Od kdy krupicovou kaši?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
tak u nás se teď osvědčila kaše bramborová, k večeři rozšťouchám brambory a na závěr doleju kravským mlékem a přidám šunku od kosti a večeře jen se po ní zapráší, sice jen 100ml, ale dobrý jsou:-) a denně dávám dva jogurty, snad je to ok. Začínám najíždět na běžnou stravu, on je tak žravej, že by snědl i samotný řízek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, já jsem teď koupila synovi krupicovou kaši Sunarku vanilkovou mléčnou, takže jen dodám vodu.
Včera jsem ji dávala poprvé, po koupání. Ani ne kvůli nějaké naději, že bude víc spát, ale aby měl zas něco jiného, než mléko.
Teď má jídelníček: cca 7.00 h mléko, 10.00 h mléko, 13.00 masozeleninový příkrm, 16.00 ovoce, 18.00 nebo 19.00 nově tu kaši a 22.00 h mléko. Je to tak OK?
Ale k dotazu, syn má 7,5 měsíce, na kaši je psáno, že je od 6. měsíce, takže to je OK, akorát mě včera říkala mamka, že by krupicovou kaši jíst prostě neměl.. A já pořád přemýšlím, proč vlastně? Tak váhám jestli ji dneska zas dávat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa mamka myslela asi tu klasickou co se vařila za nás..ta může být dost těžká na mimčo. Ale ty miminkovské instantní jsou poněkud jiné. Ale třeba bych to střídala, s nějakou bezlepkovou. Jídelníček mi přijde ok (měla jsem teda kojené děti, ale měli v tom věku zhruba podobný, oběd a jednu nebo dvě svačinky, večeři jsem dávala později)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83
Díky moc:-)
No, říkala jsem si, jestli to nemyslela třeba kvůli velkému přibírání, syn je od narození pěkně stavěné miminko.., tak aby ještě víc nenabral.. ![]()
Dneska ji ještě tedy dám a dokoupím nějakou bezlepkovou ještě, ať má na střídání:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa jo, i proto to mohla říkat. Moji byli taky cvalíci, ale myslím že starší měl kaši večer od 9m (zkoušela jsem v 6,5m ale bolelo ho bříško) a mladší od 8m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa tvoje máma je moudrá žena. Ví, že krupice je v podstatě z výživového hlediska bezcená obilovina, plná saxcharidů a pro dětský organismus až moc velká darda lepku najednou. Krom zasycení a zalepení střev nemá nic, co by bylo k užitku.
Kaše z ovesných vloček, rýžové, pohankové apod udělají stejnou službu, ale dítě nejen zasytí, ale dodají mu spoustu min. látek a pohlazení pro zažívání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je fakt že v těch 8-9m jsem dělala kaše ze zdravé výživy, různé kombinace, rýžovou, pohankovou, kukuřičnou, jáhlovou, ovesnou, později špaldovou nebo někdy z DM jáhlovou a 3 a 4zrnnou..ty vyloženě dětské ochucené jsem skoro nekupovala, většinou to bylo přeslazené. Do toho lžičku pyré kvůli vstřebávání železa z obilovin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já byla ve středu se synem na 8 měsíční prohlídce a Dr. se mě ptal jestli jsem už dávala aspon krupičku malému kvůli lepku, tak jsem mu řekla, že ne, ale že už měl piškoty, kůrku chleba i zahuštěnou polívku, no ale teda tak brzo bych kruici nedávala.
Ale moje tchýně, když vaří dceři krupici, dávala jí ji od roka, tak ji nechá namočenou ve vedě aspon na 2 hodiny, pak ji uvaří ve vodě a pak zamíchá so UM nebo kr. mlíka, že je prý pak líp stravitelné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
@Lejaa tvoje máma je moudrá žena. Ví, že krupice je v podstatě z výživového hlediska bezcená obilovina, plná saxcharidů a pro dětský organismus až moc velká darda lepku najednou. Krom zasycení a zalepení střev nemá nic, co by bylo k užitku.
Kaše z ovesných vloček, rýžové, pohankové apod udělají stejnou službu, ale dítě nejen zasytí, ale dodají mu spoustu min. látek a pohlazení pro zažívání
Juu, to je přesně odpověď, co jsem hledala, děkujiiii ![]()
No, mám doma pytlík ovesných vloček, tak bych mohla kašičku udělat z nich.
Akorát teda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berry4 píše:
Kaše z ovesných vloček, rýžové, pohankové apod udělají stejnou službu, ale dítě nejen zasytí, ale dodají mu spoustu min. látek a pohlazení pro zažívání
Juu, to je přesně odpověď, co jsem hledala, děkujiiii ![]()
No, mám doma pytlík ovesných vloček, tak bych mohla kašičku udělat z nich.
Akorát teda nevím, jak na to
Uvařit z vody a pak přidat ještě UM, nebo už ne? a rozmixovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa Uvař ve vodě a po odstavení z plotny rozmixuj (pokud nemáš ty jemné) a přihoď UM. U nás tedy nejvíc frčí kaše s přídavkem jogurtu místo UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@Lejaa Uvař ve vodě a po odstavení z plotny rozmixuj (pokud nemáš ty jemné) a přihoď UM. U nás tedy nejvíc frčí kaše s přídavkem jogurtu místo UM.
super, díky ![]()
A od kdy vůbec dítka můžou bílý jogurt? A dáváš to na dopolední sváču, nebo jako první véču, třeba v těch 6?:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lejaa to víš, že můžeš. Namoč tak 4 lžice do vody, aby byly zatopené a nech je nabobtnat. Pak je povař -ve vodě tak, aby byly na kaši, ne hustou. To celé rozmixuj tyčákem dohladka, opravdu pořádně a když to bude moc husté, řed´trochou vody. Pak si nalej do flašky potřebné množství ( o 30 ml méně),nasyp UM a celé to řádně promíchej. Já to dělala odhadem zvlášt´v hrníčku a míchala vidličkou třeba.
Super je k tomu všemu přidat třeba půlku banánu-zralého a mixnout tyčákem, ochutí to a děcka se mi mohly ujíst.
Takhle jsem dělala téměř všechny kaše.
Pro příště-ve zdravých výživách koupíš už instatntní směsi, stačí jen míchat do tekutiny-rýžovou, ovesno a jánevimco, já si kupovala jemné vločky v Lidlu.
Zbytek uvařené šmaje dej do lednice a zítra můžeš pokračovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit