Jídlo - nervy nadranc!

682
6.2.12 12:49

Jídlo- nervy nadranc!!

Ahojky maminky :mavam:
Po dnešním obědě mě nenapadá nic jiného, než se tady vykecat! :zed: Náš malý raubíř(11m) semnou pěkně u jídla točí!! Sní sotva pár lžíček, jestli vůbec, ale to divadlo u toho!! :pocitac: Bývá to asi takto: Naberu lžíčku, řeknu ham. Daneček ochotně otevře pusinku, ve chvíli kdy mu jí začínám zasouvat do pusinky, skousne a nepustí! Buď veškerý obsah vytlačí rtíkama pryč nebo v „lepším“ případě si odfrkne! Stále nepustí. Až lžíčku vypáčím, naberu znova. Řeknu Ham a Daneček s otevřenou pusinkou se kymácí zepředu dozadu a naráží do opěradla. Na moment se zklidní, tak využiju situace a snažím se mu obsah lžíce dopravit do papule, když v tom se znova rozhoupe!! Výsledkem je, že má jídlo ve vlasech, v nose a bůh ví kde všude jinde.
Znova tedy naberu, řeknu Ham. Daneček otevře pusinku ale zárověň se celý začne kroutit, kope nohama, máchá rukama a tříská do stolečku. Tak chvíli počkám, až se uklidní a zkusím znovu. Přesně ve chvíli kdy je lžíčka v jeho dosahu, máchne rukama a její obsah je tatam. Někdy se podaří, že trefí misku.
Holky, vždycky mi u toho tečou nervy!!! A nelepší tečka je, když už mi dovolí vložit obsah lžíčky do pusiny, tak to následně vše vyprská ven!! Když mi ukápne trošičku na stoleček(nedejBože!!) skloní hlavu, začne se v tom šťourat a pak „malovat“. Po každém jídle převlíkáme a je jedno¨, jestli má bryndák, nebo je omotaný celý v plíně! :evil: Už si sním nevím rady!! Je i strašně vybíravý!! Jí jenom kupované, moje ani náhodou!! Nesmí tam být rajčata ani brokolice, pomalu mám pocit, že nesnese ani mrkev. Ale ta je sakra všude, tak nevím :nevim: !!! O kouskách ani nemluvím! :zed: Každé jídlo i svačina jsou pro nás horor!! Někdy se divím, že vůbec nemá hlad,s tím jak je POŘÁD děsně akční!
Máte to doma taky tak? Nebo co dělám špatně?!?! Už fakticky nevím. :?
Přeju hezký den a hodné děti 8) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
6.2.12 12:52

:lol: :mrgreen: hehe hee pobavilo, hezky vylíčeno…nás to teprv čeká 8o :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
6.2.12 12:57

Ahoj mojí malé bude tento týden přesně rok a asi tak 10dnů to probíhá u nás nějak podobně. Od mala papá jen kupované, protože jsem doma pracovala a tak pro mě bylo jednodušší koupit, teď už mám volno, ale malá zase papat vařené nechce, takže kupujeme dál:-( Vždycky papala úplně v pohodě, nestačila jsem jí jídlo nabírat a snědla úplně všechno, bez vybírání, ale poslední dobou opravdu už nevím co s ní. Tak max 10 lžiček spapká a pak konec, zavře pusu a nic do ní nedostanu. Zabavuju čím se dá, někdy ještě něco sní, ale je to boj.
Myslím, že je to teď takové období, které musíme překonat a zase to bude dobré :P
Všem maminkám, které to mají podobně tak hodně sil přeji :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
6.2.12 12:59

máme to taky tak malému je rok půl a nic do něj nedostanu,když jíme my tak příde a chce tak si dá :mrgreen: jinak odvrací hlavu a dělá nenene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
6.2.12 13:01

ahoj, tak přesně to dělal náš…tak jsem se vždycky vytočila :-D…nejdřív, že nebude jíst vařené a chce jen kupované…tak jsem začala dělat třeba jen špagety se špenátem, to ho bavilo. S kymácením a záchvaty vzteku postupně přestal. Jedl sám a já pak už jen likvidovala to, co bylo všude kolem. Taky to převrhnul, někam to hodil (na zem nebo psovi), ale aspoň něco snědl. Začala jsem dělat další a další jídla…pak byla myslím nudlová polévka (ale vývaru tam neměl moc, jen decentně, kdyby to vylil). Dostal svojí lžičku a zkoušel bagrovat sám. Jedl i to, co mu vadilo v lahvičkách (rajčata…ty nesnesl :-D) Brzo jsem nekupovala lahvičky vůbec a papal jen vařené jídlo :-). U nás to bylo jen takové období…myslím, že i u vás :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
6.2.12 13:02
Saroya píše: :lol: :mrgreen: hehe hee pobavilo, hezky vylíčeno…nás to teprv čeká 8o :|

Děkuju. Tak přeju opravdu hodně pevné nervy a velkého jedlíka :hug:

Jirver píše:
Ahoj mojí malé bude tento týden přesně rok a asi tak 10dnů to probíhá u nás nějak podobně. Od mala papá jen kupované, protože jsem doma pracovala a tak pro mě bylo jednodušší koupit, teď už mám volno, ale malá zase papat vařené nechce, takže kupujeme dál:-( Vždycky papala úplně v pohodě, nestačila jsem jí jídlo nabírat a snědla úplně všechno, bez vybírání, ale poslední dobou opravdu už nevím co s ní. Tak max 10 lžiček spapká a pak konec, zavře pusu a nic do ní nedostanu. Zabavuju čím se dá, někdy ještě něco sní, ale je to boj.
Myslím, že je to teď takové období, které musíme překonat a zase to bude dobré :P
Všem maminkám, které to mají podobně tak hodně sil přeji :potlesk:

Jééhehee :lol: 10lžíček… Co já bych za to dala :roll: Jsem ráda když do něj nacpu 5. My jsme právě takvý až takové problémy neměli! Jedl v pohodě, byl v klidu a nestačila jsem nabírat, ale teď? Trvá to už asi 14 dní! Bylo pár dní kdy snědl celý oběd, ale to byla vážně vyjímka :roll: Doufám, že ho to brzy přejde. Vypadá totiž u toho jako že se skvěle baví. Dnesk jsem to vzdala, vytáhla položila na zem a jak se začal vztekat… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.12 13:05

Dadulinko, já to mám doma ÚPLNĚ stejné :zed: . Taky nevím, jak to dělat „líp“ . Trochu teda pomohlo, že ho nechám jakoby víc vyhladovět, prostě když je čas oběda, tak si ještě půl hodinky hrajeme a to pak baští líp, ale žádný terno to taky není. Jednou jsem to řekla i před doktorkou, že jako špatně jí a ona mi řekla, ať na jeden nebo dva dny vysadím jídlo a dávám jen mléko. Tak to na čas zabralo a po včerejšku :zed: zase najedeme na „mléčnou dietu“ :mrgreen: , protože bych byla zralá na blázinec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
6.2.12 13:07

neeeeeeeeeeeeee neeeeeeeeeeee nestrašte mě, že to takhle děcka prskají..... to mi ten můj tatínek na rodičovské asi nevydýchá jeslti mu malý bude takhle prskat jídlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
6.2.12 13:07

A co mu dát něco do ruk, nějakou vzácnost co běžně nemá, peněženka, mobil, kelímek s tužkama atd.nevýchovné? možná, ale u nás to zabralo :lol: i teď když dělá scény tak mu něco vrazím :lol: je mu 22 měsíců ;)

• Citovat
  • Upravit
11689
6.2.12 13:13

Promin ale moc si mě pobavila :lol: :lol: U nás to bylo jedno a to samé, pak jsem někde četla, že na to člověk vůbec nemá reagovat, ani se smát ani se zlobit. U nás to zabralo, malý pochopil, že žádná odezva nebude a když to víckrát jak 5× vyprskne nebude aní jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
6.2.12 13:14
Hodaka píše:
A co mu dát něco do ruk, nějakou vzácnost co běžně nemá, peněženka, mobil, kelímek s tužkama atd.nevýchovné? možná, ale u nás to zabralo :lol: i teď když dělá scény tak mu něco vrazím :lol: je mu 22 měsíců ;)

to mě taky napadlo, taky to tak obcas dělám, u nás tedy není zas až tak veký problém nějaka ta neposednost ale prostě nechce jíst uplně, tak dostane např mobil a v pohodě otvírá pusu, jen ji musím hlídat aby to nehodila do jídla. A nebo dát vlastní lžičku do ruky to taky pomohlo, sice je jídlo všude ale aspon neco sní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
6.2.12 13:23

Když Majda dělala takové blbiny, po chvíli jsem ji prostě vyndala z židličky a nekrmila. Za dvě hodinky jak krásně otvírala pusinku =)

Kdyby měl hlad, tak jí. Nenauč si to takhle…

(samozřejmě že nebude sedět jak robot a otvírat pusu, bude chtít jídlo prozkoumat, mít svoji lžičku, občas prskne… ale tak v rámci maminčina duševního zdraví :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.2.12 13:23

Malá s velkým zájmem snědla do roka 1-3lžičky příkrmu a pak striktně vyžadovala MM. Tak jsem ji kojila. O hrubší stravě taky nemohla být řeč. Po roce věku se to samo zlomilo (nabízela jsem příkrm pokaždé, i když nechtělaj) a začala jíst hezky. Pak bylo období, kdy jakákoli i mikroskopická kapka čehokoli na stole byla na překážku, poklepávala si do toho rukou a pokyvovala hlavičkou a dokud jsem to neutřela, prostě se dál nejedlo :mrgreen: A teď si třeba vyndá jogurt na stůl a patlá se v tom :mrgreen: Nestresuj se, dítě nechápe po jednom či několika vysvětleních, že to či ono nemá dělat. Ono to zkouší dlouho a musí si své návyky prostě zažít a vtisknout. Buď v klidu, tohle je teprve začátek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Hana
6.2.12 13:25

Tak na tohle bych neměla nervy. Šel by od stolu nenajezený. Věř, že hlady neumře. Uděláš to tak 4, 5 dní a on si pomalu začne uvědomovat, že s takovým řáděním nic nedostane.

• Citovat
  • Upravit
29436
6.2.12 13:26

,,,

Příspěvek upraven 26.04.16 v 21:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie