Chce jist sama

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
972
13.8.08 09:10

Chce jist sama

Ahojky mam 14mesicni holcicku od vcerejska chce jist pouze sama. Uvazuji ze koupim takovou tu folii, ktera se pouziva pri malovani. :-)

Prosim o radu jake mame poridit nadobi, tak abych ji to co nejvice ulehcila. Jaky talirek s prisavkou, jako lzicku? Bryndak asi z tou zachytnym okrajem, ze?

Dekuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9548
13.8.08 09:25

Já jsem pořídila takovou misku s přísavkou, je ze :,-(y Veselé misky od Sassy, ta je skvělá, nebo existuje spousta jiných variant, aspon s protiskluzovým dnem. A nejlélpe se Anežce jí z takové melaminové lžičky s obrázekm, ty jsou zase dvě v :,-(ě, jedna větší, jedna menší.
Bryndák s korýtkem mi moc nechce, ale máme ten žabí z Ikey, i z té misečky se jí jí docela dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
13.8.08 09:51

Náš malý taky jídaval ze „žabí“ :,-(y z Ikey. I když časem ty grindáky popraskaly, ale na to, že to stojí padesát korun, je to super. Jen ta lžička není moc polívková, je taková mini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
13.8.08 12:15

Brynďák určitě s korýtkem, ikeaácký je fajn, časem praská, ale za pár kaček se pořídí nový. Misku širokou a mělkou, taky třeba ikea žabka, přísavku můžeš a nemusíš použít (naš potvůrka si všimla, že naše talíře nejsou napevno spojeny se stolem a svoji přisátou misku se snaží utrhnout, tak je necháváme na volno). Lžičku doporučuju kovovou nerez, nejdříve čajovou, pak dětskou velikost (dělá je třeba tescoma, je taková kulatější dost plochá akurát na batolecí pusu). A přesto, že chce sama sama, tak druhou do ruky „krmiči“ ať to netrvá dvě hodiny a aspoň něco je v žaludku. Lino na podlahu nebo fólii na malování, větí porce, polévky hustší, ideální konzistence je lehce lepivá hmota vzniklá smícháním masa, kousků zeleniny a přílohou spojená omáčkou, krabici papírových ubrousků v dosahu, naše estétka si je tahá ven a snaží se uklízet co rozbryndala. Důležitá je i správná poloha židličky vůči desce stolu ať se malý strávník nemusí natahovat k misce.
Zpočátku je to o nervy, ale čím dřív se začne, tím dřív bude jíst opravdu samostatně.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.8.08 16:11

Mám z HM takový super krmící kabátek, má to kromě gumového bryndáku i šusťák na ruce, tak si nezapatle rukávy. Myslím, že mají něco podobného v IKEA i se žlábkem, ten se občas hodí..

• Citovat
  • Upravit
9534
13.8.08 20:34

Holky jste mě nahlodali to abych ji brzo nechala jíst samotnou ona to nevyžaduje a mě to vyhovuje nakrmím a mám klid :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
13.8.08 21:06

Pavlusko pokud ti to nevyzaduje.. myslim ze nemate kam spechat.. jsem z toho kaput, jak chce jist sama..

Ale dle rad jsem koupila ty lzicky. Jedna mala druha velka. bryndak se zlabkem a talirek s prisavkou.. a mame za sebou prvni veceri (rizoto).. a myslim ze jsem sikuly obe. Ada se krmila malou a ja ji dokrmovala velkou.. fakt supr… Timto vsem dekuji za rady.. a preji krasny vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
13.8.08 21:19

Si myslím že je docela jedno čím a z čeho bude jíst ;).
Jája měl z počátku obyč misku s protiskluz. dnem, později klasický talíř porcelánový ale ten dezertní. Lžičku kávovou na polívku, mám jedny takový větší. Jinak věci jako brambory či knedlík jí vidličkou. Má klasický dětský příbor, ale jí i „dospěláckým“.
Důležité je nedovolit házet jídlem po zeli, to se nedělá ;). A jinak mi je šumák jak to sní a nesní a jak se opatlá … teď už teda jí tak nějak normálně a nepatlá se toliko :D.
mmch já plastové nádobí nepoužívám, bo pokaždý když už něco je tak se to pak objeví někde že je to nebezpečný, tak radši ať rozbije talíř …

• Citovat
  • Upravit
1283
17.8.08 16:26

Ahojky naše slečna je taky zhruba od roka v jídle děsně „samostatná“. pořídila jsem misku s přísavkou tuším od canpol a bryndák s korýtkem. Myslím, že ideální je ta Ikeácká :,-(a, navíc jsem si teď všimla, že už mají i jiné bravy, než zelenou:) My jsem pak tak v těch 14 M najeli na tuhou stravu, ideálně těstoviny (vrtule, motýlci), zelenina a přimíchat namixované maso. postupem jsem se dopracovali k masu na kousky. z polívky mi loví kusy zeleniny a vodu moc nechce. s kaší vždycky vymaluje celou kuchyň:) krmím zá:,–(ně v kuchyni na kachlíkách a zacákanou zeď přehlížím, to bych se musela zbláznit:) po každém jídlě vlastně vytírám podlahu ( jen narychlo setřu hadrem v širším okolí stoličky), takže by se u nás vlastně dalo jíst z podlahy:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí