Od kdy krupicovou kaši?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Od kdy krupicovou kaši?
ahoj, chěla jsem se zeptat od kdy dávat krupicovou kaši? Mám 9.ti měsíčního syna, kaše jí v pohodě, ale jednu tu krabici má jen na čtyři večery. Dnes mi kamarádka řikala, že dceři začala dávat krupicovou kaši od 8. měsíce, ale já nevím, není to moc brzy?
Děkuju Míša
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No mne by to taky zajímalo, hlavně vařenou z obyčejného mléka?
I když dcera je na sušeném mléku?
Možná blbý dotaz, ale můj…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kámoška to prý neřešila a dělala z krabicovýho mlíka. To se mi ale nezdá. Prý se dá ta krupička smíchat i s vodou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Misanda píše:
Kámoška to prý neřešila a dělala z krabicovýho mlíka. To se mi ale nezdá. Prý se dá ta krupička smíchat i s vodou…
Jenže když jí smícháš s vodou, tak není mléčná, a v tomhle věku ještě potřebujou určité množství mléčné dávky na den a jedna z těch dávek je mléčná kaše.
Asi bych ještě nedělala krupicovou, dr. mi říkala, že to kravské mléko je těžko stravitelné. A na to je ještě malinký, můžeš mu jí udělat ze sunaru, ale to je to samý jako kaše.
Je to děs, malá tu krabici taky zbouchla raz dva, ale dneska už jí nechce, takže jí nemá už každý večer, takže už to tolik nestojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky… Já už malé udělala párkrát taky krupicovou a dělám s Um… I když párkrát jsme už zkusili i normál mlíčko.. Myslím,že mlíčko by se nemělo. protože je to alergen.. Na druhou stranu, co dnes není, že…???
Jinak dělám Eli i jiné kaše(pohankovou, jáhlovou, kukuřičnou) a dám jí do toho ovoce.. Nejlepší jsou s banánem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
já krupicovou dělám tak od roka a půl? Jo, tak nějak. Střídám to s normálníma kašema z DM, nijak pravidelně, jak mě napadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak dá se určitě uvařit ve vodě a potom dodat sunar když trochu vychladne, ale mě teď na 8 měsíční prohlídce mudra u:,–(ila, když řekla, že od 10 měsíce můžu začít dávat normální kravské mléko. Pro mimča červenou krabici, plnotučnou, ale prej už budem moct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že holčiny běžně dělaj krupicovou kaši z UM. Udělaj jí ve vodě a pak jen dosypou potřebný počet odměrek UM ![]()
Jinak já holce dávám krupicovou kaši z kravskýho plnotučnýho mlíka asi od 10 měsíců jednou týdně. Jedna krabice kaše jí vydržela asi na 3 dny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
ja jsem delala krupicovou kasi z kravskeho mlika v roce, ale malemu nechutnala, nechce zadne kase.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krupicová kaše je prý těžce stavitelná, já jsem ji poprvé myslím dala v 1,5 roce udělanou v UM a vůbec synovi nechutnala a nechutná doteď. Zkuste kaše ze zdravé výživy (jáhlová, kukuřičná, pohanková, atd.) a dochuťte ovocem, pokud musí být sladká, tak hroznovým cukrem nebo javorovým sirupem. Sáček stojí kolem 20 Kč, takže to nevyjde tak draho. A v DM mají výborné kaše, stojí kolem 30 Kč a myslím, že banánová je taky jen s ovocným cukrem.
Martina
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zubr píše:
Krupicová kaše je prý těžce stavitelná, já jsem ji poprvé myslím dala v 1,5 roce udělanou v UM a vůbec synovi nechutnala a nechutná doteď. Zkuste kaše ze zdravé výživy (jáhlová, kukuřičná, pohanková, atd.) a dochuťte ovocem, pokud musí být sladká, tak hroznovým cukrem nebo javorovým sirupem. Sáček stojí kolem 20 Kč, takže to nevyjde tak draho. A v DM mají výborné kaše, stojí kolem 30 Kč a myslím, že banánová je taky jen s ovocným cukrem.Martina
No napodobne - ja davala klasickou krupicnou kasi az od dvou let - vlastne co dcera od te doby pije kravske mleko (krabicove „cerstve“ Jihoceske nebo „cerstve“ v pruhlednych lahvich ci Bio od Olmy).
Jinak mrknete na pytlik s krupickou - pisou dokonce az od tri let. Dat miminu mladsimu rok klasickou krupicovou by mne ani nenapadlo…Hanka
- Citovat
- Upravit
Klasická krupicová kaše je jeden z vůbec nejhůře stravitelnných pokrmů i pro dospělého. Vražedná kombinace pro žaludek.
Rozhodně vhodnější jsou ty zdravější varianty jáhové, kukuřičné, rýžové a pod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymni píše:Zubr píše:No napodobne - ja davala klasickou krupicnou kasi az od dvou let - vlastne co dcera od te doby pije kravske mleko (krabicove „cerstve“ Jihoceske nebo „cerstve“ v pruhlednych lahvich ci Bio od Olmy).
Krupicová kaše je prý těžce stavitelná, já jsem ji poprvé myslím dala v 1,5 roce udělanou v UM a vůbec synovi nechutnala a nechutná doteď. Zkuste kaše ze zdravé výživy (jáhlová, kukuřičná, pohanková, atd.) a dochuťte ovocem, pokud musí být sladká, tak hroznovým cukrem nebo javorovým sirupem. Sáček stojí kolem 20 Kč, takže to nevyjde tak draho. A v DM mají výborné kaše, stojí kolem 30 Kč a myslím, že banánová je taky jen s ovocným cukrem.Martina
Jinak mrknete na pytlik s krupickou - pisou dokonce az od tri let . Dat miminu mladsimu rok klasickou krupicovou by mne ani nenapadlo…Hanka
Já mám nějakou v igelitovým sáčku a píšou tam: Pšeničnú krupicu odporúčame používať pre deti staršie ako jeden rok.
Tak asi záleží na druhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tak Tina ty kaše taky nějak zrovna nemusí. Ze začátku jsem ji kupovala Sunarku v mnoha variantách i tu krupici. ( Ale byla nekřesťansky drahá a hned spapaná )Pak jsem ji začala vařit kaše rýžové, pohankové, jáhlové atd. a přidávala UM. Jenže dcera to přestala jíst, tak jsem je začala sladit hroznovým cukrem, chvíli je jedla, ale pak zůstala u takových 2lžiček,až jsem to nakonec vzdala. Říkala jsem si, že už je to chvíli co je nejí, tak ji zkusím ještě nějakou uvařit. A mám na mysli právě krupicovou kaši, ale asi jen z UM a nikoliv z mléka. Zkusíme vydržet a později dáme mléko plnotučné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ji malému asi hodinu před namočím do vody…pak ji uvařím s UM. Někdy se mi „povede“ a je jak beton
…ale stejně se mi David kolem 23 hod. vzbudí a řve hlady… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit