Spánek a krmení přes den
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Spánek a krmení přes den
Dobrý den maminky, máme 6 měsíčního chlapečka a na oběd dáváme zeleninové nebo masozeleninové příkrmy. Chtěla jsem se vás zeptat na jednu věc. Chlapečka kojím cca 3 hodinky. Většinou je to tak, že po kojení má chlapeček tak 2 hodinky aktivity (hrajeme si, jdeme na procházku …) a pak jde spinkat. Někdy usne na 30 minut, někdy si to protáhne i dýl (maximálně 1,5 hodinku - to se nám samozřejmě to kojení oddálí. Ale to nevadí, nejsem zastáncem pevných časů na kojení.) A po spinkání, když se probudí má hned hlad. A proto jsem se vás chtěla zeptat, jak to děláte s jídlem? Když se probudí, plače, vím, že by chtěl jídlo (zatím tedy oběd), tak ho posadím do jídelní židličky, tam už plače víc, ohřeju jídlo a pak podávám. Myslím si, že není tak moc dobře na jídlo naladěný
Když usne a po spánku následuje kojení, tak je to u nás tak, že se probudí a hned mu dám prso. Holky, dělám v něčem chybu? Jak to děláte vy? Děkuji moc za rady, informace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nějak úplně nerozumím tomuto:
„Když usne a po spánku následuje kojení, tak je to u nás tak, že se probudí a hned mu dám prso.“
v celém tom kontextu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky tápu kde by měla být chyba,malá taky nechodí spát hned po jídle,kromě večera,to dá mlíčko a jde spát ale přes den ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že zakladatelka se ptá na problém s tím, že jí dítě brečí hned po probuzení když má jíst. Moje dcera se budí s úsměvem, tak nemam zkušenost, ale řekla bych, že s tím prostě nic dělat nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chápu to dobře, že když je čas kojení ( po spánku) a dáš mu prso, tak je klid, a když zrovna v jídelníčku má přijít po spánku příkrm a on musí čekat, tak pláče? Řešení v čase pro příkrm: buď mu dávat částečnou dávku mléka, nakojit, hned po probuzení, následně dokrmit příkrmem nebo se pokusit nakrmit v meziobdobí bdělosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milu_Stodůlky píše:
Myslím, že zakladatelka se ptá na problém s tím, že jí dítě brečí hned po probuzení když má jíst. Moje dcera se budí s úsměvem, tak nemam zkušenost, ale řekla bych, že s tím prostě nic dělat nejde.
Tak pokud by to bylo jak píšeš, tak ze začátku tomu takto bylo i u nás. Ale dcerka celkově moc příkrmy nechtěla. Tak nějak pořádně s příkrmy se u nás začalo kolem 8 měsíce, do té doby byla kojené, protože příkrm prostě nechtěla. A je pravda, že když se vzbudila a mělo následovat jídlo v podobě příkrmu, tak se jí to moc nelíbilo a když jsem ji po probuzení hned nakojila, tak byla v pohodě. Postupem času se vše tak nějak uhladilo a teď se taky budí s úsměvem (většinou) a i na to jídlo v podobě příkrmu si dokáže počkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mimi.lili píše:
Chápu to dobře, že když je čas kojení ( po spánku) a dáš mu prso, tak je klid, a když zrovna v jídelníčku má přijít po spánku příkrm a on musí čekat, tak pláče? Řešení v čase pro příkrm: buď mu dávat částečnou dávku mléka, nakojit, hned po probuzení, následně dokrmit příkrmem nebo se pokusit nakrmit v meziobdobí bdělosti.
A lépe bych to asi nenapsala, taky jsem to tak z počátku praktikovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, u nás bylo po probuzení nemožné dostat do synka jídlo do doby než pochopil že to plácání se lžičkou je dobré i na hlad.. Takže jsem se snažila vychytat dobu kdy není nacpaný (nakojený), ale zároveň ještě ne tak moc hladový aby brečel. Trochu pomohlo když jsem mu dávala zeleninovou kašičku na prstě, to mohl sosat podobným způsobem jako mlíčko. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bylo to stejně, u obou, dokud nepochopili, že jakmile začnu šermovat se lžící a žhavit mikrovlnku, tak to taky znamená dlabanec.
U nás pomáhá připravovat příkrm s dítětem na ruce - to má zřejmě pocit, že u mámy hladomor nehrozí. Jakmile odložím, strašný řev.
Ale přijde mi to pořád lepší, když vyjde jídlo po probuzení, než před spaním - to už nemá na nějaké crcání s příkrmem už náladu vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, myslela jsem to tak, že miminko brečí hned po probuzení, protože má hlad. Budu zkoušet. Maminky, mockrát děkuji.
- Citovat
- Upravit