zdrave masicko v Cechach
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
zdrave masicko v Cechach
Dobry vecer maminky, neziji v Cesku, tak nemam takovy prehled pres trh s potravinama urcenyma pro male deti. V Cesku jsem s malym (ted 2 roky) uz nekolikrat byla, ale tehdy to jistilo jen domaci vareni a nejake ty sklenicky od Hippu. Ted bych potrebovala poradit ohledne masa (sunka, kruti, pomazanky atd.), ktere je urceno pro male deti. Muj syn je alergik, nesmi mlecne vyrobky a vejce, tak se nase svacinkovani trosku komplikuje. Krome ovoce a zeleniny ma nejradsi treba kruti narez na chlebu. Jenze, ja si nejsem jista, ktere znacky, vyrobci, nebo masne podniky by byly nejvhodnejsi. Slysela jsem treba o „detske“ sunce, ktera ma mene soli a konzervantu. Mi rodice mi asi neporadi (nakupuji mimojine v Lidlu) a ja nechci marnit cas vyzvidanim „ochotneho“ personalu v obchodech. Urcite mi nektera poradite v oblasti masnych vyrobku, jake veci jsou na Ceskem trhu pro deti nej. BIO kvalita je taky vitana. Moc dekuji,
pekny vecer vsem a krasny vikend preje Marketa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podle mych zkusenosti a podle toho, co jsem o vyzive deti precetla a slysela, hotove masne vyrobky koupene v Cechach bych tak malemu robatku jeste nedavala, a jestli je alergik, to uz vubec ne. Rika se, ze je to sama nahrazka, plny barviv a dochucovadel. Tzv. detska sunka je pry jen reklamni trik, samo ze zalezi na vyrobci, ale stejne to neni nic zdraveho. Jedine pry pokud ti znamy reznik udela parecky na zakazku, to je neco jineho.
Ja svaciny resim ruznymi pomazankami, treba kousek ryby ci jemneho masa do tvarohu, syra, pridat nejakou zeleninu, ovoce, bylinky......Dobre pomazanky jsou z lustenin+zelenina. Vyborna vec jsou salaty- testoviny, lusteniny.........fantazii se meze nekladou. Pro bio vyrobky jezdim do Plusu (mame to po ruce) a tam sezenes syry, jogurty, testoviny, crealie, i salam, ale ten jsem nikdy nezkousela, tak nevim co je to zac.
babeta
- Citovat
- Upravit
Je promin, ted jsem si poradne precetla, ze maly nesmi mleko, tak to jsem ti asi moc neporadila, co? babeta
- Citovat
- Upravit
Ahoj Markét, taky spíš záleží, na jaký obchůdek ve svém okolí narazíš. My máme takový super starodávný obchůdek s potravinami, kde tě obsluhují prodavačky, účet ti spočítají ručně na papírek jako za mého dětství
, tak tam mi nakrájejí přímo z bloku čerstvoučkou šunku, že s čestvým rohlíkem s máslem je to balada nesrovnatelná se šunkou nakrájenou a obracenou týden někde v supermarketu. Kupuju vepřovou, drůbežím výrobkům ze separátu se zá:,–(ně vyhýbám.
Taky je u nás v uzenářství Makovec k sehnání Zámecká šunka, je sice dražší, okolo 200 Kč za kilo, a ta je taky moc dobrá, je to čisté jemné masíčko takové, jak kdyby bývala debrecínka. Předpokládám, že je bez lepku. O dětské šunce jsem četla, že snad má lehce snížený obsah soli, jinak velký rozdíl mezi normální a dětskou prý není.
Pak má Vodňanské kuře dětské párečky, je na nich vyfocená Kateřina Neumannová, ty měly vysoký obsah masa.
My máme rádi spíše tyhle:
http://www.eklasa.cz/…rky-142.html
Obecně výrobky označené logem a-klasa jsou dobré a vyrobené z kvalitních surovin.
