí… Jen křupku :D. vty má tak 4 malé za den.
Prso přes den také už spíš nechce…

Já už sem z toho blázen, pořád na to nemůžu přijít. Nechci aby jedla jen sladké, ale nevím co dávat na odpolední svačinu a jak správně zařadit večeři…?? UM nechci dávat.
Ufff, občas už sem z toho fakt zoufalá :nevim: :zed:.
Děkuji všem moc :srdce: a hezký den!

Ed: pije přes den vodu i čaj, cca 200ml denně úplně v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
929
29.3.21 15:30

V 9 měsících jedla to stejné, co my, jen bez soli a chilli. Od začátku jedeme blw, takže se krmí sama. Ráno má nejčastěji jogurt plus ovoce, ovesnou kaši (pečivo ji moc nebere), ke svačině teď nejčastěji kapsičku (máme i samoplnici, tak dostává i zeleninové), nějaké sušenky bez cukru, oříškové máslo na lžičku, k obědu to co my (má většinou i polévku, tu miluje, jíme hodně zeleniny, luštěniny atd.), odpolední svačina většinou jogurt nebo zakysaná smetana, avokádo, různé placky, oříškové máslo, kus pečiva. Večeře podobně jako oběd nebo třeba míchané vajíčko. Přes den je kojena na požádání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
29.3.21 15:34

@DeeSocialWorker
Jako to je super, to máte kliku, ale mě v ruce nic moc nesni, sama se krmit nechce… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
29.3.21 16:17

Hele a co tu odpoledni svacu nahradit nejakym zeleninovym jidlem? jakoze obedovy prikrm, ale uz bez masa, jen proste jiny druh nez mela na obed at ma zmenu? jestli nema na obed polivku tak treba ve forme rozmixly polivky?

btw kamaradka ma ted 4mesicniho spunta kluka, kterych tech 10kg ma uz ted :D tatinek cca skoro 2m tak ma byt po kom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22885
30.3.21 16:23

@B.O.K. Team ja jsem davala kasi na snidani, ma hodne sacharidu a energie. Snazila jsem se delat domaci a pridavat treba ovoce, nebo jsem kupovala nemlecne a pridala bud svoje mleko nebo kravske, ale to o trosku pozdeji. Dopoledne bylo ovoce, nebo jogurt, pak spanek, po nem masozelenina, pak od 14h zase spanek, po nem bylo ovoce nebo jogurt a vecer jsem delala huste zeleninove polevky. Cely den jsem kojila dle potreby a hlavne pred spanim, jinam by mi holky neusly :D
Kdyz zacaly pobíhat, nemely cas na jidlo, tak jsem kolilrat krmila za pochodu, u pohadky, u hracky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22885
30.3.21 16:25

@B.O.K. Team jinak jestli se chces inspirovat co varit, mrkni se do skupinky vaříme pro kojence a batolata, urcite si vyberes, vse je vyzkousene a jedle :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí