Jídlo po roce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj,tak já po roce dávala opravdu všechno,samozřejmě né tučné pokrmy,ale měl i řízek s br.kaší,na rizotu nevidím vůbec nic špatného.Ale hodně maminek je přísných o moc déle,takže záleží na tobě.Já si myslím,pokud nebudeš cpát malou bučkem,tak je to ok,všeho s mírou,žádné přehánění není dobré…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my už taky baštíme všechno. Kdo se má pořád vyvařovat se dvěma jídlama......
no ne?
Jestli ti plive kousky, ale jinak je schopen kousat - zkus mu dát nějaké jídlo do ruky - ne lžičkou. Třeba půl uvařené brambory, velké tvary těstovin, nádivku nakrájenou na kousky, kusy kuřecích prsou............atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
to samý co holky, vařila jsem jen jedno jídlo, jen jsem míň kořenila a nám pak dokořenila na talíři, ale spíš jsme si my zvykli na míň kořeněný jídla.
Jinak rajskou s knedlíkem měla Sára tuším už v 10 měsících, není v tom nic špatnýho a rizoto jsem dělala na všechny způsoby od 9 měsíců - s masem, bez, se zeleninou a různě jsem to obmněňovala.
Jestli plive kousky, nedá se nic dělat, musí si zvyknout, Sára je dlouho plivala, ale doktorka mě postrašila, že musí prostě jíst kousky, že je to důležitý pro perestaltiku střev, tak jsem přestava všechno mixovat a jedla si to sama rukama - brambory, dušenou zeleninu, maso, všechno, šlo to pomalu, ale vyplatilo se mi vydržet.
Jinak se podepisuju pod názor Davmi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj ![]()
Mě holka začala jíst kousky až po roce a něco
Já jí nenutila. Když jsem jí ty kousky dávala, dávila se a kolikrát všechno, co jsem do ní pracně dostala, mi vyzvracela
Nemá cenu to lámat přes koleno. Ona k tomu sama dozraje a v neboj, v pubertě už bude jíst normálně ![]()
Prostě jsem furt mixovala a mixovala i přesto, že sama jedla rohlík, piškoty, sušenky. U nás pomohlo, že chtěla to, co jsem jedla já z talíře. A dodneška, pokud jíme něco, co je nové, tak sedíme u jednoho talíře a jíme z něj obě dvě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jíst sama rukama .............no nevím, už takhle když jí krmím lžičkou je špinavá až za ušima
Je dost živá, pořád máchá rukama, kroutí se v židličce atd. a jídlo je všude.
- Citovat
- Upravit
Anonymni píše:
Jíst sama rukama .............no nevím, už takhle když jí krmím lžičkou je špinavá až za ušimaJe dost živá, pořád máchá rukama, kroutí se v židličce atd. a jídlo je všude.
Aha, tak Sára je čistá ( vždycky jedla čistě ) , ale kamarádky holčička, stačí když jí jogurt a má ho až za ušima
ale kámoška neřeší, je to dítě, tak to toleruje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já patřím spíš k těm přísnějším maminám ![]()
Tobíkovi vařím pořád zvlášť, maso vařené nebo dušené, k tomu zeleninu plus rýži/brambory/kuskus/špaldové kroupy.
Dostává taky těstoviny se sýrem (lučina nebo žervé, tvrdý ani tavený nee), k tomu dušené rajčata a maso.
Má rád taky koprovku (tu už dělám z mlíka, nezahušťuju), k tomu vajíčko.
Dostal taky zapečené brambory a těstoviny, ale to mu moc nejelo.
Taky má rád špenát s bramborem…
Dneska bude mít vařený květák + brambory + maso.
Trochu už solím, koření používám kopr, bazalku, majoránku, červenou papriku nechce, nepepřím.
Na svačinu mívá:
*ovoce (banán, jablko, hrušky, meruňky) plus jogurt (holandie, kupuju 500g balení) nebo vločky (jáhlové nebo vařené ovesné)
*někdy má jogurt s vločkama (v tescu kupuju bio pšeničné s otrubama, corn flakes kvůli cukru nee).
*když spěchám, dostává kupovanou přesnidávku nebo nějakou kaši
*sám baští na kousky nakrájený chleba/rohlík se sýrem (opět lučina nebo žervé) nebo máslem. Šunku nebo jiné sýry ještě nedávám.
Snídá sunar, večeří kaši. S koukskama problém nemáme ![]()
Dostává taky rýžové neochucené nesolené chlebíčky, občas dětské sušenky a lipánky.
Asi už mu taky začnu zařazovat víc našeho jídla (ne tak slaného a kořeněného), zatím se odhodlávám
Nejsem zvyklá pro sebe vařit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky
tak já jsem v tomhle taky spíš přísná,i když už jsem taky hodně povolila. Já víceméně vařím Aničce pořád zvlášt,ona má hlavně ráda husté polévky,takže jí většinou dělám vývary se spoustou zeleniny,vločkama,pohankou,nudličkama,rýží,jinak prostě ujíždíme na polévkách ![]()
rizoto dělám také ale většinou spíš se zeleninou (maso u nás moc nejede,maximálně když ho rozmixuju na kaši a udělám jako omáčku a naliju na brambory), jako koření používám pro Aní Solčanku,je to jako podravka,ale bez glutamátu,a všech těhlech sr---k,s mořskou solí.
co se týká mixování,měli jsme to stejné,normálně mi jedla ovoce na kusy,různý chlebíčky,ale obědy musela mít mixované.doktorce jsem to ani neřekla,nadávala mi už v 10 měsících,ale ona se to postupně naučila a pohoda.ale taky až hodně po roce.tak neboj,ona se to naučí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
misenka píše:
používám pro Aní Solčanku,je to jako podravka,ale bez glutamátu,doktorce jsem to ani neřekla,nadávala mi už v 10 měsících,ale ona se to postupně naučila a pohoda.ale taky až hodně po roce.tak neboj,ona se to naučí.
Já používám i na naše jídlo Horalku, je to taky jako Podravka, ale víc to voní, kupuju v Albiu ![]()
Mě taky nadávala, nebo né přímo nadávala, ale doporučovala a domlouvala, taky se to S. naučila sama a když ona chtěla, jen jsem jí to pořád nabízela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Amynka píše:misenka píše:
používám pro Aní Solčanku,je to jako podravka,ale bez glutamátu,doktorce jsem to ani neřekla,nadávala mi už v 10 měsících,ale ona se to postupně naučila a pohoda.ale taky až hodně po roce.tak neboj,ona se to naučí.Já používám i na naše jídlo Horalku, je to taky jako Podravka, ale víc to voní, kupuju v Albiu
Mě taky nadávala, nebo né přímo nadávala, ale doporučovala a domlouvala, taky se to S. naučila sama a když ona chtěla, jen jsem jí to pořád nabízela.
no mě taky nenadávala,ale pořád říkala že musí a že by to bylo dobré,ale co jsem měla dělat že?já si pořád říkám, že každé dítě má nějaký svůj rytmus a vše se naučí dřív nebo později. ![]()
a vidíš,Horalku to jsem ani nikdy neslyšela (jen tu arašídovou,kterou mám mmch moc ráda
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Novire: já kupovala Corn Flakes od Emca v Bio kvalitě a cukr tam není, bohužel troška soli, ale bez soli jsem nesehnala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky,
já jsem přestala malé vařit extra až v roce a půl ( a to jen kvůli těhotenským nevolnostem:). jen míň solím a kořením, nebo jí dám bokem a nám to okořením nakonec. dostává skoro všechno ( nedávám jí ryby a uzeniny), když to nesní má holt smůlu. ale vařím jejímu věku přiměřená jídla, hodně zeleniny, maso většinou drůbeží, málo smaženého…akorát polívky jí vařím extra, ale manžel si většinou taky dá tu její, jen si přislolí…:) kolem roku jsem jí taky ještě mixovala, ale postupně jsme přešly na kostičky, které si pěkně sama strkala do pusy, já jen občas urychlila lžičkou:) teď už se i sama obstojně nají lžičkou, ale občas požaduje krmeni:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu, jak s jídlem pro roce věku dítěte. Všude se píše, že již dítě může „normální“ stravu jako dospělák, jen méně solenou či kořeněnou. Moc si to nedokážu představit.
Malé musím zatím všechno mixovat, jakmile tam jen nějaký skrytý kousek, plive to ven. Přitom rohlík, sýrovou tyčinku, hrozno normálně kouše,když jí to dám po kouskách. Ale oběd, to ne
Snědla by pár soust a dost. Když jí to namixuju, sní tak 200 - 250 ml.
To jí na oběd fakt můžu dát třeba rajskou s knedlíkem ? Nebo rizoto?
Poradíte mi, jak jste to dělaly Vy ? Je to mé první dítě, moc s v tomhle nevím rady. Díky.