Jakou kaši?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jakou kaši?
Ahojky, máme doma 5-timěsíčního nezbedu. Začínáme s příkrmama, protože už delší dobu bohužel nekojíme. Myslela jsem, že když dám malému kaši, bude se později budit na noční krmení… Ale budí se už kolem půlnoci a dožaduje se jídla
Tak jsme se vrátili k mlíčku. Jen bych ráda věděla, jestli má někdo podobnou zkušenost a jaká kaše se osvědčila. Hrozně jsem se těšila, jak malýmu zpestřím jídelníček, ale nějak to nevyšlo… Pravda je, že je lepší spokojený mimi než pestrej jídelníček… ![]()
Ale stejně prosím o názory, rady,…
Děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Taz,
nám se Emi po kaši taky hrozně budila a usoudili jsme, že má žízeň. Teď jí sem tam taky dám kaši na noc a dohlídnu, ať se pořádně napije. Už se nebudí. Jinak naše Emi má nejraději banánovou a začínali jsme s rýžovou bez příchuti od Hami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak já čekám, až jí to spaní taky nebude stačit - zatím spí celou noc, ale je taková nějaká neklidná, už týden máme příkrm, na kaši je ještě dost času, Dr. nám řikala, že nemáme spěchat, ale že když se v noci bude budit (jako častěji - ne jednou za 6 hodin
), máme jí dát. No a já taky nevím do jaký jít, řikala jsem si, že bych zůstala u Nutrilonu, má ty střevám prostěšý složky a není ani drahá, tak snad to vyjde, jinak je asi třeba zkoušet…
A když už jsme u těch příkrmů
, mám dotaz
- jak dlouho mám opakovat zeleninu než dám ovoce? Nebo to mám nejdřív postupně všechno vyzkoušet a pak opakovat a střídat? Zatím zkoušíme reakce na zeleninu (první lžičku), ale tak nějak do blízkého budoucna…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojda, taky jsem z kaše zklamaná. O půlnoci je prcek vzhůru a chce prso. Jenže mu tak strašně chutná, že se mi ji nechce přestat dávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminy
U všech dětí jsem dávala převážně kaši od Hami.A hned po kaši nakojila.Budili se mi až kolem 5 na kojo.Kaši baští (baštili) mezi 19 a 20 + hned dokojení kolik si hrdlo ráčí. ![]()
Takže pokud mimčo pije UM,tak bych tak nejpozději za půl hoďky po kaši dala pořádně napít čajíku a až potom spát.
Vyzkoušejte........uvidíte. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
staršímu jsem nadšeně cpala kaši na noc už v 5,5měsících, neb se začal budit a bez výsledku
Budil se úplně stejně, jako bez kaše, takže podle mě to vliv nemá…
Mladší zatím spí pořád celou noc, takže s kaší nespěcháme - zatím baští jen v poledne maso-zeleninu a odpoledne přesnídávku a je v pohodě
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju za rady, pravda je, že s pitím čaje to moc cvalný není, většinou ho musím nutit. Vyzkoušela jsem snad všechny dostupné čajíky, ale nic… Tak zkusím dávat kaši, až nebude spinkat po mlíčku tak dobře jako ted a po kaši dokrmmím čajíkem, to je myslím dobrý nápad. Děkuju. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já dávám malému kaši asi od 7 měsíců a že by spal nějak dýl, to se rozhodně říct nedá. Ale zatím všechny co jsme zkusili mu chutnají, tak mu je chci dávat i dál. Jak ho dám do postýlky, tak mu dám ještě napít čaje. Poslední týden se mi ale budí hodně často, ale asi to budou zuby nebo co… Jinak nejdřív jsem kupovala kaše Na dobrou noc od Hami, ale teď jsem začala kupovat kaše v DM drogerii - Babylove, jsou o polovinu levnější než od Hami nebo od Sunaru, nemáte s nimi některá zkušenosti? mně se zatím zdají celkem dobré.
K dotazu Nikoly na příkrmy: já jsem začala ovoce dávat asi měsíc po zavedení příkrmů, to malý baštil už asi 4 druhy zeleniny, nový druh zeleniny jsem pokaždé dávala tak tři dny, abych zjistila, jestli na něj nebude reakce. No a když už jsem měli té zeleniny víc, tak jsem zkusila odpoledne ovoce. Vždy jsem ten den ale dávala už odzkoušené druhy zeleniny, aby se dala zjistit případná reakce na ovoce. Začínala jsem myslím jablkem, nejdřív jsem ho povařila, to malému ale moc nejelo, tak jsem asi po týdnu začala dávat čerstvé na jemnou nastrouhané.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kuki - děkuju. A to až skončíme s mrkví, brokolicí a květákem, tak to budu ještě chvíli střídat dokud malý nebude př. 5 měsíců a bude moct podle tabulky (koukám na Hami lahvičky odkdy to dítě může) další druh jídla? A to jí jednoho dne prostě dám dopoledne ovoce, v poledne zeleninu, kterou už známe a odpoledne taky něco? Nebo to ještě ne a postupně?
Fakt nejsem debil
- jen vůbec nevím jak na to…
Taz - doufám že ti nevadí, že jsem ti diskuzi trošku rozšířila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se vždycky mrkla, co v daný měsíc dítě může začít jíst a to jsem mu zkoušela dávat (samozřejmě jen to, co jsem sehnala
a různě jsem to střídala a kombinovala. No a jednou odpoledne (asi měsíc po zavedení prvního příkrmu, malý to snášel dobře a hnedka všechno papal, takže u nás to byla rychlovka) jsem mu zkusila dát to vařený jablko, jinak vše jako doposud, tzn. v poledne zeleninu. První den jsem to jen zkusila, jestli to vůbec bude jíst a postupně jsem mu toho dávala víc a víc, až nám ovoce taky nahradilo jedno kojení. Já jsem ovoce začala dávat odpoledne, ráno a dopoledne kojení, pak na oběd zeleninu a pak někdy v průběhu odpoledne to ovoce. Později jsem ráno začala dávat bílý jogurt.
A debil rozhodně nejsi
, taky jsem z toho na začátku byla zmatená jako jojo ![]()
Jestli chceš, tak mi klidně napiš SZ se všemi svými dotazy, ať tady nekazíme diskusi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je pište, mě to taky zajímá. my dáváme večer kaši, na delší spánek nepomáhá. moc nám chutnala nestlé rýžová s banánem, teĎ babylove krupičná s vanilkou a hipp jablečná s fenyklem. napište si do hipp na mail o vzorky, oni vám nějaké kaše pošlou. dm se mi zdá dobré, jsou bez lepku, dobrá je prý ta piškotová
zeleninka - Robik musí mít delší čas stejnou, takže my měníme až po dvou skleničkách cca 5 dní, teď už častěji. když mu něco nechutná nakombinuju to s něčím jiným. jo a ovoce zatím dávat nechci, dokud pěkně nebaští zeleninu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kitty 25 - OK ![]()
Kuki - (je to je sranda, kam na ty přezdívky šechny chodíte
)
Já ty lahvičky taky zkoumám. Mluvila jsem s kamarádkou, jak měla ona příkrmy (Ondráš - cca 2 roky) a ona to vůbec neřešila, jako první dala jabko-banán a prostě se jedlo. Tak taky nevím, co tu tak řeším, ale abych neudělala nějakou blbost a byla by alergie a já bych věděla prd z čeho
. Tak já zkusím to ovoce (až bude čas) na odpoledne a jinak budeme pořád dokola papat to samý, co je podle věku a když budeme sstarší, tak nám něco přibude… Jsem si řikala, že budu vařit, ale tyhle malý lahvičky má tak na dvakrát a nejsou ani drahý, tak jsem si řikala, že to vaření zatím posunu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kitty25 - napsala Kuki
Ahoj Nikolo,
já jsem taky dost hledela nějakej návod na zavádění příkrmů, měla jsem z toho dost hrůzu, ale je to v pohodě, stačí selskej rozum. Ale co mi hodně pomohlo, byl postup zavádění příkrmů, kterej jsem si stáhla z www.kojeni.net, je tam přímo v menu odkaz na zavádění příkrmů. Tam je jednak ten postup popsanej a taky je tam tabulka jaké potraviny jsou v kterém měsíci vhodné a taky jak by mohl vypadat den co se týče kojení a přikrmování. Nedržím se toho na 100%, ale jako vodítko je to dobrý. Tak se tam kdyžtak mrkni. Jinak kdyby něco, tak klidně napiš, to víš, teď už mám zkušenosti tak ráda poradím
Ať teda nesoukromničíme
![]()
Kuki - já jsem u Dr. taky dostala brožurky, tak jsem to studovala, ale nevím kdy přecházet a tak, v každým případě jsi mi moc poradila
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, kupujeme v DM baby love vanilka a banán a fakt malýmu moc chutnaní a ta cena…polovina, než ostatní kaše. Ještě je dobrá rýžová - banánová od Hami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Více zasytí kaše s lepkem. Akorát že na dobu jeho zavedení jsou různé názory, a to v rozpětí 4 měsíce - 1 rok. Takže si to musí rozhodnout každý sám.
Můžete zkusit třeba ovesnou od Hippu (v ovsi je lepek méně agresivní než třeba v pšenici).
- Citovat
- Upravit