Jídlo - nervy nadranc!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jídlo- nervy nadranc!!
Ahojky maminky ![]()
Po dnešním obědě mě nenapadá nic jiného, než se tady vykecat!
Náš malý raubíř(11m) semnou pěkně u jídla točí!! Sní sotva pár lžíček, jestli vůbec, ale to divadlo u toho!!
Bývá to asi takto: Naberu lžíčku, řeknu ham. Daneček ochotně otevře pusinku, ve chvíli kdy mu jí začínám zasouvat do pusinky, skousne a nepustí! Buď veškerý obsah vytlačí rtíkama pryč nebo v „lepším“ případě si odfrkne! Stále nepustí. Až lžíčku vypáčím, naberu znova. Řeknu Ham a Daneček s otevřenou pusinkou se kymácí zepředu dozadu a naráží do opěradla. Na moment se zklidní, tak využiju situace a snažím se mu obsah lžíce dopravit do papule, když v tom se znova rozhoupe!! Výsledkem je, že má jídlo ve vlasech, v nose a bůh ví kde všude jinde.
Znova tedy naberu, řeknu Ham. Daneček otevře pusinku ale zárověň se celý začne kroutit, kope nohama, máchá rukama a tříská do stolečku. Tak chvíli počkám, až se uklidní a zkusím znovu. Přesně ve chvíli kdy je lžíčka v jeho dosahu, máchne rukama a její obsah je tatam. Někdy se podaří, že trefí misku.
Holky, vždycky mi u toho tečou nervy!!! A nelepší tečka je, když už mi dovolí vložit obsah lžíčky do pusiny, tak to následně vše vyprská ven!! Když mi ukápne trošičku na stoleček(nedejBože!!) skloní hlavu, začne se v tom šťourat a pak „malovat“. Po každém jídle převlíkáme a je jedno¨, jestli má bryndák, nebo je omotaný celý v plíně!
Už si sním nevím rady!! Je i strašně vybíravý!! Jí jenom kupované, moje ani náhodou!! Nesmí tam být rajčata ani brokolice, pomalu mám pocit, že nesnese ani mrkev. Ale ta je sakra všude, tak nevím
!!! O kouskách ani nemluvím!
Každé jídlo i svačina jsou pro nás horor!! Někdy se divím, že vůbec nemá hlad,s tím jak je POŘÁD děsně akční!
Máte to doma taky tak? Nebo co dělám špatně?!?! Už fakticky nevím. ![]()
Přeju hezký den a hodné děti
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj mojí malé bude tento týden přesně rok a asi tak 10dnů to probíhá u nás nějak podobně. Od mala papá jen kupované, protože jsem doma pracovala a tak pro mě bylo jednodušší koupit, teď už mám volno, ale malá zase papat vařené nechce, takže kupujeme dál:-( Vždycky papala úplně v pohodě, nestačila jsem jí jídlo nabírat a snědla úplně všechno, bez vybírání, ale poslední dobou opravdu už nevím co s ní. Tak max 10 lžiček spapká a pak konec, zavře pusu a nic do ní nedostanu. Zabavuju čím se dá, někdy ještě něco sní, ale je to boj.
Myslím, že je to teď takové období, které musíme překonat a zase to bude dobré ![]()
Všem maminkám, které to mají podobně tak hodně sil přeji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
máme to taky tak malému je rok půl a nic do něj nedostanu,když jíme my tak příde a chce tak si dá
jinak odvrací hlavu a dělá nenene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, tak přesně to dělal náš…tak jsem se vždycky vytočila
…nejdřív, že nebude jíst vařené a chce jen kupované…tak jsem začala dělat třeba jen špagety se špenátem, to ho bavilo. S kymácením a záchvaty vzteku postupně přestal. Jedl sám a já pak už jen likvidovala to, co bylo všude kolem. Taky to převrhnul, někam to hodil (na zem nebo psovi), ale aspoň něco snědl. Začala jsem dělat další a další jídla…pak byla myslím nudlová polévka (ale vývaru tam neměl moc, jen decentně, kdyby to vylil). Dostal svojí lžičku a zkoušel bagrovat sám. Jedl i to, co mu vadilo v lahvičkách (rajčata…ty nesnesl
) Brzo jsem nekupovala lahvičky vůbec a papal jen vařené jídlo
. U nás to bylo jen takové období…myslím, že i u vás
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Saroya píše:![]()
hehe hee pobavilo, hezky vylíčeno…nás to teprv čeká
![]()
Děkuju. Tak přeju opravdu hodně pevné nervy a velkého jedlíka ![]()
Jirver píše:
Ahoj mojí malé bude tento týden přesně rok a asi tak 10dnů to probíhá u nás nějak podobně. Od mala papá jen kupované, protože jsem doma pracovala a tak pro mě bylo jednodušší koupit, teď už mám volno, ale malá zase papat vařené nechce, takže kupujeme dál:-( Vždycky papala úplně v pohodě, nestačila jsem jí jídlo nabírat a snědla úplně všechno, bez vybírání, ale poslední dobou opravdu už nevím co s ní. Tak max 10 lžiček spapká a pak konec, zavře pusu a nic do ní nedostanu. Zabavuju čím se dá, někdy ještě něco sní, ale je to boj.
