Jakou kaši?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1687
11.7.08 19:59

Ahoj,

u nás kaše na „noční hlad“, resp. buzení neměla žádný vliv. Do 6M jsem plně kojila, v noci po 2 hod. V 6.M jsem začla zeleninku v poledne a na doporučení MUDr. rovnou i kaši k večeři (jednak že málo přibral a pak prý i kvůli tomu nočnímu buzení). Ale na spánek to nemělo žádný vliv. Já začínala s mléčnou kaší rýžovou-kukuřičnou od Hipp. Ale pak jsem zkoušela i jiné od Hipp a Hami, také s lepkem.

Spaní se nám zlepšilo až když jsme malého v cca 7,5M vyšoupli do vlastního pokojíčku a následně jsem ho začala v noci nechat plakat. V podstatě ihned se spaní zlepšilo, budil se cca 2× v noci, jen 1× jsem k tomu kojila. Teď (je už 9M) přestávám kojit v noci úplně (dám mu mlíčko jen když hodně pláče, nebo jsme někde na cestách a nespí teda v esvém pokojíčku) a vše je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
13.7.08 16:19

já občas taky řeším různé alergie, neb jsem alergik, ale dávám dle toho, jak je na obalech napsáno. kaše zatím dávám ty od 4 měsíce, Robikovi chutná ta jablečno fenyklová i ta krupičná, postupně začnu dávat další. s lepkem jsme ještě nedávali a kaše na spaní vliv nemá. aspoň u nás.

máme taky na vyzkoušení rizoto s fazolkami od hami a je to taky od 4 měsíce. no jsem zvědavá jak to projde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
13.7.08 17:27

Jak se pozná alergie? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
15.7.08 09:16

červená vyrážka, pupínky, většinou se děti osypou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
15.7.08 11:18

Jasně, tak to bych poznala, díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
18.7.08 14:49

Ahoj, s kaší začínáme a chtěla bych koupit nějakou mléčnou kaši bez cukru. Můžete mi napsat, s kterou máte dobré zkušenosti? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
18.7.08 21:06

Já neporadím, ale přidávám se k dotazu, taky nás to potká, tak ať seberu nějaký info :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
18.7.08 21:19

Ahoj, já malé začala dávat kaši na noc od 4 měsíců, byla už bohužel nekojená. Kvůli preventivní hypoalergenní dietě jsem musela dávat bezmléčnou do HA mléka. Používala jsem od Nestle rýžovou bezmléčnou a malé moc chutnala, nedělala jsem ji moc hustou, tak jen poloviční dávkování, spíš hustější mléko a malá byla spokojená. Večer před osmou dostala kaši a spala tak do pěti, kdy se vzbudila na mléko. Do roku jsem dávala pouze bezmléčné kaše do mléka (Nestle nebo Hami), pak už mléčné. Malé nejvíc chutnala Sunarka, Hami nebo Nutrilon. Po Hippu mi někdy zvracela, něco jí v tom nesedí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
22.7.08 14:56

Ahoj, holky,

naše Ella má 4,5 měsíce a už několik týdnů jí ve dne i v noci po dvou hodinách. Dny jsou v pohodě, ale noci jsou hrůza a už jsem docela KO. Dnes nám MUDr. řekla, že jí mám začít na noc dávat rýžovou kaši. Doteď je plně kojená a mně se do těch kaší moc nechce, protože to beru jako svoje selhání - nemám dost mlíčka, abycom to dotáhly do půl roku :-( Ellča má k dnešnímu dni 7 kg a 69 cm.
Jaké jsou vaše zkušenosti? Co si myslíte o kaších před ukončním 6.měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
22.7.08 19:59

Macko - mě Dr. řikala, že se s kašema nemá spěchat, že je to zbytečně namáhavý pro střeva (?) (no nějaký orgán to bude :roll: :oops: :oops: :oops: ), ale pokud se samozřejmě mímo budí, tak jí dát, není to žádná katastrofa. Jen abych jí to nedávala zbytečně a neplácej o selhání :wink: - je to nesmysl. Plně kojíš a určitě ještě budeš, jen nejsi cisterna :roll: :lol: . Neměj strachy! Jestli ty máš pocit selhání, tak to já jsem úplně vyřízená :roll: :cry: … (nekojíme - nepodařilo se :( )…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
22.7.08 22:41

Ahoj, taky dávám na noc kaši od Hami a dokojím a v podstatě skoro žádný rozdí v délce spaníl nepociťuji..Nicméně v noci se Klára budí a já kojím v posteli, většinou si cucne a pořádně podle mě pije až ráno, takže to vypadá na žízeň :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
22.7.08 22:54

Ahoj my začali dávat ryžovou od Nestle bez lepku a přidaného cukr a myslím,že je nemléčná začali jsme ji dávat od 5 měsíce Macko 1 taky jsem se tak cítila,ale neboj to dokojíš do 6 měsíce proč bys neměla :wink: Já kojím stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
23.7.08 20:18

ahoj,

my mame ted 6,5 mesice a bastime kasicku asi mesic (maly je nekojeny od 6 tydnu). Zatim jsme vyzkouseli Sunarku (ryzovou s kukurici) a od Nestle (s lipovym kvetem) a obe se setkaly s velkym uspechem. Vitecek se vecer na flasku uplne trese. Delam mu nemlecnou kasi do Sunaru, trochu ridsi. Vypije 270 ml+cca 4 odmerky kase… Do flasky proto, protoze vecer uz je vzdycky tak unaveny, ze bych to do nej lzickou nedostala, mozna casem… Rano pije bananovy Sunar od 6. mesice a taky mu chutna.Dnes jsme meli od Sunaru konzervicku a minuly tyden presnidavku a myslim, ze je to Viteckova oblibena znacka. Zbasti vzdy vsecko bez vytacek a to obcas s jidlem mame opravdu problem… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
26.7.08 15:39

lupito to je teda výkon

myslím, že podávání kaše nemá na délku spaní žádný vliv

já doporučuji dle firem a jejích doporučení - začít rýžovou nemléčnou a přidat MM, pokud nekojíte tak normální HA mléko.

po 3 týdnech jsme začali s mléčnou nestlé rýžová s banánem, super odezva, mléčná také v pohodě

pokračujeme naším favoritem HIPP jablečná s fenyklem, z DM krupičná z vanilkou

pokud podávám kaši déle než 3 lžičky, začne Robik jíst, nemá rád změnu, takže mu to chvíli trvá, ale když má hlad jí jak fretka. :lol: :lol: , nicnémě, dávám kaši na lžičku, aby se naučil ze lžičky, jíme cca v 18.30, zapíjíme čajem a množství cca 120, doporučené množství na dávku je 135

kaši jsem zpočátku dělala řidší, teď naopak hustší, protože řidší Robik prská :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
26.7.08 15:42

jo a s nedostatkem MM držím palce, je to náš věčný problém s kamarádkou, ale vždycky se to upraví. neber to jako selhání, vždyť jistě děláš do můžeš ne? my podporujeme ještě homeo a gravimilk, já to už chtěla vzdát ve 4měsících a teď? Robikovi je skoro 8měs a kojíme pořád :lol:
mě vy:,–(ilo MM při ATB, tak jsem dala flašku a do 3 dnů opět naskočilo

teď Robik vyžaduje ke snídani Nestlé mlíčko s kaší, oběd příkrm a večeře kaše a jinak vždycky chvíli po jídle ještě kojíme. a v noci taky. už budeme přidávat i přesnídávku až přijedeme z dovči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí