Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Měla jsem k těmto účelům nerez termosku od Thermosu a byla super!
http://www.thermos.com/…ood-jar.aspx
Většinou mi to vždycky všude ohřejí, když byla takhle malá, tak jsem ten den příkrm buď nedala a místo toho nakojila a nebo jsem ho prostě dala v jinou dobu, klidně i ráno nebo večer. Nebo v tomhle počasí bych dala klidně i studenou skleničku, ono to tak studené nebude.
@cverunka píše:
Já bych dala i studené jídlo. Myslím, že pořád lepší, než dávat zapařené ohřáté jídlo půl dne nošené ve slenici. Dětem je to myslím docela jedno, jestli dostanou studené jídlo. Konec konců, od toho jsou výlety, aby nebylo vše jako doma.
Já taky tak. Malej teda jí i doma skoro studený, pokojovou teplotu. Nemá rád teplý ![]()
Ahoj, můj přítel hodně cestuje. Třeba vyjede ve čtyři ráno z domova a dorazí do cíle v devět večer. Vždycky jsem mu upekla bábovku, udělala řízky, ale už to prý nemůže ani cítít
Nemáte nějaké rady, jaké jídlo by se ještě dalo udělat na cestování autem?
@Tečička Bananove cookies
Ale slane me napada jenom houska, chleba, bageta…
Vše, co se dá jíst studené. Různé saláty - těstovinové, kuskusové, se zeleninou, sýrem, masem, tuňákem atd - pokud to teda není frfňa a nehodil by ti to na hlavu
Zapečené brambory se dají udělat na spousty způsobů a studené jsou taky dobré… bagety s kuřecím masem…
Ze sladkého je toho moc…
Taky záleží, jaké má vybavení na skladování, ohřívání a tak…
Když se podaří sehnat dobrý pita chléb tak jsou z něj moc prima něcojakosendviče
podmínkou je, že se od sebe ty dvě placky dají odlepit a pa se tím pádem dá naplnit
dlouho jsem ale takový už nesehnala, oni tak snad nějak pak lisujou nebo co ![]()
Třeba karbanátky, i luštěninové. Pokud je jedlík, dají se dát i do bagety, nebo udělat jako studené burgery. Potom různí šneci, s tím co má rád, nebo slané koláče, plněné tortily. jsou i termosky na jídlo, takže jdou dělat i husté polévky. No a sladkého je spousta, muffiny, sušenky, koláče, tyčinky s ořechy…
@princeznaII píše:
Když se podaří sehnat dobrý pita chléb tak jsou z něj moc prima něcojakosendviče
podmínkou je, že se od sebe ty dvě placky dají odlepit a pa se tím pádem dá naplnit
dlouho jsem ale takový už nesehnala, oni tak snad nějak pak lisujou nebo co
PITA CHLÉB
V míse promícháme 300 g hladké mouky, 350 g celozrnné pšeničné mouky, lžičku soli, lžičku a půl instantního droždí, zalijeme 500 ml vlažné vody a zpracujeme hladké, nelepivé těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme a dáme na hodinu kynout. Vykynuté těsto na vále krátce prohněteme, rozdělíme na 8 dílů, z každého dílu vyválíme placku a necháme ještě na plechu pár minut dokynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 250 stupňů 5 - 8 minut, obrátíme a ještě 3 - 5 minut dopečeme. Vyndáme z trouby, vyfoukneme vzduch a narovnáme na sebe.
@KackaDoup a udělá to tu kapsu?
abych z toho spíš neměla chapati nebo tortilly ![]()