Myslím, že je to teď takové období, které musíme překonat a zase to bude dobré
Všem maminkám, které to mají podobně tak hodně sil přeji
Jééhehee
10lžíček… Co já bych za to dala
Jsem ráda když do něj nacpu 5. My jsme právě takvý až takové problémy neměli! Jedl v pohodě, byl v klidu a nestačila jsem nabírat, ale teď? Trvá to už asi 14 dní! Bylo pár dní kdy snědl celý oběd, ale to byla vážně vyjímka
Doufám, že ho to brzy přejde. Vypadá totiž u toho jako že se skvěle baví. Dnesk jsem to vzdala, vytáhla položila na zem a jak se začal vztekat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dadulinko, já to mám doma ÚPLNĚ stejné
. Taky nevím, jak to dělat „líp“ . Trochu teda pomohlo, že ho nechám jakoby víc vyhladovět, prostě když je čas oběda, tak si ještě půl hodinky hrajeme a to pak baští líp, ale žádný terno to taky není. Jednou jsem to řekla i před doktorkou, že jako špatně jí a ona mi řekla, ať na jeden nebo dva dny vysadím jídlo a dávám jen mléko. Tak to na čas zabralo a po včerejšku
zase najedeme na „mléčnou dietu“
, protože bych byla zralá na blázinec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neeeeeeeeeeeeee neeeeeeeeeeee nestrašte mě, že to takhle děcka prskají..... to mi ten můj tatínek na rodičovské asi nevydýchá jeslti mu malý bude takhle prskat jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co mu dát něco do ruk, nějakou vzácnost co běžně nemá, peněženka, mobil, kelímek s tužkama atd.nevýchovné? možná, ale u nás to zabralo
i teď když dělá scény tak mu něco vrazím
je mu 22 měsíců ![]()
- Citovat
- Upravit
Promin ale moc si mě pobavila
U nás to bylo jedno a to samé, pak jsem někde četla, že na to člověk vůbec nemá reagovat, ani se smát ani se zlobit. U nás to zabralo, malý pochopil, že žádná odezva nebude a když to víckrát jak 5× vyprskne nebude aní jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodaka píše:
A co mu dát něco do ruk, nějakou vzácnost co běžně nemá, peněženka, mobil, kelímek s tužkama atd.nevýchovné? možná, ale u nás to zabraloi teď když dělá scény tak mu něco vrazím
je mu 22 měsíců
to mě taky napadlo, taky to tak obcas dělám, u nás tedy není zas až tak veký problém nějaka ta neposednost ale prostě nechce jíst uplně, tak dostane např mobil a v pohodě otvírá pusu, jen ji musím hlídat aby to nehodila do jídla. A nebo dát vlastní lžičku do ruky to taky pomohlo, sice je jídlo všude ale aspon neco sní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když Majda dělala takové blbiny, po chvíli jsem ji prostě vyndala z židličky a nekrmila. Za dvě hodinky jak krásně otvírala pusinku =)
Kdyby měl hlad, tak jí. Nenauč si to takhle…
(samozřejmě že nebude sedět jak robot a otvírat pusu, bude chtít jídlo prozkoumat, mít svoji lžičku, občas prskne… ale tak v rámci maminčina duševního zdraví
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá s velkým zájmem snědla do roka 1-3lžičky příkrmu a pak striktně vyžadovala MM. Tak jsem ji kojila. O hrubší stravě taky nemohla být řeč. Po roce věku se to samo zlomilo (nabízela jsem příkrm pokaždé, i když nechtělaj) a začala jíst hezky. Pak bylo období, kdy jakákoli i mikroskopická kapka čehokoli na stole byla na překážku, poklepávala si do toho rukou a pokyvovala hlavičkou a dokud jsem to neutřela, prostě se dál nejedlo
A teď si třeba vyndá jogurt na stůl a patlá se v tom
Nestresuj se, dítě nechápe po jednom či několika vysvětleních, že to či ono nemá dělat. Ono to zkouší dlouho a musí si své návyky prostě zažít a vtisknout. Buď v klidu, tohle je teprve začátek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak na tohle bych neměla nervy. Šel by od stolu nenajezený. Věř, že hlady neumře. Uděláš to tak 4, 5 dní a on si pomalu začne uvědomovat, že s takovým řáděním nic nedostane.
- Citovat
- Upravit