Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak to děláte s dětmy na cestách s obědy. Máme roční holčičku a na výlety bereme příkrmy ve skleničkách. Problém ale je, kde je ohřát. Někdy jsou ochotní v restauraci a jídlo nám ohřejí, ale někdy tu možnost nemáme. Dáváte jim jídlo studené
?Také nevím jak to řešit při delším cestování třeba do zahraničí autem nebo i letadlem, máte nějaké zkušenosti? Prosím, poraďte.
Lucka a Petra (12m)
Ahoj Lucindo,
kromě těch restaurací mě napadlo, že snad na každé benzince jsou mikrovlnky, kde si každý může ohřát koupený sendvič, někde to ohřeje obsluha, někde si to může každý ohřát sám. Takže bych v tom neviděla problém, určitě nikomu nebude vadit, když si tam ohřeješ skleničku pro mimi. Benzinky jsou na každém rohu, dá se tam posedět u stolečku nebo v létě venku, myslím, že to je ideální řešení ![]()
Co se týče cestování letadlem nevím, ale letušky by prosbu o ohřátí mohly ochotně vyslyšet, ne? ![]()
R
PS. Samozřejmě, pokud jste na výletě někde v hlubokém lese, tak asi ani ty benzinky nepomůžou,
, v tom případě bych malou nakrmila tam kde je možnost ohřátí, a pak jen nějakou svačinku, kterou může studenou.
ahoj Lucko,
když se jedná o výlet na celý den, tak jsem obídek přihřála ve vodí lázni úplně do horka(nevařit) doma před odjezdem, strčila do termoobalu, teplý, i když už né horký vydržel i 4,5 hodin.
Když jsme byli loni na dovolené, kde nebyla kuchyňka, tak jsme si vzali rychlovarnou konvici a misku. Horkou vodu jsme nalila do misky a do ní vložila skleničku s hot. příkrmem, několikrát vyměnila vodu za horkou a příkr se mi hezky ohřál. Sice to trvalo delší dobu, ale povedlo se.
Jinak si myslím, že ti na každé benzínce jídlo ohřejou a snad nedělají potíže ani v restauraci, i když s tím zkušenosti nemám. Mě to jídlo vydrželo vždy teplé v termoobalu.
Příjemné cestování přejí Zuzka+Emily
Ahoj,
my hodne cestujeme, jidlo davam Matejovi i studeny. Chlapecek s tim nema zadny problem.
Martina
My jsme to vyřešili při našich pobytech v přírodě jednoduše: Brávali jsme plechový hrnek, jídlo ve skleničce a termosku s horkou vodou (v termosce nám horká voda vydrží i deset hodin). V čase oběda jsme do plecháčku nalili horkou vodu a pak do něj vložili papání k ohřátí. Funguje to skvěle a ještě vždy zbyla voda i k umytí lžičky aj.
Ahoj Lucko, taky existuje cestovní ohřívačka Philips pro lahvičky, hrníčky atd., která se dá zapnout a použít v autě. Potřebuješ jenom trochu vody, kterou tam naliješ.
Renata
Holky, moc děkuju, o těch benzínkách jsem to netušila, moc dobrý typ a o tom ohřívači do auta také uvažujeme. Nevíte náhodou jestli se dají nějak rozumně koupit na Krétě příkrmy abychom nemuseli všechno vozit sebou?
Lucka
Taky děkuju za tip s benzinkama!!Taky jsem si lámala hlavu kde to ohřívat. Díky moc!