Stále se u nás rozšiřují prodejny zdravé výživy a biovýrobků, hojně jsou k sehnání i na netu, tak věřím, že hlady u nás nebudete. ![]()
Tak snad jsem ti něco poradila. Přeju příjemný pobyt u nás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My kupujeme vakuovanou šunku pro děti, výrobce teď nevím, ale mají ji v Bille. Občas i ty Vodňanské párky pro děti. Váženého bych radši nekupovala nic, neznáš přesné složení a stáří. Ale na vakuovaných si to můžeš přečíst - hlavně je důležitý ten vysoký obsah masa, aby tam nebyly ty náhražky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mockrat vsem dekuji za odpovedi. Ja vim, ze se uzeniny malym detem moc davat nemaji, ale na rohlik nebo chleba neco malemu dat holt musim. Clovek si nevybere…bud nemlecny margarin a marmelada, ktera obsahuje desne mnozstvi cukru a memu malemu stejne moc nejde pod nos (ted mame nesladke obdobi), anebo ten masny zvanec. Ty pomazanky jsem okukovala uz minule, kdyz jsem byla u nasich, ale vetsina ma soju jako zaklad a to malemu moc bohuzel taky nejede. Chvala bohu za to, ze mi Theo zatim bez cavyku basti na snidani ovesnou kasi varenou jen ve vode, tak mam aspon o snidani postarano. Zacina ale uz i to komentovat „kazdy den jen ovesna kase“ (chudak maly).
Jeste jednou moc diky.
Marketa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marketo,
ja ty pomazanky vyrabim sama, napr.
- uvarena cervena cocka s lzickou margarinu+pazitka, petrzelka
- totez + nastr. cerstva mrkev a celer
- rozmixovat kureci maso s jablickem
- rozmixovat kureci maso+ rajsky protlak+ strouzek cesneku
dalsi bez syra a vajicka me nenapadaji, ale budu premyslet. babeta
- Citovat
- Upravit
Ahoj Markéto,
my máme moc rádi pomazánky od Siva, jsou v hliníkových plechovkách jako paštiky. Mají různé druhy, někde je jako základ soja, ale jinde fazole, pohanka, doplněno zeleninou, kořeněné, pro úplně malé děti asi ne, ale Ema je baští od dvou let určitě. A jestli má Theo pořád rád brokolici, tak mu možná pojede ta jejich brokolicová, ta mi chutná nejvíc.
A opravdový maso- kupovávali jsme biošunku od p.Sklenáře ze Sasova, cena byla teda zajímavá…, ale kvalita úúúžasná! Vepřové maso, sůl, koření, nic víc. Kupovali bychom dál, ale nějak se nám ztratil zdroj, nebo jsem možná už jen dlouho nebyla ve správném obchodě.
A to Vodňanské kuře má značku Natural, tam by neměly být žádné chemikálie. Potkala jsem už párky a prý by měla být i šunka, možná ještě něco, ale je to kuřecí maso, to možná taky nemůžete, viď, když nesmí vajca…
Jo, a ještě ten nemléčnej margarín- nedávno jsem v Globusu (asi mají i jinde, ale nevím) objevila Vive Bio, mají slunečnicovou a pak ještě nějakou s omega-3 mastnými kyselinami (či jak se správně jmenujou…), není to klasickej margarín, neb to má 80%tuku, přátelské složení (slunečnicový olej, palmový a kokosový tuk, voda, emulgátor slunečnicový lecitin, mrkvová a citronová šťáva, přírodní aroma- docela rozdíl proti Perle). Tak to jen jako tip, možná už máte vyzkoušeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
EvaM: zdravim, my kurata jime a nepozoruji nejaky problem. Ale je mozne, ze se exem tim kuretem zhorsuje, fakt netusim. Reakce klasickeho stylu (pupinky kolem pusiny) po nem nemame. Tak asi nejake ty pomazanky zacnu malemu vyrabet. Je to fakt dobry napad. Taky moc dekuji za tipa na ten nemlecny margarin, po Perle se mi takrka natahovalo, tak divne to taky smrdelo. No zkusime ten novy margarin.
Moc dekuji i vsem ostatnim maminkam za rady a postrehy. Budu asi samovyrabet a doufat, ze mi to maly bude jist. Zatim je favorit jen ten kruti narez. Po nem se muze doslova utlouct.
Marketa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit