Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, chtěla jsem se zeptat, jak to maminky děláte, když chcete na celý den pryč a momentálně dáváte mimču příkrm (rozmixovanou zeleninu).Jak to udělám, když budu třeba někde v zoo nebo tam, kde nemohu ohřát jídlo mrněti? Nebo neohřívat? Díky za odpovědi…
Iv.
@ivculi nejlepší je koupit nějaký termoobal, jídlo doma ohřát, aby bylo horké, naplnit do skleničky a dát do toho obalu, tam teplé vydrží
Nebo jsem párkrát zkoušela zabalit skleničku do pár vrstev alobalu a vydrželo to teplé cca 3 hodiny ![]()
Kdyz byl takhle malej, tak jsem ho venku radsi nakojila a ten den prikrm nedala, prislo mi to snadnejsi, nez to fakt nekde ohrivat. Predpokladam, ze se jedna o male mimco, ktere ma jenom 1 - 2 prikrmy denne a jinak UM nebo MM.
Teď je celkem teplo, takže když ráno dáš příkrm do tašky, tak na oběd bude mít pokojovou teplotu. Pro jednou se dítěti nic nestane. A jinak pokud nejedeš do úplně pustiny, tak se jídlo dá všude ohřát buď v mikrovlnce nebo mě dali i horkou vodu do půllitru a aspoň tak jsem to malinko ohřála.
Tak většinou je po ruce nějaký krámek, kde je mikrovlnka a ohřejí ti to. Nebo jsem si nechala nalít trošku vřelé vody. A kdybych byla úplně mimo civilizaci, tak bych to nějak zabalila horké - termoobal, dečka, plínky… aby vydrželo co nejdéle teplé.
A příkrmy jsem zásadně vozila ve skleničkách, ne v plastu.
Dávala jsem studenou kupovanou skleničku. Představa, co se v termoobalu v jídle za to dopoledne namnoží za potvory mi nedělala dobře.
@ivculi já si dřív sebou brala skleničku a vždycky se našlo místo, kde to šlo ohřát (oni i ve stáncích mívají mikrovlnky)…
@ivculi koupím skleničku a buď někde poprosím o ohřátí, nebo mám velkou termosku, dám do ní horkou vodu a dám sklenku ohřát do ní.
Když byl syn opravdu prtě, tak jsem mu dávala při cestě k obědu mlíčko s kaší, protože to mu chutná i studené. ![]()
Já jsem právě jednou termoobal koupila, před nějakým rokem, alu byl na „dvě věci“… ![]()
Jojo, 7 měsíců, v poledne zelenina plus maso a večer kaše…:)
My bereme termosku s uvarenou vodou a takovy kastrulek a ohrivam domaci udelane jidlo, ktery mam v termotasces namrazenyma patronkama
Příspěvek upraven 15.05.13 v 13:36
Já bych dala i studené jídlo. Myslím, že pořád lepší, než dávat zapařené ohřáté jídlo půl dne nošené ve slenici. Dětem je to myslím docela jedno, jestli dostanou studené jídlo. Konec konců, od toho jsou výlety, aby nebylo vše jako doma.
@cverunka Tak přesně tak - mě se nestalo, že by nebylo kde ohřát, ale stalo se mi, že jsem to rozdělala chycené (zkažené).
Normalne to napln do sklenicky, do termosky si vezmi horkou vodu. Potom to ohrej v te horke lazni.