Dovolená s dětmi autobusem

2398
14.5.13 20:05

Dovolena s dětmi autobusem

Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti s cestováním s dětmi na dovolenou autobusem (Chorvatsko, Italie).
Jak to děti zvládly, co mít sebou (knížky, hračky, deku atd)

Ale prosím, NEPIŠTE vy, ktere jste podobnou cestu neabsolvovaly, ale URČITĚ víte, že byste to vy či vaše děti nezvládly. Na to se fakt neptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
14.5.13 20:12

Jak staré děti? Já jela s našima do Španělska, asi jako předškolák? Já to snášela ze všech nejlíp :mrgreen: Dobrý bylo, že na nás zbyla dvě volná sedadla, takže já spala.. Určitě polštář! No a nějakou zábavu, my hráli stolní mini hry.. Co se pamatuju, tak naši byli pěkně rozlámaný, po příjezdu si chtěli odpočinout a já je vesele táhla k moři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
14.5.13 20:14

ahoj

Ahoj, my s malou jeli takhle do Itálie, měla rok a půl. Já z toho měla obavy, ale zvládla to skvěle. S sebou jsme měli takový ten přenosný dvd přehrávač do auta. To fakt doporučuju. Malá koukala na Krtka, pak na film co nám pustili a pak cestu prospala :) byla v autosedačce. Já z toho měla větší nervy, ale fakt to bylo ok. Letos jedeme zas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.5.13 20:16

@danik jak velké děti? Absolvovala jsem to s autobusem dětí od 5 do 10 let a šlo to.
Kdybych jela s jedním/dvěma, tak s sebou - jídlo, pití, deku, přenosné DVD, nějakou novou hračku a pak hry (třeba magnetické). Dobré jsou třeba kartičky s úkoly - pro menší děti malované, kdy si vylosují a kdo uvidí dřív (červené auto, zelené auto, kola na střeše, kostel…), pro starší děti to může být složitější. Se školákama jsme vymýšleli říkanky na SPZ…

• Citovat
  • Upravit
2398
14.5.13 20:26

Děti mají 3,5 (kluk) a 5,5 (holka).
Mě nějaké ty hry či knížky taky napadly, ale obávám se, že mě by bylo zle.
Já musím sedět někde v přední části, bez kinedrilu nevyjedu a musím se dívat dopředu. Jedině že by je zabavil tatínek, ale oba najednou by asi nezvládl:-).

Mě příjde, že spousta lidí píše, že by s dětma nejela, ale jakmile se zeptám těch, kteří jeli, žádný velký problém nebyl. (proto ta poznámka na konci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.5.13 20:32

Jako malá jsem jezdila k moři s našima od mých 6 a bratrových 3 let. A v pohodě. Knížky bych nebrala, po těch by mi bylo zle.

Určitě deku a ponožky. V noci v busu je dost velká kosa. Pak jsou super magnetické hry. A různé zabavování jako je: kdo první uvidí červený. Jo a pak pytlíky, kdyby se udělalo dětem špatně - ne vždycky může autobus včas zastavit.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
14.5.13 20:33

@danik no děti to zvládnou fajn, pro ně je to všechno sranda. To spíš lituju toho kdo je bude hlídat a zabavovat :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
14.5.13 20:34

My jezdíme už několik let zpátky do Itálie. Cesta dlouhá cca 18 hod a přežili jsme vždy. Děti jezdí od 4 holčička a kluk 9. Problém jsem měla vždy jen já, je mi zle, ale v autobuse kupodivu ne, ovšem po Kinedrilu jse total „sjetá“. Takže i bez to musí jít. Bereme hračky, nějaké nové, mp s pohádkama, jídlo atd…Pouští se filmy, děti spí, uteče to. Hitem je domeček ze sedadel!!! Podud nemáš dětičky malé ďáblíčky, tak se to dá, neboj. Letos jedem zase. Majka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
14.5.13 20:35

@danik zalezi od ditete a veku. Cestujem s dcerou od dvou mesicu a zacina to byt cim dal horsi :mrgreen:. Myslim, ze prvni dcerin let min. patek byl i jejim poslednim :lol:. delam si srandu. Mam s sebou vzdy notas, oblibene hracky, knizky, deku, hodne jidla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
14.5.13 20:36

@danik děti v tvém věku naprosto v pohodě, jela jsem s dcerkou tři roky a paráda. Jen ty pohledy lidí když jsme přišly k autobusu, pak mi říkaly že jim bylo uplně blbě, čekaly totiž peklo :mrgreen: o holce nikdo nevěděl :palec:

• Citovat
  • Upravit
2398
14.5.13 20:38

Holky, díky za uklidnění.
Původně jsme uvažovali o cestě autem, ale toho se bojím. Manžel nikdy tak daleko neřídil, já bych určitě taky neusnula, „hlídala“ bych mu cestu, na ubytování bychom dorazili „grogy“ a celý den by byl o ničem.

Když jsme jezdili na dovolenou s manžou bez dětí, byli jsme v Chorvatsku 2, děti v buse byly, ani jsme o nich nevěděli. Po cestě jsme byli rozlámaní, ale žádná hrůza.

Našim dětem bych určitě dala kinedril taky, zábavu bychom řešili povídáním o všem možném, pohádkami atd. Mají rádi vyprávění pohádek doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
14.5.13 20:38

@danik a většino se vyjíždí na noc, když je to daleko tak pozdě odpoledne, děti cestu prochrápou, pokud to nejsou hajzlíci rozcapený ;)

A kam přímo se chystáte?

• Citovat
  • Upravit
2398
14.5.13 20:44

@Jasněnkaa zrovna sedím u katalogů a vybírám.

Manžel by chtěl až dole na Makarskou, byli jsme tam, je tam krásně, ale zas ta cesta je pak o to delší.
V cestovce jsme dostali tip na Ostrov Pag, kde místní CK nabízí pobyt s plnou penzí, dopravou, ubytování za cca 24tis, s tím, že by nám dali slevu (manžel jejich služeb často využívá služebně, je učitel, kamkoliv jezdí jen s jejich autobusy:-)/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
14.5.13 20:48

@danik no s dětma vybírat kratší vzdálenost, protože i když je to na noc a děti spí, tak ty jako rodič budeš vyřízená, pořád hlídáš aby dítě nespadlo, jeho hlavu na klíně :lol: jestli ti můžu poradit sedni si s prckem, ten se na sedačku ještě vejde v pohodě, budeš to mít víc pohodlný než manžel :lol:
To máte hezkou cenu :palec: jeďte a užijte si dovču ;) jo do autobusu deku a polštářek, pro děti.

• Citovat
  • Upravit
1120
14.5.13 21:07

@danik Knížky nemůžu v buse ani vidět je mi zle, takže se dítě buď zabaví samo DVD, nová hračka a nebo bavím já - hádanky, příběhy na pokračováná (chvíli povídám já, chvíli dítě), plyšáci na sto způsobů, koukáme z okna a hledáme (auto určité barvy, skálu, benzinu…), cvičíme počítání (barevná auta, stožáry), plánujeme co podnikneme, vzpomínáme co jsme zabalili (kolik triček, jakou barvu má osuška). V případě nouze uplácet jídlem.

Při každé zastávce vyhnat a prohnat, aby se alespoň trochu vybilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí