Jídlo - nervy nadranc!
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pipet píše:Dadulina píše:A kolik váží? Madla měla v roce 7,3 kg=)AnastazieB píše:No vím že vnucovat se nemá. Snažím se to nedělat, ale když během 3dnů sní sotva pár lžíček tužšího jídla tak mám strach aby nezačal hubnout. Mám to takový blok už od jeho narození. Byl maličky a hubený, ale v termínu. Mám strach aby nebyl moc hubený, aby měl dost vitamínů a podobně a nedokážu si pomoct. Kdyby při narození měl pře 3kg tak bych to asi brala jinak
Taky bych na to neměla nervy, pokud by nechtěl jíst, nedostal by… v 11m už je dost rozumný (chápu třeba půlroční dítě, že mu to nechutná, tam se musí dát něco jiného), ale takhle ne… Udělala bych mu co má rád, pokud nechce, nedostane, až další jídlo. Můj syn byl vždycky celkem jedlík, okolo roka najednou přestal jíst, tak prostě neměl. A nijak mu to nevadilo, po měsíci se zas rozjedl…
v roce? kruci
můj malý má 4,5 měsíce a má 7,6 kg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak, můj syn měl 7.8kg… Přeci něco jíst musí, má UM? Prostě hlad nemá, nepotřebuje tolik jíst.
Hodako nevím, jestli tomuto postupu se dá říkat „nenají“, když do něj hodinu soukáš 10 lžiček. Stejně toho moc nesní.
Nebo ubrat svačinek, aby trochu vyhládl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to byl s jídlem taky vždycky boj, prskal, neotvíral pusinku. Už jsem ale přišla na to, že u televize se napapá vždycky nejlíp, asi to není nejlepší, ho učit baštit u televize, ale zase lepší než by nejedl a hubnul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
AnastazieB píše:Hodako nevím, jestli tomuto postupu se dá říkat „nenají“, když do něj hodinu soukáš 10 lžiček. Stejně toho moc nesní.
já nevím u nás to funguje, někdy prostě nemá náladu jíst, dělá kraviny, otáčí hlavou, pusu neotevře, tak mu dám něco on si to zkoumá, já ho nakrmím a je klid.
Dělala jsem to tak i u těch starších a následky nemají ![]()
- Citovat
- Upravit
moje děti se u jídla naučily význam slova poslední pokus
často to s nimi byl boj
někdy i teď, pokud dělá blbosti,taky bych zkusila ignorovat nereagovat, pokud by nepomohlo, tak zabavit, pokud by nepomohlo,nechce jíst, tak jíst nebude a za pár hodin mu bude šmakovat - ps já měla děti, které vážily při narození 3kg,ale dohromady ![]()
Příspěvek upraven 06.02.12 v 14:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak na 10ti měsíčni prohlídce měl 8,6kg. Na UM je závislý, po každém jídle kromě svačin vypije cca 150ml. Příjde mi že by nejradši pil jenom mlíko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dadulino tak pokud pije tolik mléka, tak se nediv, že jí méně… Prostě mu mléko stačí a normální jídlo moc nejede. Buď ho nenuť jíst nebo omez mléko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teprve s prikrmy zacinam, zatim dcerka dlabe celkem poslusne, jsem zvedava jestli se taky tak rozjede ![]()
- Citovat
- Upravit
AnastazieB píše:
Dadulino tak pokud pije tolik mléka, tak se nediv, že jí méně… Prostě mu mléko stačí a normální jídlo moc nejede. Buď ho nenuť jíst nebo omez mléko.
Já mu to mlíko dávám když nic nesní, což je skoro pořád. A vždycky až po nějaké chvíli. Hladový a pruderní není zrovna k zulíbání. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale omezila bych ho. Kolik mléka by denně měl mít v 11měsících?Přibližně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky přesně nevím, kolik má vypít, ale já mu dávám třikrát denně „normální“ stravu a třikrát UM, a toho vypije celkem asi 500 ml. Nevím, jestli je to moc nebo málo, teď v 10 m váží 10,50 kg a doktorka nic neříkala. Když nejí ten oběd, tak vypije ještě 150 ml UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dadulina píše:
Ale omezila bych ho. Kolik mléka by denně měl mít v 11měsících?Přibližně?
taky nevím
na krabici píšou ze 150 vody 1-2 dávky mléka na 24 hodin.My v té době měli určitě víc, když sní blbě jídlo, dostal mléko.A i teď skoro ve dvou letech má 2-3 dávky, třeba teď je nemocný, a jídlo moc nechce.Když je zdravý má mléko ráno a večer ze 180 vody.
- Citovat
- Upravit
Já bych teda místo jídla když nechce jíst mlíko určo nedávala, protože děti jsou potvůrky vypočítavý a jak jednou zjistí že dostane náhradu za něco co nesnědla, tak už si na to zvykne a echt mi to jídlo nebude.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dadulina píše:AnastazieB píše:Já mu to mlíko dávám když nic nesní, což je skoro pořád. A vždycky až po nějaké chvíli. Hladový a pruderní není zrovna k zulíbání.
Proč by se namáhal s brokolicí, když mu maminka dá mlíčko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit