jídelníček 18M batolete??
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jídelníček 18M batolete??
Ahojky,
zajímalo by mě, co vaše ratolesti (cca 18M) baští. My jsme na tom zhruba takto:
snídaně - 150 ml UM, chleba s marmeládou, nebo sladká buchta, pokud dám sýr tak ho olíže a chleba nechá, jiné pečivo než chleba absolutně odmítá
svačina - jogurt, jak jsem dala ochutnat ochuceného , tak bílý už nee:)
oběd - maso, zelenina, příloha, občas vajíčko, luštěniny… absolutně odmítá polévky (s výjimkou rajské, ale tu přece nemůže mít furt:)
svačina - ovoce
2. svačina - 150 ml UM, kukuřičké křupky, rýžový chlebík, syrová zelenina,plátek sýra
večeře - po koupání cca 200 ml mléčné kaše
pití přes den - 250-500 ml, většinou čaj s šťávou
Jak jsem teď těhotná a trápí mě ty proklaté nevolnosti, tak se snažím péči o dítě maximálně racionalizovat. Nejdřív jsem přestala vařit extra pro slečinku a teď mám v plánu jí zatrhnout ty večerní kaše a dávat jí normálně večeři ( občas přece může mít k večeři i tu kaši) s mojí večeří, tzn. před jejím koupáním. Podvyživená není ( 81 cm, 11,5 kg) tak mi to snad projde:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, syn 17 měsíců, jeho jídelníček:
snídaněI. 6:30 230 ml mléka
snídaněII. 8:00 krajíc chleba s něčím mazlavým - lučina, Kidibo, máslo + rajče
svačina: jabko, broskev, prostě něco do ruky na kousání
oběd 11:30 jogurt, většinou bílý, někdy s cornflejkama, někdy i ovocný
svačina: normálná druhé jídlo, polévky se u nás neujaly, nemá trpělivost s vodovýma věcma, u nás vedou sladký jídla, těstoviny, zeleninová kaše
do večera: hrozny, meloun, grah. tyčinky, bebe sušenky, musli tyčinka..
večeře 230 ml mléka
- jinak vypije 300-400 ml ředěného džusíku nebo čaje
- kaše jsme jako večeři nikdy nedělali, teď děláme jako hlavní jídlo, hlavně když vidím, že moc nepije
- večerní chleba teď přes horka prostě nechce, nebo taky možná nemá čas

- když peču, tak si večer ještě buchtu dá
- rohlík má rád jen v nákupním košíku, jinak nee
Resut
- Citovat
- Upravit
Můj syn jí prakticky všechno co my, nedávám mu jen sladkosti, jediné, co má ještě „extra“, je láhev UM před spaním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás je ráno UM, když je to brzo, tak potom co si řekne
většinou chce jogurt - bílou holandii nebo nějakou buchtu, když máme. Dopoledne pak třeba na nákupu dostane kus rohlíku nebo ty kukuřičný chlebíky. Oběd - buď polévka, hustá nebo hl.jídlo - těstoviny, brambotŕy s masem,omáčky, v podstatě cokoliv, jen omáčky dělám z bio bujónů, vařím prostě pro všechny, maximálně mu dám stranou…
Po vyspání - přesnídávka (chce ve skelničce, takže třeba i banán s jablkem rozmačkám do skleničky od přesnídávky)
nebo někdy ovoce samotné, nejradši by zase jogurt ![]()
No pak odpoledne tahá, co ho napadne, nějaký sušenky (bebe např), piškoty, ty kukuřičný chlebíky, rýžový nebo polystyreny, ovoce, zeleninu…
Večer má buž zbytek od oběda nebo pečivo s tvarohem, sýrem, šunkou, žervé, apod…po vykoupání ještě láhev UM
Ale naše dítě je žrout a v podstatějí celej den
![]()
Jo, kaše nechtěl asi od 10.měsíce, ale tuhle jsem mu dělala chutnala mu (ta zeleninová sunarka i večerní sladká), i krupicovou ochutnal ode mě.
- Citovat
- Upravit
Ahoj, my máme taky žrouta, ač na to vůbec nevypadá ![]()
Snídaně I.(7:00) kukuřičný lupínky s mlíkem nebo pečivo namazaný s něčím
Snídaně II. (9:00) bílý jogurt
Svačina I. (10:00) ovocný jogurt nebo tvaroh nebo pečivo
Oběd (11:30) klasika buď hustá polévka nebo nomální jídlo, co jíme i doma, jen pokud možno nesolený, moc nekořeněný. Ale prostě jí se mnou u stolu stejný jídlo jako mám já.
Svačina II. (15:00) ovoce. Ať už ovocná přesnídávka nebo samotný ovoce
Svačina III. (17:00) pečivo něčím namazaný nebo samotný
Večeře (19:30) pořádná porce kaše
A mezitím sní mraky piškotů a sušenek, mraky rajčat a jahod (pěstuju je na balkóně) a vypije tak 1,5litru vody, čaje, kafíčka (já mám kafe a ona má Caro nebo Granko, ale říkáme tomu kafíčko
) nebo ruzných ovocných šťáv…
Jinak holka byla od malička nejedlík, zlomilo se to jednou na návštěvě u babičky. Babička jí chtěla dopřát, navíc holka furt lítala po zahradě a musela ochutnat všechno, co mohla ![]()
Doufám, že se to nějak srovná. Sice teď úplně všechno vyběhá, je hubená jak lunt… Ale přece jenom si ten žaludek ani pořádně neodpočine.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše ratolesti 3roky a 16m jedí prakticky to co my, přizpůsobili jsme svůj jídelníček potřebám batolat (minimum smaženého, míň soli, více bylinek a voňavého koření, široký sortiment zeleniny, novinky v podobě různých druhů luštěnin a obilovin..) právě pro to abychom nestrávili v kuchyni příliš mnoho času. Tak do roka byly obě holky na lahvičkách, jedí vše, jsou to jedlíci, UM jsme nahradili čerstvým plnotučným mlíkem. Olizování sýra, odmítání polévek či bílého jogurtu, to jsme léčili „hladovkou“, nedostaly prostě nic jiného, nezahynuly hladem.
Jestli nechce jíst, ať nejí, jen se mi zdá, že málo pije, 200-500ml je málo.
Bára
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jídelníček
Ahojda, tak naše 18 měs dcerka v noci vyžaduje 2×nakojit. Je jak hodinky, kolem púlnoci a pak kolem 2-3hod. Jinak všechna jiná umělá mléka odmítá.Ke snídani kolem 8hod má chléb, plátkový či jiný tvarohový sýr, hroznové víno. Svačina:ovoce, půl rohlíku. Oběd: 11.30hod pěkná porce- maso+zelenina+brambory,těstoviny,rýže,zkoušela jsem i couscous,není vybíravá.
Svačina po vyspání kolem 15hod ovoce,mozzarela kuličky nebo jogurt(bílý smetanový), samozřejmě pak chodí na „tyčky“, různé chlebíky, to co mám ráda i já:-)PO vykoupání má kaši, ale sní tak sotva půlku, moc jí nejede. S pitím je problém, dá do sebe za celý den max 250ml ovocného čaje nebo vody ochucené trochou „HAMI“ čaje.
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Muze dite v 18m takova jidla, jako treba kvetak na mozecek-kvetak, vajicka a brambory. Nebo koprovku? Krenovou omacku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Muze dite v 18m takova jidla, jako treba kvetak na mozecek-kvetak, vajicka a brambory. Nebo koprovku? Krenovou omacku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminkas Křenovku nevím, to asi ne… Ale koprovku s vajíčkem dělám už dávno, květákovej mozeček taky, dělala jsem ho zrovna předevčírem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminkas Křenovku bych raději nedávala. Koprovka je dobrá a na květáku nevidím taky nic špatného. Starší jedla snáma asi od roku to co my (samozřejmě míň solím a kořením) a mladší má téměř 9 měsíců a už jí snama taky
(odmítá příkrmy).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit