Odmítání UM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
17.6.08 14:28

Odmítání UM

Chci se zeptat, jak jste naučily své ratolesti pít umělé mléko? Přestala jsem kojit, protože malý to prostě odmítal. UM nechce, zkoušela jsem Sunar a Hami. Nevím, co s tím. Poraďte prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
17.6.08 15:04

Ahoj,
náš Ondra po skončení kojení v devíti měsících pil UM tak dva týdny a pak už ho absolutně odmítnul. Zkoušela jsem na něj Nutrilon, Sunar, dávat ráno, odpoledne, večer… ale nezabralo nic, maximálně si dvakrát cucnul.
Takže jsme prostě a jednoduše přešli na jogurty, aby měl aspoň něco. Ráno sní celou Hollandii, k odpolední svačině Activii a večer má ještě mléčnou kaši. Dle naší doktorky to stačí, takže to nelámu přes koleno, ale občas zkusím to UM zase nabídnout. Většinou první dva dny vypije třeba i 150ml, ale pak ho zase nechce vůbec.

Pokud už můžete jogurty, tak bych voluila ty a vždycky po nějaké době bych zkoušela UM nabízet, jestli se třeba nechytne. Náš první UM odmítal do roka, ale pak mu přišel na chuť a pil ho do dvou a půl let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.6.08 17:44

odmítání um

Ahojky. Tak tenhle problém znám moc dobře. Oba synové po skončení kojení um nechtěli. Vyzkoušela jsem snad všechny druhy - mám mamku v lékárně, takže reklamních vzorků jsme měli fůry. Nepili nic. Jak píše Meduza - doháněli jsme to jogurtama a kaší. Pak najeli na obyčejnej kefír a u toho zůstali. Doslova ho chlastaj ve velkým. Naše dr. říkala, že pokud má dítě dostatek ostatních mléčných výrobků, tak mléko není třeba.

• Citovat
  • Upravit
21483
17.6.08 18:27

ahoj, ještě bych doporučila zkusit ochucený sunar. ale jinak se přidávám do klubu matek, jejichž děti odmítají UM. u nás to je to samé. a tak to doháníme kaší k snídani i večeři, jogurtama a jogurtovými nápoji. mojí doktorce tvrdím, že pijeme sunar, ať mám klid ;-) dostala jsem přednášku, jak musí mít mléko aspoň do 3 let :roll: . takže bych to fakt nelámala přes koleno. důležitý je věk dítka a jestli už může jogurty - to ty nepíšeš… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
17.6.08 23:47

Zdravim,
taky se pridam do klubu nepijicich mleko. Druha dcera po odstavce kojeni pije jen vodu, vodu+ stavu z jablka nebo pomerance a cajik. Mleko nahrazujeme jogurtem, nic vic delat nemuzem, zkouseli jsme i ochucene i vselijake. Ale pokud je ditko pres rok, tak zkus klasice mleko, nejlip plnotucne a bio, pokud zabere alespon na toto, mate vyhrano. U nas nezabira nic. Ani teple ani studene ani ochucene. Vim, ze v CR doktori doporucuji pit UM do tri let, tady v USA piji deti mleko normalni od 1roku a doktori doporucuji v tuto dobu prejit. To ze v UM jsou pridane vitaminy a v normalnim nejsou, to me nevadi, protoze starsi sni tolik cerstve ovoce a zeleniny, ze me to vubec netrapi.

Vzhuru do pokusu, ale nezoufej, kdyz bude nadale „nemlecne ditko“ ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
18.6.08 20:24

ahoj nemravko a kolik je malymu?
pokud uz je vesti tak treba nechce zadne mliko…
ale treba ja kojila malou jen dva mesice,pak nechtela ani prso,ale horsi bylo,ze nechtela ani lahev,byl to s ni boj,musela jsem ji davat mliko kdyz spala,aby vubec neco vypila.vyzkousela jsem milion dudliku na lahve nic pri bdeni nechtela,do7m jsme meli problemy i s ublinkavanim.ted ma 15m.a pije v pohode.
syna jsem kojila 16m.od roku jsem ho ucila na UM.on mi pil nutrilon, mala pije sunar,zkousela jsem i jine druhy a ty nechtely-prskaly.snad na to prijdes cim to je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.6.08 20:47

Já sem zase měla problém dát malýmu čaj. Dávala jsem mu ho na bříško. Z flašky by se i pít naučil, ale nechtěl ten čaj. Tak jsem mu čaj kombinovala s odstříkaným mateřským mlékem a vycucnul to jako nic. Postupně jsem mléko ubírala až pil čaj samotný. Zvykl si na novou chuť. Třeba by to u vás fungovalo i v kombinaci s UM. Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.6.08 22:53

Zkusila bych Bebu. Mně moc chutnala, tak třeba zachutná i miminu.

• Citovat
  • Upravit
1083
20.6.08 09:31

My jsme taky měli problémy s přechodem na UM, sunar nic, ochucený sunar nic, vztekací procesy kdy se malý položil na zem a řval jak tur, že nedostane prso, když pomalu zjistil, že nic nevybojuje, uvolil se přijmout Bifidus Junior od Nestle, na tom je pořád a nemá problém, akorát je až od 1 roku věku, ale jak už psal někdo přede mnou zkus Bebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
20.6.08 20:47

Jo, Beba..mňam, mňam. Naše holka naštěstí pila, co teklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SpeedyGon
15.9.10 22:39

Odmítání UM v 10. měsících

Ahojte, my zase máme jiný problém. Malá je na UM již od února a z ničehonic jej začala ve velké míře odmítat. Už tak nevypije víc, než 150ml, spíše jen 120 a posl. dobou nevypije často ani to. Kaše, které milovala, z ničehonic odmítá. Sice jsme již jednou vyzkoušeli jogurt, který chutnal a papá i pomazánkové máslo, ale mlíčko by podle mého ještě pít měla. Netušíte, čím, to, že jej najednou nechce?Přítel říkal, že to je kvůli sladšímu čaji, ale i když jej nemá, není to lepší. Jsem už zoufalá. Aještě jeden velký problém, který ale s předchozím nesouvisí:již přes měsíc, možná i 2 mi odmítá spát v postýlce. Usne jenom u nás a pokud ji přenesu, ihned je vzhůru a hrozně křičí. Mám strach, jestli to není klaustrofobie, jelikož se bojí i v malém výtahu- velké jí vůbec nevadí. Poradíte někdo, prosím?

• Citovat
  • Upravit
14
10.2.12 09:54

Ahoj, máme stejný problém … můj nyní roční syn donedávna pil mlíčko v pohodě, v noci když se probudil, vypil 230 ml hned a pak krásně usnul .. před spaním pil Hami Hajaja, pak mu to přestalo chutnat, přidávala jsem tedy do flašky trochu ochucené krabičky mlíčko s kaší od Hami (příchuť sušenková), to pil chvíli, teď odmítá i tohle .. pije jedině krabičku mlíčko s kaší od Hami, ale 2 krabičky stojí 60 Kč, to bych se nedoplatila kupovat to na každý večer … jsem z toho docela špatná, v jeho věku by měl vypít cca 500 ml mléka, ale to do něj teď nedostanu .. asi je to tím, že už přes den papá skoro vše, tak ho to mlíko moc „netankuje“ .. kaše ho taky nezaujaly, ale to bylo cca před 3 měsíci, zkusím je večer před spaním znovu, jinak nevím co bude před spaním papat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí